Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

I když smrtící odnoží metalu moc neholduju, tak mě sestava kapel (v čele s našimi chlebodárci F.O.B:-)) donutila zvednou zadek a nabrat směr Matrix.

Do příjemných prostor žižkovského klubu jsem dorazil už za líbivých tónů Incarnate. Cena 70Kč byla tak akorát, rychle pivo a šup pod pódium. Těm sice v sestavě chybí basák, takže to valí bubny s kytarou, ale i tak to byla řežba. Deathová hudba s grindovými pasážemi rozhýbala první odvážlivce. Vzhledem k ve stejný den pořádaný koncert Vital Remains, Decapitated v Black Psu byla sice návštěvnost bídná, ale ti co prišli, se bavili a to je jen dobře. Na závěr dali Incarnate cover od smrtonošů Six Feet Under ? Victim of Paranoid, který hráli o něco rychleji, jestli jsem dobře slyšel. Zvuk byl celkem ok, v uších nepískalo a nástroje jsem taky sem tam slyšel. Pohodové vystoupení, při kterém se hezky podupávalo do rytmu a popíjelo pivečko.

Po posledním riffu jsem koukal, co se od mé poslední návštěvy klubu změnilo. Nevím, jestli to byl jen dojem, ale pódium se zdá být posunuté o kousek dozadu, takže sloupy nepřekážejí tak moc, kdy jsem se při koncertu Hatebreed málem o jeden přerazil.

Ale zpátky na mělnické Sepsis. Tenkrát už klasická  4 členná sestava. Stejně jako v případě Incarnate nic převratného, ale muzika jede v poctivých death/black kolejích, tak co. Jenom se mi zdálo, že kluky vystoupení moc nebaví. Moc to tlačili na sílu a skutek utek. Ale cover od Brychty ? Dívka s perlami ve vlasech byl dobrou tečkou.

Po malé přestávce vyplněnou pivkem a fotbálkem, nastupují  husité z Tábora F.O.B. Za sebou mají dvě cd, a nespočet koncertů, což je na nich vidět a hlavně slyšet. Hrálo se převážně z čerstvé Default. Kdo nezná, vězte, že F.O.B hrají technický death/thrash. Osobně se mi líbí thrashová tvář kapely více, kdy to šlape, ale rozhodně jim do toho kecat nebudu. Muzika k tanci i poslechu jako dělaná, což se taky pod stage odehrávalo. Nakonec došlo i přídavek, dobrý set.

Jako poslední vystupovali Nameless Gathering, to je tak jediné, co můžu fundovaně říct, protože jsem se věnoval jiným věcem. Klukům se omlouvám, příště to napravím.

Set N.G. jsem sledoval jen z poloviny, ale musím podotknout, že mě kapela opět utvrdila v tom, že jde nahoru, tak jak hráli dříve nemastný neslaný střednětempý death metal, tak je to nyní právě naopak, více techniky, melodií a rychlosti. Letos jsem je už také viděl poněkolikáté a stále je co objevovat (Márty)

Kdybych to shrnul, tak zahnat úterní nudu se určitě podařilo, potrápit sluchovody pořádným hlukem taky a pokec s fajn lidma je vždy ok. Škoda jen malé účasti, ale kdo chodí na podobné akce, tak ho to nemůže překvapit. Pak už následovalo jen rozloučení a vzhůru domů ?příjemnými? nočními spoji.

Sepsal: Skipi, kurzíva Márty

Odkazy:

http://incarnate.wz.cz

www.sweb.cz/sepsis/all.html

www.fob.cz

www.charleston.cz/namelessgathering/


Zveřejněno: 14. 09. 2005
Přečteno:
3392 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 12. 2005 17:17 napsal/a meyax
heh
brychta jo?...:-) ale co, "Y" a "I" muziku nedelaj:-)
14. 09. 2005 23:23 napsal/a skipi
hehe
se nebudu chlubit, neeee:-)?
14. 09. 2005 14:05 napsal/a Hanka
pro klokana
A žes tam taky nenapsal s kym si hral a jak to dopadlo.....hihi
14. 09. 2005 13:57 napsal/a Hanka
pro klokana
A žes tam taky nenapsal s kym si hral a jak to dopadlo.....hihi