Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ARS MORIENDI (A), F.O.B., SLAX, MANTHAS, Pátek 27.1.2006, Strakonice, Klub Křemelka, od 20:00

Čas od času se ve strakonickém rockovém klubu Křemelka koná metalová akcička, za kterou většinou stojí Rámus, tentokrát společně s táborskou bandou F.O.B. Poslední lednový pátek se představí kapely (s výjimkou F.O.B.), které ještě v tomto klubu nehrály.

Hlavní hvězdou by měla být rakouská čtyřčlenná formace ARS MORIENDI. Plakáty slibují fucking thrash metal, což do češtiny přeloženo znamená, že pánové drhnou staroškolský thrash metal s blackovými vlivy. Kapela existuje asi sedm let a na kontě má zatím dva albové počiny ? eponymní MCD z roku  2001 a dlouhohrající Dissimulated (2004).

Táborské trio F.O.B. zná určitě každý, kdo jen trochu metalové dění sleduje ? kromě pilného koncertování je můžete potkávat na všemožných akcích s nejveselejším distrem, pořádají koncerty, fest Žižkův vraždící palcát a provozují nejmenovaný zine :-) . Ale pár slovíček k muzice ? teď tomu říkají energický death metal, což je přiblížení nic moc neříkající, takže trochu bližší by snad mohlo znít ?death metal se spoustou zvratů, občasný výjezd do thrashe, experimentíky až do jazzu, invence, hráčská zručnost?.  Že jim moc fandím? Tak si račne projet web a přečíst recenze na aktuální fošnu Default.

Sušická HC parta SLAX asi nepatří mezi nejznámnější spolky v českém podzemí. Zatím poslední nahrávka Hard Core Music For Beautiful People vyšla v roce 2004. Slax sází na úderné hardcoreové sypačky se řvaným vokálem v mateřském jazyce a hlavně koncertní provedení určitě osloví milovníky potřásání kebulí.

Pražský MANTHAS nedávno vystřelil do světa nahrávku Declaration Of Decadence, kterou připomíná kdo že to formoval žánr zvaný death metal. Spolu s Demiurg patří k uctívačům práce mistra Chucka z období Leprosy nebo Spiritual Healing. Nejedná se čistokrevnou kopírku, ale o dobře zvládnuté řemeslo, občas s výletem k thrash metalu.

www.ars-moriendi.com

http://slax.susice.net

www.manthas.cz

www.manthas.cz


Zveřejněno: 06. 01. 2006
Přečteno:
3390 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář