Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

1. 12. 2019, Praha – O2 Universum

První prosinec zavál v rámci Death Tour do Prahy v našich končinách ne tak často hrající trojici kapel. Death black gotické švédské bubáky TRIBULATION, americké stonerové psychedeliky ALL THEM WITCHES a především švédské retro melodiky GHOST. Umístění koncertu do nové pražské haly O2 Universum s kapacitou 4500 diváků se mi původně zdálo přehnané, ale jak se ukázalo, vzhledem k jedinému koncertu v Německu, kde byl jediný koncert v Mnichově a i u nás stoupající hvězdě GHOST, byla hala nakonec zaplněna pod svou kapacitu, ale obstojně.

Začínalo se brzo, už o půl sedmé se na pódiu zabydleli TRIBULATION. Potemnělá scéna, jejich goth death roll, přibližně třičtvrtěhodinový set postavený na posledních dvou deskách "The Children of the Night" a "Down Bellow" a neveselo, truchlivo... Bohužel, část fanoušků se tou dobou ještě pořád mačkala ve frontách před halou.

Po přibližně půlhodině nastoupili u nás nepříliš známí, ale o to lepší ALL THEM WITCHES. Žádné velké efekty, pouze plachta, pár světel, nasazení a trio do diváků nasypalo průřez tvorbou plus jednu novinku. Bohužel, musím říct, že v porovnání s letošním dubnovým koncertem v klubu Rock Café jim toho z charisma hala dost vzala. Osobně si myslím, že jak TRIBULATION, tak i ALL THEM WITCHES sluší menší prostory mnohem víc.

Což se zdaleka nedá říct dnes o GHOST. Po další asi půlhodině a přestavbě pódia se konečně pro většinu přítomných zjevil kardinál Copia aka Tobias Forge a spol., které místní fanoušci zatím neměli přiležitost u nás vidět v hale. Po spuštění opony se na pódiu objevila konstrukce hodná téměř IRON MAIDEN a kabaret začal. Ano, kabaret a myslím to v tom nejlepším smyslu.

Takhle vychytanou show už naše končiny neměly možnost vidět dlouho. Špičkově pojatá vizuální složka se přirozeně pojila s chytlavostí hudby a pan kardinál měl publikum omotané kolem prstu takovým způsobem, že to asi už víc ani nešlo. Měnil převleky od černé po bílou, po dandyovsku si vykračoval ze strany na stranu pódia, klaněl se divákům tu tady, tu tam, pobíhal po schodišti, rozezpívával, vtipně komunikoval a dokonce si vzpoměl i na Roba Halforda a vyjel si na pódium na trojkolce. Chopper to sice není, ale co byste mu neodpustili. Nádherná světelná scéna, ohňová inferna, výstřely lamet z děl v takovém množství, až je museli z pódia zametat, aby kardinál nebo někdo z bezejmenných ghoulů neuklouzl… Tohle muselo fungovat. Jak mě poslední album GHOST už nebaví, protože mi na rozdíl od starších desek na něm řada věcí přijde prvoplánovitě vlezlá, musím říct, že jejich show je prvotřídní. Nakonec i hudební složka se výborně propojila a starší věci dohromady s těmi novými způsobem hry a prezentace do sebe skvěle zapadly. A přiznám se, že jsem ani nečekal, že GHOST budou hrát třeba "Satan Prayer" nebo "Mummy Ghost". Naopak mě trošku mrzelo, že nezazněly mé oblíbené songy jako "Here Comes the Sun" nebo "Monstrance Clock". Ale to je tak asi všechno, co bych koncertu vytknul, tedy, pokud nepočítám ceny merche.
Klobouk dolů, kardinále!

Fotky pořídil Bubu.


Zveřejněno: 07. 12. 2019
Přečteno:
3757 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář