Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
Heathen Convention 2024

27. 3. – 28. 3. 2020, Jaroměř – Nároďák

Solidně rozjetý Národní dům, kterému už za dob mého mládí nikdo neřekne jinak než Nároďák, přivítá na konci března více než zajímavou sestavu kapel z luhů a hájů tuzemských, ale i smečky cizokrajné, až exotické.

EXORCIZPHOBIA

První na ráně je trutnovská thrashová vichřice, která si poctivým objížděním (nejen) republiky a vydáváním kvalitních alb vybudovala slušné renomé a s neutuchající poctivostí a nadšením pro věc patří u nás ke špičce žánru.

SKELETONS

Další kapela přísahající na thrash metal, tentokrát z krajského Hradce Králové a mám-li být upřímný, pro mne velká neznámá. Proto ale člověk na koncerty chodí, aby krom skotačení na své oblíbence, poznával a hledal tváře nové, co zaujmou a nezapadnou.

DYSANGELIUM

Díky bubeníkovi Ctiborovi, provozovatelovi Nároďáku v podstatě domácí banda, která příští rok oslaví kulaté desáté výročí, má na kontě tři alba a u fandů death metalu sbírá zasloužené ovace. S každým dalším nosičem míří nekompromisně k vrcholu domácí scény.

VITRIOL

Smrťáci z Ameriky, konkrétně z města Portland (stát Oregon). Jelikož se jedná o další bandu na seznamu, jejichž tvorba a historie je pro mne zahalena rouškou tajemna, musel jsem lechce zabádat a podařilo se mi zjistit, že chlapci se na polích death metalu prohání už od roku 2005, osm let však pod názvem THOSE WHO LIE BENEATH. Letopočet 2013 znamená nový začátek a zatím jedno plnohodnotné album „To Bathe From The Throat Of Cowardice“ (2019).

GRUESOME

Přes relativně mladou historii mají Američané již slušné jméno a muzikanti, kteří v kapele působí, jsme v minulosti mohli spatřit u takových pojmů, jako například EXHUMED, MALEVOLENT CREATION, nebo dokonce POSSESSED. Velký těšing!

KRISIUN

Brazilská rodinná firma, oblažující fandy smrtícího kovu neuvěřitelná tři desetiletí. Trio maníků, kteří bez ohledu na trendy mažou svůj old school a označení legenda jim zaslouženě patří. Potlesk organizátorům, že můžeme na takovou pecku v Jaroměři zajít i mimo „brutální útok“.

Pro všechny odolné a nezdolné je na druhý den (28. 3.) nachystaná ještě After Death Party. Ani tady však nemíříme do spodních ligových pater.

AGGRESSIVE TYRANTS

Nekompromisní grind a hardcoreová partička s legendárními poetickými texty. Dalších slov netřeba, je nutno zažít!

FLESHLESS

Bez diskuzí je děčínská smečka pro mou osůbku největším lákadlem. S klidným srdcem můžeme hovořit o další legendě. Bez málá tři desítky let na scéně, solidní řádka kvalitních alb a ještě více podařených koncertů mi ženou tep do závratných výšin a měřák natěšenosti křičí jednoznačné ANO!

DEFILED

Tak tady vůbec netuším co mne čeká. Japonskou death scénu zmapovanou nemám, ale jelikož jde o kapelu, jejíž zrod pamatuje začátek devadesátých let a exotický původ, jsou bezesporu solidním tahákem.

Takže přátelé smrtícího kovu, poslední březnový víkend v Nároďáku naviděnou.

Facebook


Zveřejněno: 23. 10. 2019
Přečteno:
4794 x
Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 03. 2020 13:14 napsal/a ♫ grindcorizer ♫
To je mi tedy novinka..
Už ti vytrávilo?Zase jsi byl omylem dva týdny omylem zamknutý v kebabu, že jo, tlusťochu?