Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

DAATH, MISANTHROPIC, SEASONS IN BLACK, MARTYRIUM CHRISTI

Po delší době opět akce v místě bydliště. A ne jen tak ledajaká, hned tři zahraniční (německé) kapely měly do Strakonic dorazit a úderem 21. hodiny spustit metalové peklo. Ve stejnou dobu začínal pouťový ohňostroj, takže se dalo předpokládat mírné zpoždění, až se metalisti vynadívají na nebe v palmenech:-). Jenže ve 21 hodin nebylo po kapelách ani vidu, ani slechu. V klubu bylo zoufale málo jedinců, kteří netrpělivě vzhlíželi ke vstupu, jestli vůbec něco bude. Až kolem 22 hodiny dorazili muzikanti, všichni najednou, chyběli akorát Budějčáci Daath, kteří měli akci otvírat.

No, i DAATH přecejen přijeli a mohlo se ve 22:40 konečně začít. Tou dobou už se klub i lehce zaplnil (nakonec bylo platících cca 50). První dvě skladby, to bylo na útěk, takhle pekelnej zvuk jsem dlouho neslyšel. Od třetího kusu to zvukař srovnal, takže bylo možný v klidu vyslechnout míchání doom a death metalu, čistého a drsného zpěvu a propracovaných pomalejších pasáží.

MISANTHROPIC jsem nikdy neviděl, nikdy neslyšel, tedy netušil... A ono to bylo největší překvapení večera. Nabušený death thrash metal, skvěle sehraní muzikanti a nějakým zázrakem úplně parádní zvuk. Pod minipódiem se několik chlapíků dalo do tance, v sále všichni koukali a poslouchali a Misanthropic zahráli povedené a na klubové poměry dlouhé vystoupení. Nejlepší kapela večera.

Zato SEASONS IN BLACK jsem už letos viděl na Eternal Hate festu ve Straci. Opět sázka na image, i když tentokrát bez černých brýlí a namalovaných rtů, opět míchanice industrial metalu a black metalu. Některé pasáže zněly hodně strojově, hlavně díky bubeníkovi, který připomínal automat (ale byl živej). Hlavní tahoun kapely neustále hecoval publikum a dokonce česky a pořád dokola: ?jak se máte - dobřé?, ?pivó?, ?Strakonicé? a nějaká neslušná slovíčka taky pochytil. Mě to až tak nebralo, ale lidi si to celkem užívali a ohlas měla tahle v černých kvádrech oděná parta taky solidní.

Závěr připadl pořádajícím MARTYRIUM CHRISTI, protože další kapela z Německa, Legacy of Darkness, nedorazila. Martyrium už několik let drtí nemilosrdný brutální death metal, tentokrát mě ale sedli o poznání více než minule. Možná jsem dával lepší pozor na technické finesy se sem tam vloženými melodičtějšími sóly, možná se jim koncert nadmíru vyvedl. Sehraní jsou samozřejmě skvěle a i přes pozdní hodinu nic neošidili a prali ten svůj nášup do lidí taky hezky dlouho.

V půl třetí je end a protože spánek se začíná hlásit o slovo, balíme to a hurá do pelechů. Akcicčka nakonec podřená, jen kdyby jich bylo víc.


Zveřejněno: 27. 09. 2005
Přečteno:
3347 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář