Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

CD 2020, vlastní náklad / grindcore / Česko

Už jen podle názvu je jasné, že tahle kapela se nebere smrtelně vážně. ČLOVĚK V PLÍSNI je vtipný název, netřeba ho ale vnímat jako výsměch známé organizaci. Jedná se o zábavnou slovní hříčku. Za mě to funguje. A nejen v tomto směru kluci veselá kopa jsou, což si můžete potvrdit v tomto profilovém rozhovoru.

Pořádky jsou nastavené tak, jak vás hned napoprvé napadlo – z repráků se valí převážně grind. Ten je všemožnými způsoby atakován příbuznými žánry, jako jsou crust nebo třeba hardcore. Dvanáct flákot poskládaných na ¼hodinovém formátu dává jasně na srozuměnou, o co se tady bude jednat. Jenom tři věci přesáhnou minutu a jedna z nich je hned ta úvodní a zároveň titulní „Překrásný nový svět“. Nemít už s touhle bandou výrostků předchozí zkušenost, měl bych pocit, že budu poslouchat nějakou zatěžkanou sludge partičku. Zdání klame.

Stejně jako na předešlém EP disponuje tato pětice netradičně personálně poskládanou sestavou. Klasické power trio doplňují dva křiklouni, kteří své hlasivky nešetří, ale ani jeden nedisponuje charismatickým vokálem, což jim ale nebrání v tom dělat slušný bordel. Podobně je na tom i samotná hudba. Materiál zde zaznamenaný nijak nekulhá, úplně v pohodě proteče ušima, ale žádný zásadní zásek v paměti nezanechá a první lize zatím kouká na záda.

Čím ale tahle parta opět boduje, je zpracování CD, jenž je chvályhodné. Pravděpodobně už podruhé své fans kapela nenachytá a neprodá jim zabalené CD do podoby sedmipalcového vinylku, ale ten nápad je fajn a obal tak pěkně vynikne. Stejně tak jako poctivý booklet. Tady se opakování povedlo. A když ještě přihodím vzpomínku na minulou nahrávku, potěšující je absence dlouhého outra, které zde určitě nikomu neschází.

Druhé EP ČLOVĚKA V PLÍSNI navazuje tam, kde první skončilo. Na jednu stranu to může být vnímané jako potěšující krok, na druhou je potřeba říct, že jsem od kapely čekal trochu větší vzepětí a nahrávku, která bude o krok nad tou debutovou. Toho se zde nedostává. Což neznamená, že by se jednalo o špatnou desku. Tím pádem pořád platí to stejné jako před dvěma roky. Tahle hudba je zábavná hlavně naživo, kde vynikne nejlépe. Naštěstí i studiová podoba ČLOVĚKA V PLÍSNI má smysl a na rozdíl od mnoha jiných dokáže být soběstačná a do určité míry i tak obstát bez pódiového nakroucání se.

Seznam skladeb:

  1. Překrásný nový svět  
  2. Kdo chce mír
  3. Lester   
  4. Meat Market Of Human Flesh  
  5. White Trash   
  6. Human Shit    
  7. Iluze změny     
  8. Táhni!     
  9. God Of Mischief
  10. Uměle stvořený životní prostor     
  11. Cesta bez návratu     
  12. No Weenies Allowed (Goolagoon cover)

Čas: 15:28

Sestava:

  • Číča – kytara
  • Jevgenij – řev
  • Munky – bicí
  • Koláč – řev
  • Stráňa – basa

ROZHOVOR

Bandcamp
Facebook


Zveřejněno: 12. 05. 2020
Přečteno:
1960 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář