Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Další na řadě v naší předfestové anketě je Michal, hlavní organizátor Šumavského medvěda, který proběhne 20.8.2005 v Sušici na Santosu. Otázky jsou sice stejné jako loni, ale ne každý loňské odpovědi četl. Takže malé opáčko snad neuškodí.

1. Zdravím, představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest ? historie, dramaturgie, místo konání?

Festival se jmenuje Šumavský medvěd 2005, je to třetí ročník, koná se na Santosu v Sušici a vystoupí na něm převážně metalové kapely, ač jiným stylům se nebráníme. Celý areál je zastřešen, takže pohoda.

2. Kdy tě napadlo začít pořádat festival a co tě vlastně vede k tomu abys pokračoval?

Proč mě napadlo pořádat fest - je tu málo tvrdé hudby v Sušici a k pokračování mě vede asi moje bláhovost, že by jsme mohli jednou vydělat a pozvat příště nějakou ?pecku?.

3. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé, by určitě zajímalo zázemí ? takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití,? Chystají se nějaké změny proti minulému roku?

Změny oproti loňsku  nebudou žádné, přespat je možné kdekoli (je tu velice blízko kemp), jinak ve spacáku po akci přímo na pódiu. Pití je tradice 10° Gambrinus, 12° Plzeň, k jídlu klobása na roštu, párky a jiné pochutiny.

4. Na jaké kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Letos vystoupí tyto kapely: Megadeth revival, Pentagon, Asmodeus, Promises, Coward, Slax, Empty Feeling, Asistar_t, Osoby?, Stone Therapy. Největším lákadlem je asi revival legedny thrash metalu Megadeth.

5. Podle čeho kapely na festival vybíráte?

Podle toho co hrají, jak hrají, jestli ti co hrají nejsou debilové?

6. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupnéh asi tajemstvím nebude, ale kde je možno vstupenky koupit? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to ?ostatní? a co to ?ostatní? obnáší? Možná si pak návštěvníci uvědomí, že to není zrovna sranda pořádat podobnou akci!

Výše vstupného se bude pohybovat okolo 130 Kč, s přibývajícím časem bude klesat, chtěli bysme zavést slevy pro skupiny lidí  nad 5 osob (po 100 Kč). Rozpočet je 15 000, z toho 8 000 zvuk, 1 500 plakáty, zbytek kapely. Nepočítám telefonáty, naftu (výlep plakátů), + další pitomosti včetně času.

7. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na  co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Odlišnost? Asi minimum populární hudby:-). Teď vážně - výraznou odlišnost od metalových festů nevidím, snad jen, že se zde nehraje black metal. Nalákat fans bychom mohli na rodinou atmosféru v útulném areálku u řeky, na podle mě výborné kapely, kvalitní zvuk a dobré pivko za rozumné ceny.

8. Tip na návštěvnost...

Spokojeni bychom byli asi se 120ti návštěvníky (pokryté náklady).

9. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod?

Přijďte, uvidíte a uslyšíte za dobrý peníz hodně dobré muziky.


Zveřejněno: 06. 08. 2005
Přečteno:
3349 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář