Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Tak po roce jsme místo do Plané vyrazili do Berouna. Paráda, na místě jsem byl za 30 minut :o) Už před odjezdem mi Pigeon navnadil, kterak je areál super.

Nezbývá než souhlasit. Byť bylo prostředí poněkud netradiční, pro podobné akce se ukázalo jako naprosto skvělé. No, jednalo se o areál továrny ve velmi pokročilém stádiu rozpadu. Všude prach, spousta krámu, rozbitá okna, armovací sítě, kousek od vstupu koleje? Atmosféra za jedna! A to myslím smrtelně vážně. Radek Kopel by byl nadšen. Shodli jsme se na tom, že by tam našel inspiraci na natočení několika alb Napalmed během víkendu. Po příchodu spatřuji hned známé postavy a nacházím i odvahu k ochutnání Berounského medvěda. K mému překvapení bylo pivo ucházející (no, v sobotu ráno jsem si myslel něco kapánek jiného?) a nic nebránilo tomu vtrhnout se na hudební produkci. (Goro)

Do perfektního, polorozbořeného areálu pivovaru jsem v pohodě dorazil před avizovaným začátkem (poloha festu byla opravdu zvolena výborně...cca 200 m od žst Beroun, zabloudit mohl jen vůl) a valil postavit stan, abych už se mohl oddat libým tónům účinkujících kapel. Na webu avizovaná louka se sice v reálu proměnila na velké pískoviště, ale kdo chtěl, mohl si klidně vyšlapat kousek prostoru v notně vzrostlé trávě. Dva záchody a voda z cisterny na umytí a kamikadze i k pití :-), klídeček. O lidi bylo postaráno dobře. Zvolil jsem pohodlnější (tím myslím stavbu, ne spaní:-)) saharskou variantu a hurá dovnitř.... (Skipi)

V místní hospůdce a okolo se to už černalo metlošama (účast ale celkově nic moc) různého věku, v různém stupni opilosti, cena pivka byla opravdu lidová...15 Kč za Berounského medvěda a Podkováně, takže sušák nehrozil i méně majetným. Stánky s cedlama, tričkama a dalšíma blbůstkama za rozumnou cenu byli k dispozici, takže i v tomhle pohoda. Zajímavostí byly vojenské rekvizity (transportér a dělo) v okoli stage. Ještě než začnu mlít o kapelách, musím velmi pochválit ozvučení celé akce. Tak dobrý už jsem dloooouho neslyšel. Rozhodně palec nahoru. To se vám teda kluci pořadatelští moc podařilo. Stejně jako fakt, že se nikdy nezvučilo moc dlouho. Fest proto dobře odsejpal. Ale na pódiu se začíná něco dít...jdeme na Pátek... (Skipi)

Pátek:

Nevděčnou úlohu první grupy na sebe berou CONCRETE z Plzně. A žádné velké věci se rozhodně neděly. Pamatuji si jejich koncerty mnohem živelnější a hudbu mnohem, mnohem našlapanější. Větší prostor dostávají čisté vokály Jirky Bulína a mě to zní trochu moc sladce.

Počasí začátku festu přálo a za slunečných paprsků na pódiu začali hopsat nu-metalisté CONCRETE. Nic proti klukům, každý hraje, co ho baví ale... zase Korn po tisící třetí. Tohle je problém téměř všech nu-metalových skupin. Stačí jedna písnička a je vše podstatné řečeno. Chce to víc vlastního ksichtu, pestrosti. Malá poznámka: Pod pódium už hned přifrčel jistým krokem opilcovým a začal řádit  maskot festivalu, který ačkoliv jsem mu osobně nedával moc velkou nadějí na dlouhodobější exhibici, překvapil a vydržel bavit lidi téměř celý Fit. Orlováci G.O.R.E už donutili sedící a pochlastávající publikum aspoň k spokojenému podupávaní nohou. Aby ne, veselý deathmetálek alá Napalm Death, Benediction je k pařbe jako stvořený. S přehledem a hlavně s radostí zahrané fláky mě moc bavily. Chce to desku chlapi. Na rozloučenou cover právě od slavných ostrovanů...tuším z Harmony Coruption - Suffer The Children? Kdo ví přesně?

Někde jsem v rozhovoru s G.O.R.E. (dobrá Herdrone, byl to Pařát :o) četl, že lidi nechtějí umění, ale chtějí se bavit. Tento set tuhle jejich myšlenku jasně demonstroval. Veselý grind s veselým uváděním skladeb a veselou pódiovkou. Našlo se i pár odvážlivců, kteří se šli podívat zblízka, kterak to pánům šlape. Živě pěkná podívaná, ale ke konci jsem se trochu nudil.

IN ARTICULO MORTIS z Hořovic a jejich old school death metal. Z veškeré jejich tvorby vlastním pouze živák At that moment, který je ale 10 let starý. Jim věnovaný čas na pódiu jsem viděl celý a nebylo to nejhorší. Ostatně, mít za bicí soupravou Honzu z Avengeru? To se musí hrát samo :o) Já bych ho vlastně ani nepoznal, pokud by mi na něj Rámus neupozornil. Inu, letní sestřih je více než výraznou změnou do jeho image :o)

FEEBLE MINDED mohu kdekoliv a kdykoliv. Naprosto vynikající vystoupení. Jako vždy. Brutální death metal plný sypaček, ale i valivých středních temp. Sledovat jejich basáka je paráda. Myslím tedy hru na nástroj. A Honza tahá ze svých hlasivek neskutečné věci. Tak mě napadá, že z hlasivek to asi nebude. Tomu kdo nezná a nevlastní doporučuji kontaktovat Pigiho z Grodhaisn prods. Podobně kvalitních deathových brusek u nás moc neběhá.

THE SWITCH mě osobně nijak neberou. Nechci napsat, že se jedná o úplnou hloupost, nicméně nic pro mě. Ale jejich moderní metal s trochou nu a corem se lidem líbil a to je hlavní.

THE SWITCH hrají víceméně klasický nu-metal, s českými texty. Nějaké to šudlání na kytary ve sloce, pokus o refrén. Toť vše. Fakt nevím co říct, kluky jsem viděl už po několikáté a zase jsem se přímo pekelně nudil. Muzika o ničem....a ty super vážné obličeje a přístup, to už mírně zavánělo až sebeparodií... No nic, radši mlčím. Asi jejich muziku nechápu, příznivců mají dost, u mě však totální prohra a trápení. Spravit chuť měl ex-krabathor Bruno a Hypnos. Bohužel ?díky? (jestli jsem dobře rozuměl) problémům bubeníka nedorazili. Škoda. To už se schylovalo k vrcholu celého FoR.

Hypnos nedorazili a na scénu se vrhají švýčarští CATARACT. Píšu dopředu, že pro mě vrchol festu a jasně největší zážitek z tohoto víkendu. Hned od začátku je laťka profesionality posunuta do vyšších sfér a jede se. Metal a core nejvyšší kvality. Vydavatelství Metal Blade ví kam sáhnout? Hned od prvního hrábnutí do strun jízda. Poslední deska With triumph comes loss sklízí kladné recenze právem. Jasně že se hrálo hlavně z ní. Nemůžu si pomoci, ale z jejich hudby cítím  Slayer. A to nemyslím jako zápor. A nejsem v tom sám, kdo má podobný názor (hell-o All!!!) Pecky jako Reborn from fire (klasický Slayer rify!), Killing tool, Hallow horns prostě nemají chybu. A to jak ?live? tak z CD. Nadšení ze hry mládenci rovněž  nepostrádají a třebaže jsou jistě zvyklí na větší dav pod sebou, mlatí to do fans hlava nehlava. Navíc Fedi je frontman se vším všudy a komunikaci s davem zvládá bez problémů. I když v tomto případě psát o ?davu?? Při psaní těchto bludů je poslouchám a napadá mi ještě jedno přirovnání, jmenovitě The Haunted. Jinak poslech si dopřávám z klasické LP verzi přímo od kapely za směšných 250,- Kč. Průhledný vinyl, veliký plakát a samolepka k tomu... Víc nemá cenu dodávat. Snad jen, že CD stálo rovněž sympatických 350,- Kč. Ale asfalt je asfalt :o) Kdo zná ze Švýcarska pouze fialové krávy, měl by rozšířit svůj obzor!

Švýčařští drtiči CATARACT jsou poslední dobou v kurzu, jejich živá show je kremace a náhul největšího kalibru, což se potvrdilo i v Berouně. Metalcore hrubšího zrna pěkně rozdováděl lidi pod pódiem, v kotli se tančilo, lámalo v pase a točily vrtule. Zabradlí mezi davem a stage z lešenářských trubek brutálně vibrovalo a kdyby Cataract hráli déle snad by i prasklo. Trashové metelice přechází plynule v houpavější tempa a já si lebedím. To je rychta! Bomba. Zaznívají Killing Tool, Vanished In The Dark a další pecky z parádní With Triumph Comes Loss (2004). Letos už jsem je viděl potřetí a ani jednou mě nezklamali. Neodfláknou ani vteřinu vystoupení, jedou ne na sto, ale třista procent a zaslouženě sklízí vavříny své práce. Vstřícnost k fanouškům je jim vlastní, focení, pokec a  asistence při prodeji merchandise pro ně není žádný problém. Výborná kapela.

Nadšen Cataract jsem očekával od MACABRE hodně. Rozhodně víc než předvedli. Myslím si, že tihle pánové mají na trochu více, než nám nabídli. Jejich ?murder metal? mám ale celkem rád a tak je jasné, že o žádný vyložený ?provar? nešlo. Ostatně hráli i pecky z kultu s názvem Sinister slaughter, takže průser se konat ani nemohl :o) Albert Fish a jeho kumpáni spolehlivě zabíjí i po těch letech. Ale už jsem viděl jejich vydařenější akce odehrané s větším nasazením.

Dalším vrcholem měli být amíci MACABRE. Hodně lidí přijelo speciálně na ně a já jejich tvorbou nedotčený jsem čekal, co se bude dít. Abych byl upřímný, poslouchat se to nedalo. Jedno suché nic. Zmatené střídání stylů na mě bylo moc, tím mi ze všeho nejvíc připomínali německé komiky Die Apokalyptischen Reiter. Vystoupení tak říkajíc v nepřežítí...prostě mě to neoslovilo a nebavilo. A taky, že jsem ho nepřežil. Šup do stanu...

TORTHARRY jsou dnes už klasika. Všichni kolem byli z jejich vystoupení nadšení a já, třebaže bych volil poněkud střízlivější výrazivo, jsem si podupával spokojeně do rytmu death metalu se skvělou instrumentací, ale poněkud slabší nápaditostí. Z jejich ?white? etapy se nehrálo tak často jak bych očekával a překvapivě se dostalo i na letité pecky a opomenut nebyl ani debut. Jejich set se mi zdál tak akorát dlouhý. Ale byl jsem v menšině. Ostatní chtěli přidat, chtěla i kapela, ale nechtěl ten nejdůležitější. Zvukař a pořadatel. Padlo i pár peprných slov z úst frontmana. Podle mého zcela zbytečně?

Na druhou (the other side:o) stranu Abused nehráli, takže Tortharry nějaký kousek přidat mohli? Ale jedeme dál. Večer uzavřeli němečtí GOMORRHA. Klasický death metal, který neurazí, ale satanžel ani příliš nezaujme. Přiznávám, že znám pouze jejich koncertní vystoupení a studiová tvorba je pro mne tajemstvím, ale po jejich setu v Berouně to tajemství rozhodně nemíním prozkoumávat a odhalovat. Když si vzpomenu na Feeble Minded?

Mno, poté následovala páteční after party. Tak nějak jsme se s kolegou Ifou (zdravím!) dohodli, že ji nebudeme komentovat, ale? Ono to nejde. Byla veliká a rozhodně zábavná. Alespoň pro nás. Okolí už tak nadšeno asi nebylo. Ifa k nám dotáhl (doslovně) blondýnu, aby o pár vteřin později zahlásil neskutečnou hlášku:?Udělej to pro mě, for you? (kdo neviděl nepochopí, ale my u ?zdroje? dostali záchvat :o), Pigeona balil jakýsi občan z Ruska a hladil ho po zadku (říkali jsme mu Sergej? Evidentně to byl patriot, páč měl slušivé triko s ?jůesej? motivem)? a my kolem se neskutečně bavili a popíjeli. Poté co se zabalila distra následoval přesun pár metrů do hospůdky a zábava proudila do rozbřesku? Stan jsme stavěli tak dlouho, až jsme s kolegou z Paya Allem zkončili v autě. Tímto se mu omlouvám za poničené zdraví. Škoda Favorit je možná aerodynamický skvost (hm, to jo?), ale ke spánku je to lokalita zcela nevhodná :o) Vím o čem píšu. V sobotu jsem si dal přídavek. A má páteř od té doby trucuje?

Sobota:

Když jsem ráno vykoukl, mraky na obloze nevěštily nic dobrého. Záčátek byl naplánovaný na smrtících 10:00, ale i v tuto dobu už bylo v areálu dost metel, které se vzpamatovávaly v páteční noci.

Sobotní ráno bylo příjemné (překvapivě) a než se stačím rozkoukat, drtí to BLASPHEMER. Nemohu si pomoci, ale měl jsem je v hlavě jako old school black, kteří na koncertech rádi hrají 666 od Root. Realita je trochu jiná. Death metal jako řemen. Ale do mostu jsem z nich nešel.

Mě jako budíček posloužilo vystoupení kladeňáků E.O.S. Když jsem je viděl naposled v Kainu, o vokály se dělili dva týpci. Tentokrát pouze jeden frontman, ale pořádně našláplé HC/metal naštěstí zůstalo. Jak trefně poznamenala přítelkyně, když člověk zavřel oči, na pódiu najednou řádila Sepultura vzor. Chaos A.D. Myslím, že víc psát nemusím. Dobrá muzika, od dobré kapely. Škoda, že jsem neměl prachy na cedlo.

E.O.S. a jejich hopsavý metal alá Sepultura. Tuhle brazilskou legendu je z jejich muziky cítit na sto honů. Zejména kolem alba Roots. Ale poslouchá se to příjemně a tak se s několika jedinci jdeme podívat zblízka. Není to špatné a šlape to.

Uf, přichází MORRIOR. Celkem rozporuplné pocity. Oproti jejich vystoupení na Open hellu v minulém roce to bylo o poznání lepší, ale? No prostě stará škola metalu, která překvapila snad jen klávesy. A absencí hymny Termonukleární jatka z Ultra metalu :o). Ale zase jsme slyšeli Čas na funeral (nemůžu za to, ale z toho názvu jsem se málem po?l!!! Smíchy?), Válečný pes a další.

No a MORRIOR, legenda, kterou osobně vůbec neznám a ani po tomto vystoupení znát nechci. Ne že by hráli nějak špatně, trochu mě sice vadily utopené klávesy, ale jinak ok. Oldschool black s českými texty nakonec může někoho zaujmout, tak co. Opět chyběl bubeník, ale zato tam byla aspoň klávesačka.

