Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

19. 12. 2005, Roxy, Dlouhá 33, Praha 1

V pražském klubu Roxy vystoupí 19. 12. 2005 švédské skupiny OPETH a BURST. Metaloví labužníci tak dostanou pod stromeček skutečně exkluzivní dárek v podobě koncertní premiéry těchto velice aktuálních kapel na českém území.

OPETH patří k nejoblíbenějším, nejkreativnějším a nejinovativnějším na současné metalové scéně a svým způsobem se postarali o renesanci metalového směru. Svou hudbou dokáže zaujmout široké vrstvy posluchačů a uspokojit i ty nejnáročnější. V průběhu uplynulých deseti let si vybudovali zcela svébytný hudební styl, který obsahuje prvky melodického deathu a doom metalu, progresivního a psychedelického rocku i jazzového feelingu. Všechny složky perfektně fungují v kompaktní fúzi, navíc kapela nemá slabinu ani co do hráčského obsazení ? přesná, rafinovaná a komplexní rytmika, pestré aranžmá kytar i kláves a vynikající čisté i drsné vokály leadera kapely Mikaela Akerfeldta. Klíčovým je pro OPETH cit pro melodie a kompozici, sugestivní atmosféra a zvláštní charisma jejich hudby.

První album ?Orchid? vyšlo již v roce 1995, za hlavní průlom je však patrně možné považovat desku ?Blackwater Park? z roku 2001. Nové milénium kapele svědčí, vyšly jí již čtyři řadová alba, mezi nimi i ?Deliverance? (2002), jež je mnohými považováno za vrchol tvorby OPETH a kde kapely prolnula všechny pro ni typické prvky v dokonalé symbióze a vyváženosti. Následovala odlehčená psychedelická ?Damnation?, ?mladší dvojče? předešlé desky, a letos OPETH přidali další zásek do diskografie ? ?Ghost Reveries?, na němž dále vybrušují svůj styl.

Vedle do detailu dotažených desek jsou OPETH známí i perfektní koncertní prezentací své hudby, jejich živá vystoupení jsou strhující a kapela podává velmi soustředěný a precizní výkon plný emocí i energie, samozřejmostí bývá výborný zvuk. Koncertní show OPETH patří k největším aktuálním zážitkům na metalové scéně a poprvé se o tom budou moci přesvědčit i čeští fanoušci na prvním pražském vystoupení kapely.

OPETH sebou přivážejí i velmi atraktivní předkapelu, své krajany BURST. Kořeny obou kapel sahají do první poloviny 90. let, ale i BURST definitivně prorazili až před pár lety, konkrétně s deskou ?Prey On Life? (2002). V letošním roce pak přišli s jejím následníkem ?Origo?, na němž posunuli své možnosti o notný krok dál a jejich muzika se stala zvukově i stylově ještě pestřejší, atmosféričtější.

Posluchače si na svých albech získali živelným stylem, který lze charakterizovat jako emo metal. Jejich nahrávky se vyznačují vitalitou, emotivností, perfektní hráčskou technikou, přímočarostí i smyslem pro detail. Žánrově stojí na pomezí emo-hardcore a skandinávského melodického metalu, jsou jednou z typických kapel nové generace, jež má ve své nabídce vydavatelství RELAPSE. I živá vystoupení BURST bývají velkým zážitkem plným nespoutané energie, kterou si vyměňují s publikem. Koncertní ostruhy si získali několika turné po boku kolegů THE DILLINGER ESCAPE PLAN a tentokrát budou moci osvědčit své kvality po boku OPETH.

Vstupenky jsou k dostání v síti www.ticketpro.cz a www.ticketstream.cz. Více informací o koncertu na www.shindy.cz.

Související linky:

OPETH - http://www.opeth.com

BURST - http://www.burst.nu


Zveřejněno: 11. 12. 2005
Přečteno:
3362 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář