Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

18. 1. 2020, Praha - Klub Famu

První letošní klubová akce mě zavedla do pražského klubu Famu, ve kterém jsem byl předtím dvakrát a v obou případech tam prodělal dobrou zkušenost. Příjemně velký klub, pro UG scénu ideální, a navíc se tam daří udělat skvělý zvuk. Tentokrát se ve Famu sešla šestice tuzemských kapel, které mě minimálně z 50 % hodně lákaly a na druhou polovinu jsem byl zvědavý.

Večer celkem na čas odšpuntovali CAPSAICIN. Pro mě neznámé jméno, o jehož existenci jsem se dozvěděl až v souvislosti s touhle akcí. Čtyřka crusterů předvedla to, co od tohohle žánru očekáváte. Rychlá palba, sem tam nějaké to zpomalení, ostré kytary, dva hulvátské řevy… tady to bylo v pořádku, i když po dvaceti minutách jsem se už přestával chytat.

Druzí na řadu přišli DECULTIVATE, kteří jsou momentálně nejzářivější perlou domácího hudebního bordelu a taky to bylo hned slyšet. Předchozí CAPSAICIN prominou, ale ten kontrast nemohl být větší. Od prvních tónů nastavili DECULTIVATE laťku proklatě vysoko. Intenzita, s jakou hrají, se přelila i na fans, a tak se společně se zpěvákem Zdendou vrhlo pár lidí do moshe. DECULTIVATE jsem viděl po roce a vše je stále na svém místě. Spokojenost.

Koncert MÖRKHIMMEL by byl za normálních okolností jedním z dalších běžných koncertů kapely, ne tak tentokrát. Bohužel se s kapelou loučil kytarista Mára, jenž si živí svojí SNĚŤ a taky se věnuje ve velkém pořádání koncertů. Škoda, kapele slušel. MÖRKHIMMEL zahráli dnes už standardní set, ve kterém nechybí osvědčené skladby, na které ale pomalu sedá prach – už by to chtělo něco novějšího. Díky dobrému zvuku a naplněnému klubu měl koncert dobrou atmosféru a tak nebyl důvod si ho náležitě neužít.

Multižánrový večer do druhé poloviny přehoupli SEKEROMLAT, což je taky kapela, o které je dost slyšet. Jejich první demo nahrávka na mě působí rozporuplným způsobem, kdy člověk neví, jestli se jedná o parodii, anebo je to myšleno vážně. Živá show pak pro mě byla příjemným překvapením, protože kapela oproti nahrávce zněla vyspělejším dojmem. Špínou prosáklý black metal neoslňoval nějakými blast beaty, ale úřadoval spíš ve středních tempech. A kouzlo setu dodávalo i červené světlo s Rákosníčkovou mlhou. I přes lehce zastřený a méně slyšitelný vokál mělo tohle vystoupení velice slibnou úroveň.

LEZOK jsem měl zaškatulkované jako „pankáčové hrajou black metal“ a popravdě, tohle mě od poslechu odrazovalo, jelikož tahle fúze už mě dávno nebaví. Nevím, jak jsem k téhle domněnce přišel, ale LEZOK se mi krutě vysmáli do ksichtu. Kapela působila jako silně promakaný blackmetalový stroj, kde se naopak od předchozí kapely blast beaty nešetřilo, kytary se pouštěly nejen do ničivých, ale i do atmosférických ploch, ale skoro pořád to valilo v drtivém tempu. Korunu vystoupení dával velmi šikovný zpěvák a tak si jen říkám, že je škoda, že o téhle nadějné kapele není víc slyšet.

Ač se pauzy mezi kapelami hodily k neustálému klábosení, kvůli té, která vznikla před setem SEKEROMLAT, se akce natáhla a únava si vzala svoje, a tak na poslední sludge partu RATO TRISTE jsem už nevydržel.


Zveřejněno: 22. 01. 2020
Přečteno:
3824 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 01. 2020 08:53 napsal/a s.
výborný večírek
RATO TRISTE byly výborný, kapela, která důstojně přebírá sludge (navíc okořeněnou noisem) štafetu, projekce a brutální mlha celý zážitek jen umocnily, paradoxně mi přišlo, že nejpomaleší kapela večera měla nejkratší set. Celkově výborná akce, takže organizátorům a kapelám za jejich sety velké díky!