Další HC banda X-CORE zahráli slušně, ale zároveň nic světoborného. Takoví poctiví dělníci žánru. Dokážu si přestavit, že v menším klubu to bude pařba.  Jo akorát mě pobavilo, jak se furt s kytarama furt předkláněli jak nějací nu-metaloví tvrďáci:-). Následovalo pár kapel, které hrají temnější odnož metalu, kterou neposlouchám, takže spíš telegraficky.

X - CORE jsem díky obědu v kultovní nádražní restauraci  neviděl a přicházím až na DRACO HYPNALIS. Napíšu to hned. Nebavili mě. Jejich CD Weavers of unrest může být pěkný poslech, ale živě? Hrát chlapi umí, to nelze popřít, ale když se polovina nástrojů (bicí a veškeré klávesy) hrne do fans z ?mašinek?, ten živý náboj tam prostě chybí. Škatulkovat jejich hudbu je těžké. Snad technický death metal s klávesy. Zaslechl jsem kolem sebe hesla že znějí jak Therion, ale tak špatně bych to zase neviděl :o) Pracuje se prý na novém CD, tak se nechme překvapit.

U DRACO HYPNALIS chyběl vedle bubeníka i hráč/ka na klávesy, ale jejich mixu deathu s blackem to moc nevadilo. Zase nic světoborného, ale svoje si na pódiu odvedli.

DEHETH - C. Co napsat. Snad to, že jsem během jedné skladby odpočíval v autě. To snad dostatečně jasně dokazuje můj názor. Něco jako h/c se dvěma vokály (jeden byl dámský), které se snažily místy rapovat (???). Téhle hudbě nerozumím a nechápu ji. Můj obdiv patří zpěvačce, která po ?show? nadšeně rozdávala propagační materiály. Mě nedala. Myslím samolepku.

To vystoupení pražských DEHETH - C bylo jiné kafe. Nic neřešící (songy Špek a Killer Špek:-), jednoduché HC ve stylu Suicidal Tendencies mě probudilo z letargie. Oživením byla i dvojice řvoun, řvounka, kteří se poctivě dělili o vokály. Dobře se to poslouchalo.

S MATER MONSTIFERA se mělo začít blýskat na lepší časy. A vše tomu i nasvědčovalo. Ale technika byla proti. Bubeník počal sabotovat a nedal si domluvit. Inu, automat. Po cca. 4 věcech bylo po všem. Škoda, protože fans pod pódiem konečně počali vyvíjet aktivitu a věci z novinky Zrozen z hříchu zněly živě zajímavě. Pan ?Vydavatel? se přesto skvěle bavil. Zejména na úkor nešťastných hudebníků. Snad bude šance si ten jejich ?schwarz metal? vyslechnou jindy.

MATER MONSTIFERA hráli jenom chviličku, než se jim posral automatický bubeník. Těch pár skladeb znělo celkem dobře. Atmosférický black jak vyšitý.

DIVE mě neberou a tak pozornost věnuji až STRANGEMIND. Ti jsou sice rovněž z Plzně, ale oproti Dive mne baví. Temný rock s hluboký vokálem Broni a spoustou zajímavých nápadů. Ale musím dodat, že v plzeňské Lampě už jsem viděl jejich lepší koncerty. Třeba ten před SSOGE.

Emocoreisty DIVE už jsem taky jednou slyšel, a naposled mi nějak nesedli a tak jsem byl zvědavý, co se změnilo. Bohužel nic. Nejvíce vadí ukňouraný frontman. Jeho depresivní styl uvádění songů, to je fakt případ pro psychiatry. A muzika....no nevím....taky takové nemastné, neslané.

Při tomto vystoupení nám počasí definitivně ukázalo, kdože vládne světu a začalo poprchávat a později pršet. Nakonec se ale vše dopadlo dobře a na super grind Inhumate už nepršelo. K tomu se ale ještě musíme dostat.

Do klidnějších, ale místy bouřlivých vod nás zavedli doomrockoví STRANGEMIND. Tohle se mi celkem líbilo, k poklidnému doplňovaní tekutin jako stvořená muzika. Jestli mě nešálil zrak, tak zpěv obstarala ženština a jestli jsem dobře slyšel, tak jí to místy moc nešlo. Hudba ve stylu novějších (berte to s rezervou) The Gathering. Pohoda.

MADE BY THE FIRE byli naprosto perfektní! Zase jednou. Radost poslouchat a pozorovat. Opět z Plzně a opět instrumentální nářez, za který by se nestyděli ani Meshuggah. A ti k tomu ještě potřebují zpěv, amatéři :o). Nechyběly klasické pecky z hájemství motosportu (Yamaha, Kawasaki) a 100% nasazení. Ondra a bicí je kapitola sama pro sebe a ještě u toho stačí řvát. Pánové, nechtělo by to už nějaké CD?!?!

Tak a teď přišlo největší překvapení festu MADE BY THE FIRE. Tohle se u nás moc nehraje. Instrumentálky, s severskou příchutí alá Meshuggah, to můžu. Složitá muzika na poslech, ale o to lepší. I když pršelo, na place se bylo podívat dost lidí. Po poslední skladbě se fans dožadovali přídavku, ale byli zpraženi hláškou: ?Jestli nás chcete ještě slyšet, kupte si desku.? Nevím, jestli byl program tak našponovaný, ale tohle by se asi kapele, která stojí o přízeň lidí, stávat nemělo. Dost nepodařená tečka.

POSITIVE MIND vnímám na půl ucha (budu raději dělat, že ten cover ?Sikovek? jsem neslyšel?) a pozornost zbystřuji až na ANIMAL HATE. Death metal se zajímavými nápady, kterému však nepřeje počasí. Déšť dosahuje vrcholu a vše se přesouvá pod ochranu před ním. A já děkuji Pigeonovi ze jeho distro pod stánkem, kde nacházím útulek před nepřízní počasí. A nejsem sám. Chvílemi je to těžký konkurenční boj o místo :o) A Vlakinův Fernet hřeje? Každopádně Animal Hate nic nevzdávají a set odehrají důstojně.

Při nástupu DISSOLVING OF PRODIGY jako mávnutím kouzelného proutku přestává pršet a tak následuje, společně s dalšími obyvateli Pigeonova stánku, přesun pod pódium. Prostor dostává především novější věci (Otevírání studánek, Dívčí válka, Rozprava s větrem?), dostalo se na jednu úplnou novinku a k mému překvapení i na pecku pro pamětníky z letitého dema Echoes of my sadness. Hezký dárek, protože na téhle věci jsem svého času dost ujížděl. Má cenu řešit co D.O.P. hrají? Jasně doom metal. I když už ne tak ?slow? jako dříve, stále se to rozkošně vleče. Už se těším do kralupské Ponorky v říjnu!

INHUMATE z Francie předchází pověst vynikajíci živé smečky. Rozhodně právem. Během chvíle rozpoutávají peklo, které trvá po celý průběh jejich prezentace. A třebaže jejich studiová tvorba mi necháva celkem v klidu, živě je to jízda! A Pigeon začíná tančit? To co předvádí zpěvák Fred? Jeho mlácení se mikrofonem do hlavy je během chvíle oceněno stružkami krve ve tváři. Death grind jak má být a jedno z příjemných překvapení. Překvapen mohl být i pohupující se Vlakin, protože jeden z kytaristů měl triko Ingrowing :o) Ostatně Inhumate měli jeden z největších ohlasů a fans se celkem dlouho odmítají smířit s tím, že je po všem. Ale to je tak jediné, co s tím mohou dělat. Inhumate už nepřidají ani notu.

Hustý dešť a hlad mě vyhnal do stanu a proto jsem přišel až na perfektní frantíky INHUMATE. Už za tmy jsme si mohli vychutnat našláplý death/grind s perfektní pódiovou show. Sebedestrukční sklony zpěváka, kdy se mlátil mikrofonem do hlavy tak silně až mu tekla krev, se k infernu, které se valilo z repráku, dokonale hodily. Běs v kotli i na stage. Na poslední kousek si Inhumate pozvali k sobě nahoru pár fans a společně dohnali zběsilé vystoupení v závěru. Frontman končil set na ramenou fans. I když takové tvrďárny neposlouchám, Inhumate si mě dokonale získali, svoji pozitivní energií, kterou poušteli do lidí a civilním vystupováním po koncertě.

DEVILYN mě osobně dost zklamali. Když srovnám vystoupení rovněž polských Lost Soul na Brutal Assaultu a tohle vystoupení Devilyn, je tam rozdíl několika tříd. Přitom jejich studiová tvorba není špatná. Prostě standartní death metalový koncert od kapely, která má na mnohem, mnohem víc. Na druhou stranu chápu, že podmínky nebyly zrovna ideální. Bez mučení přiznávám, že jsem se těšil na další kapelu.

A tou kapelou nebyl nikdo jiný než SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. Svůj kladný vztah k této úderce nezastírám a jejich program představoval po Cataract druhý nej zážitek víkendu. Oproti Brutal Assaultu bez cymbálovky Radošov, zato s Petrou opět na svém místě a s větším množstvím odehraných skladeb. Opět se hrálo hlavně z Relic dances (Look, I would dance, Lonely, Trinity, Gigula?), ale dostalo se i na Themes (We shall go), Behind the shadows (Wizard) a jeden cover s názvem Kashmir od jakýchsi Led Zeppelin :o) Cantaru od D.C.D. bych rovněž uvítal. Stejně tak Old woman´s dance a ? Ale to bych mohl pokračovat ještě dlouho. Během vystoupení ?Sajlentů? začínají Pigeonovi tance nabývat na netušené intenzitě a přebývat v jeho blízkosti se stávalo hazardem :o) Za takový výskok by se nestyděl ani olympijský medajlista Bába? Nedivím se mu. I mě jejich vystoupení maximálně bavilo a užíval jsem si ho, byť beze skoku. A Haničky vokál se prostě dá poslouchat pořád. Už se těším na další koncertík a miniCD, které se chystá. Už aby bylo mezi námi.

Zcela jinou muzikou, ale stejně dokonalou předvedli našinci SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. Doometal s folkorními prvky (viola, housle) je, troufám si tvrdit, záležitostí světové kvality a nechat se unášet melancholicko, čarodějnými (Wizard) melodiemi, je super zážitek. Jestli ještě někdo náhodou nezná, rychle sehnat a poslouchat. Průřez deskami završil cover Kashmir od Led Zeppelin.

Po Hance ze SSOGE na pódium nastupuje další křehké stvoření. Zuzka a DYING PASSION. Na jejich novince Sweet disillusions nenacházím chyb a tohle pro mne byla první možnost slyšet věci z ní živě. Přišel jsem si na své. Hrálo se hlavně z ní a Velvet confessions a Song of liberty (hit jako cyp!!!) ještě teď nemůžu dostat z hlavy. U prvně jmenované jsem si připadal jak v nějakém francouzském kabaretu. Tam jsem sice nikdy nebyl, ale ta dekadentní atmosféra tam musí být úplně stejná :o) Komu se líbí předchozí album Voyage, také byl ukojen. Třeba skvělou Hot breath of night. Díky klávesám, které občas zněly alá ?hammond? jsem se chvílemi cítil jako na koncertě art rockových kapel konce 60tých let :o)  Moc pěkně se to poslouchalo a moc hezky se na to koukalo. Hlavně na Zuzku :o) Mimochodem, té to pořád skvěle zpívá. Po mimču možná ještě líp :o) Další z důvodů, proč se vyplatila cesta do Berouna.

Celý Fit Of Rage trochu předčasně ukončovali doomrockeři DYING PASSION. Zpěvule za mikrofonem se tak nějak dobře eroticky, uvolněně svíjela a zpívala taky dobře, čímž přispěla k dobré atmosféře koncertu. Poklidné, dobře zahrané, dobrá příprava do hajan:-). Možná by neškodilo si od nich něco pořídit.

Pak už následovaly hlavně nevyjasněné zmatky. Původně avizovaní Darzamat, Lex Talionis a Underside nevystoupili a aparatura se začala rozebírat. Možná by nebylo od věci prohodit pár slov a osvětlit situaci? Při usínání jsem neustále naslouchal, nepřicházím-li o něco. Ostatně, většina osazenstva pátečního večírku už odjela a přede mnou brzká cesta domů? No prostě, v sobotu se vyjímečně žádná after party nekonala :o). (Goro)

Škoda, že letošní ročník festu , stejně jako minulý rok, navštívilo tak zoufale málo fanoušků. Mám takový neblahý pocit, že to byl poslední hřebík do rakve tohoto podniku a my už ho jako dvoudenní, se zahraničními hvězdami neuvidíme. Škoda. Ale rád bych se pletl. Já si to užil. Spousta dobré hudby, známých? Počasí moc nepřálo, ale komu to vadilo. Areál rovněž skvělý, Beroun hned za humny, občerstvení bohaté, do města kousek. Co víc si přát. Snad jen organizátor by mohl prohodit pár slov o chybějících kapelách Ještě bych rád pozdravil všechny známé co dorazili. Takže zdar Pigeone, Alle, Shindy (nový Ulver jsou naprosto GENIÁLNÍ! Díky!), Fialko, Vlakine (Fernet v dešti bodnul?), Ifo (udělám to pro Tebe, for you :o))))), kompletní Dissolving, Herdrone, Anxure, Skipi s přítelkyní, Sadáme a všichni další, na který jsem zapomněl?. (Goro)

Kurzíva - Skipi, Normal - Goro


Zveřejněno: 27. 08. 2005
Přečteno:
3355 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 08. 2005 01:42 napsal/a Agos
E.O.S.
Sanitky me v posledni dobe bavi vic nez cela Sepultura a Soulfly. Taky me ted vic bavi Ektomorf
29. 08. 2005 09:27 napsal/a goro
to Ifa
V nedeli v praci jsem prozival soukrome peklo. Party na Vlctejne byla nehorazna! Ale uzili jsme si to, co... Jinak doufam, ze neprokalis moje triko SSOGE a nebudes v nem u Vas na jihu honit paradu, lovit na nej "kundicky" a privezes mi ho na Zizku. Spolecne se sponkou do vlasu, kterou jsi urcite v nedeli rano nasel :o) Uz se pekelne tesim na report :o)))) Nezapomen vyzdvihnout Paradox. Zejmena mega originalni cover Bon Jovi :o)
29. 08. 2005 09:02 napsal/a Ifa
4 goro
Zdarec, dostal jsem se k tomu až teď. Mohl si to napsat hůř... Nejvíc jsem se bál věcí, který si nepamatuji. Ale co už je to tak dávno. Teď ještě rozdejchávám Vlčtejn. Jak bylo v neděli v práci?
28. 08. 2005 21:10 napsal/a skipi
haha
tak to je potom dost dobry joke:-). ale urcite vis jak jsem to myslel, ne:-)?
28. 08. 2005 18:39 napsal/a alanis delonis
madebythefire ´omluva´
jenom malinká poznámka a při té příležitosti i malinká omluvička za nejapnej žertík v podobě hlášky o koupi cédesa, která mi ujela na konci našeho setu. v tu chvíli mi nedošlo, že jsou i tací, kteří neznají pověst o našem nikdy nenatočeném cedlu, které nás proslavuje víc než hudba sama :) p.s.: ale snad s tim v brzku opravdu už něco uděláme... www.madebythefire.tk