Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Zhruba před rokem rekapitulovali domácí vydavatelé uplynulý rok, no a teď je tady repete. Jako první odpověděl na dotazy mist Ifa ze stejnojmenného labelu.

1. Uveď seznam realizovaných produktů v roce 2005.

Čus, tak v loňském roce jsem vyvrhnul tituly:

  • OBLOMOV ? Mighty Cosmic Dances
  • F.O.B. ? Default
  • MATER MONSTIFERA ? Zrozen z hříchu

To je trochu lepší než loni, kdy šli jen Agony.

2. Odpovídá výše uvedený seznam edičnímu plánu na rok 2005? Podařilo se něco nad plán, nebo naopak nedošlo k realizaci něčeho a proč?

No tak všechno vyšlo skvěle a ještě se povedlo něco navíc. Totiž s OBLOMOVEM jsem tak nějak nepočítal a o tom, že je vydám, jsem se rozhodl až v březnu po poslechu krátkého dema. Dostal jsem sám sebe do trochu svízelné situace, kdy jsem chvíli před tím všude vykřikoval, že seznam AGONY, MM a F.O.B. je konečný a pak najednou toto. Totiž stalo se to, že v přívalu promáčů mi v uších zazněl jeden na pěknou chvilku a ne ne ho vyndat z přehrávače? A po vzoru našeho šéfredaktora jsem si řekl??Ty vole, to je lepší než Hypocrisy??. Pak jsem se tomu při vzpomínce na Mártyho začal strašně tlemit, no a nakonec jsem to společně s Radiation Noise vydal?

3. Jaký titul byl v roce 2005 nejúspěšnější a kolik kusů se podařilo prodat, naopak jaký bys mohl označit jako krok vedle?

Řekl bych, že jsem neudělal žádný krok vedle. Komerčně nejúspěšnější určitě Vagony a jejich album My Turn To Die. To jsem měl ale na distribuci celý rok. Docela slušně je stíhá M. Monstifera s červnovým albem Zrozen z hříchu. Alba kapel Oblomov a FOB jsou pak v těsném závěsu. To je prodejní měřítko úspěšnosti. Co se týče recenzí, tak tady naopak excelují Oblomov a FOB. Názory kritiků na poslední alba M.M. a Agony byly zcela neurčité. Hlavně album Zrrozen z hříchu to někde pěkně schytalo a na druhé straně bylo zase vynášeno do nebes?ehm?.do pekel.

4. Podařilo se ti v roce 2005 udržet ?+? v porovnání výdajů / příjmů?

Těžkej mínus, kterej se budu snažit vyplusovat v tomhle roce. Udělat čtyři alba v rychlém sledu, zajistit alespoň nějakou propagaci a koncerty je časově a finančně náročné, z čehož se budu vzpamatovávat finančně i psychicky ještě půl roku?

5. Co jsi pro propagaci svých koní v roce 2005 podnikl (reklama, tour, ?)?

S tou reklamou je to čím dál horší. Snažím se aby se každá ug. dušička dozvěděla, že vyšlo nové album té a té kapely. Ovšem není téměř kam zadávat reklamu. Východiskem je tedy Pařát, internet, letáky a nakonec koncerty. V tomto ohledu bych pochválil FOB, kteří toto skutečně nepodceňují a vyvíjí neskutečnou kvalitu k propagaci svých desek. A to se počítá? Za loňský rok jsem  udělal celkem jedenáct akcí, ale nejen pro své kapely. Něco se povedlo, něco zase ne, ale tak už to v životě chodí.

6. Co tě v roce 2005 na naší scéně nejvíce potěšilo, naopak co tě nejvíce naštvalo?

Nejvíce mě potěšila spousta brutálních after party nejen těch festivalových, ale i klubových. Z tohoto roku si odnáším spoustu nádherných vzpomínek a hodiny smíchu. Tímto zdravím všechny spolualkáče, kteří se mnou drželi stráž až do konce.

Naštvala mě ta fašistická cháska, která kompletně zničila nejhezčí festival v republice Open Hell. Je vidět, že inteligence některých jedinců je skutečně nulová. Jinak bych se u ničeho už ani moc nezastavoval. Mimo hudební svět mě nasral můj soused M. Somol z Nových Hradů, který mi ukrad peněženku a ještě zneužil mojí kartu. Někdy ti z jednání některých lidí (zmrdů) zůstává rozum stát?

7. Jakou kapelu závidíš konkurenci? Jakou kapelu bys chtěl mít pod svým vydavatelstvím?

Závist je těžký slovo a konkurence taky. Nejvíc mě v loňském roce zaujala skupina od Elysion a to SIX DEGREES OF SEPARATION se svým posledním albem, jehož nemožný název jsem si nikdy nezapamatoval.

8. Máš zálusk přibrat nějaké nové/mladé kapely?

Loni jsem tady tvrdil ortodoxně ne a dnes si to tvrdím taky. Ačkoliv víme jak to dopadlo. Takže žádné soudy?

9. Máš už sestavený ediční plán na rok 2006? Jestli ano, sem s ním?.

No ten jednoduchý, protože v příštím roce neplánuji nic. Musím trochu odpočinout a nasbírat síly do dalšího boje.

10. Tvá přání do roku 2006?

Přeji všem, aby se měli prostě fajn? Budu se těšit na fesťákách?

Web: www.ifarecords.cz


Zveřejněno: 21. 01. 2006
Přečteno:
3302 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář