Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

6. 12. 2019, Brno – Melodka

Šestý prosincový den se v klubu Melodka konala jedna ze zastávek na právě probíhajícím Metalshop tour. Hlavní tváří zmíněného turné byla kapela ADOR DORATH, které, až na koncert u východních bratří, zdárně sekundovali ANTIGOD. Jinak se další vystupující měnili s konkrétními místy. 

V Brně dostal program podobu takovouto: DEAD CARNAGE, ANTIGOD, ADOR DORATH a na závěr večera FORGOTTEN SILENCE. 

Start večera připadl DEAD CARNAGE. Havířováci se této někdy nevděčné role nezalekli a s velikou chutí do zúčastněných naprali starý dobrý death metal á la devadesátá léta. Vokalista Bendík působí suverénním dojmem a kapele to parádně šlape. Pro její fandy mám dobrou zprávu, na jaro příštího roku pro vás mají nachystané nové album! Výborný set výborné kapely.

Druzí v pořadí, death/thrashoví ANTIGOD, jsou v tuzemském undergroundu zavedenou značkou a lidí, kteří ještě neviděli žádný koncert a nevěděli co čekat, se už moc nenajde. Tři pětiny DEAD CARNAGE tvoří muzikanti právě z ANTIGOD, takže přestavba pódia dala tentokrát minimální práci. Tuším, že šlo z mojí strany asi o osmé zhlédnutí a rozhodně patřilo k těm hodně vydařeným. Dav pod pódiem se sešel ve více než solidním počtu a dobře se bavili nejenom hudebníci v čele s ďáblem Chymusem, ale hlavně fanoušci. Kapela byla solidně rozdivočelá a při hitové „Flesh In The Air" skončila mimo bubeníka Ference pařící v kotli. Super!

ADOR DORATH mají v Brně slušnou fanouškovskou základnu a od začátku setu bylo hodně živo. Bez mučení přiznávám, že mě tvorba AD zanechává vcelku v klidu, ale bez dalšího mučení též přiznám, že atmosféře vystoupení jsem zcela propadl. I přes evidentní společenskou únavu stojí za zmínku charisma, jaké vyzařuje frontman Ivoš. Ale což, zpívalo mu to parádně, mluvit ho spoluhráči moc nenechali a včas startovali další skladby, třeba i v půli jeho monologů. Na konci setu vypadal tak šťastně a spokojeně, že si kecy o profesionálním výkonu strkám za klobouk a dávám jednoznačně palec hore.

Závěr večera patřil v podstatě místním, FORGOTTEN SILENCE. Kapela se opět vracela do minulosti a to do období „Senyaan“ až „KaBaAch“. A už úvodní „Hathor's Place“ poslala akci (ostatní kapely nechť prominou) o level výš. Pravda, chvilku zvukařům trvalo najít Andreu, ale v momentě, kdy se to podařilo, se večer měnil v nezapomenutelný. Ať už šlo o bezchybnou souhru kytaristů Medvěda a Kubíka, rytmickou sekci Čepa – Krusty, nebo sympatickou, pařící a hlavně skvěle zpívající Andreu, o všech ten večer mohu hovořit jen a pouze v superlativech. Krom zmíněného úvodního songu ze stejnojmenného sedmipalce se bralo po dvou kusech ze „Senyaan“ („The Diamonds Of The Night“ a „Snowscreams“) a z „KaBaAch“ („Saqqára“ a „Rostau“). Skladby zahrané živě působily neuvěřitelně svěžím a energickým dojmem a stav, který u mne nastal, dal by se bez nadsázky nazvat jako uhranutí. Řadovky a vystoupení této kapely jsou svátkem a v případě tohoto se blížící Vánoce stávají slabým odvarem. Skládám hlubokou poklonu a přikládám velký dík za nevšední zážitek. 

Byl to celkově nadmíru povedený večírek, skvělá účast hnala vystupující kapely k nadprůměrným výkonům a ve finále si myslím byla spokojenost na obou stranách. Melodka, respektive Brno jsou kvalitní hudbě nakloněni a i když to mám trochu z ruky (bydlím 15 km od Hradce Králové), nebudu při další příležitosti váhat ani minutu!

Fotky: Aleš „Saha“ Novák


Zveřejněno: 10. 12. 2019
Přečteno:
4164 x
Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

09. 03. 2020 13:50 napsal/a Horaguru
Medvěd
Obávám se, že jsi vedle jak ta jedle. Medvěd je asi takovej nacisté, jako byl Lemmy. Takže střelba úplně mimo...
07. 03. 2020 19:21 napsal/a grindcorizer
Medvěd?
To je ten krpatej,hrbatej,nosatej pseudonacista? Tak já se ani nedivim, že fašounci prohráli válku.