Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

PAŘÁT #16 56 stran, vydáno 20.10.2005

PAŘÁT je nejlepší papírové čtivo věnované metalové hudbě, které u nás vychází a Herdron budiž za svou činnost ímrvére chválen.

56 stran nabušených informacema, většinou z domácích luhů end hájů, sem tam i ze zahraničí a k tomu pár tradičních ? netradičních rubrik, přehledná grafika, ale popořadě. Hned na stránce věnované obsahu a úvodnímu slovu pana vydavatele a šéfredaktora se představuje nová posila v redakci David Z. (tady si říká Davezerker, ale všichni ho znají z Avenger, Bizzare Embalming, Exhale, atd.), který lehce přibližuje pozadí vzniku jednorázovky Mistrovo Kladivo. Výborný je titulní megarozhovor s Greedy Invalid, jako vždy hromada otázek a neméně zajímavých odpovědí + recenze kompletní demo/diskografie. Seriál o masových vrazích pokračuje nějakým japonským úchylem a následující rozhovor s Extreme Perverse Gore je vlastně k ničemu a svědčí spíše o tom, že Danny je sice veselej týpek, ale tak trochu magor. Následují rozhovory s Livores Mortis a Reek of Shits a potom první výlet za hranice ? The Lust, Malnat a Shambless, posledně jmenovaný one-man band žije ve svérázném světě elfů a skřítků. Návrat Happy Death mapují dvě stránky. Rady začínajícím kapelám od mistra Lepry mě žel moc neberou, tak trochu plácání, ale třeba to někdo ocení víc. Pandemia je tu s novým dílem Riven, tudíž taky důvod k pokecu. Zajímavý nápad na další straně ? stejné otázky třem kapelám (Rotteness, Blak Countess a Beauty in Fire) stylově na hony vzdáleným. Věčná sláva true bojovníkům ? to teda stojí za to! Několik pasáží z nejmenovaného true black metalového zinu hnusně smrdí rasismem a fašismem a některé žvásty rádobymetalistů hraničí s porušováním zákona. Další slabší chvilku si Herdron vybral zveřejněním odpovědí Six Degrees of Separation na své vtipné dotazy v rubrice V pazúrech. Přiznám, že jsem měl velkej problém tu snůšku blbostí dočíst, ale třeba to někoho pobaví. Krátký pokec se slovenskými Ancestral Volkhves a jsou tu recenze. Díky rozrůstajícímu se počtu recenzentů už všechno nevisí jen na vrchním veliteli. Prostřední dvojlist přináší obsáhlý tour report Cerebral Turbulency po Balkánu, Řecku, Turecku, Maďarsku a čte se to fakt skvěle. Stejně tak rozhovory s Deflorací a s Mater Monstiferou. Maďaři Gutted si pochvalují hraní u nás, Cripple Bastards brání Srby resp. jejich úlohu ve válce na začátku 90. let. Po čase zase někdo oslovil paní Veroniku Valkošákovou (Absinth distro) a je z toho další výborný povídání. Na svou šanci čekají i Arachne či Němci Fear My Thought, Wyrm to taky dosud neměli lehký. Stíny Plamenů resp. Morbivod odkrývá něco z pozadí téhle tak trochu tajemné kapelky. Krabathor a exkurs do minulosti ku příležitosti vydání demáčů na CD. No, a najednou jsme u konce, který tvoří pět čtivých reportů z nejvýznamnějších letních festů, jmenovitě AFOD, Obscene, Open Hell, Brutal Assault a Fit of Rage. Celkově i přes pár malejch rejpanců, který Herdron určitě přejde s úsměvem:-), ale veliká spokojenost, jen vydržet a nezabalit to. Jo, a jako bonus je uvnitř vložen plakátek A3, z něhož civí Oblomov resp. vokalista Mater Monstifery.

PAŘÁT je nejlepší papírové čtivo věnované metalové hudbě, které u nás vychází a Herdron budiž za svou činnost ímrvére chválen:-)!!!

Web: http://www.parat.czechian.net

.::Koupit::.


Zveřejněno: 19. 01. 2006
Přečteno:
3178 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář