Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

14. 12. 2019, Týn nad Vltavou

Zdvojený vrchol bude mít letošní 13. pokračování festivalu Týnfest. 14.12. se v Týně nad Vltavou představí legendy Titanic a Hypnos. Další známá jména budou V.A.R., kteří dorazí v rámci turné k 30. výročí kapely, Black Sabbath revival s „Ozzy Osbournem“ a plzeňský Trollech.

Říká se, že dobří holubi se vracejí. Do Týna nad Vltavou se tak po 30 letech vrací tehdejší vojín základní služby a zakladatel kapely Krabathor Bronislav „Bruno“ Kovařík.

„Ve stejném sále jsem dokonce ještě před koncem přijímače hrál jako bubeník vojenské rockové kapely pro cca 800 posluchačů“ dodává vzpomínku Bruno.

Po návratu z vojny se s Krabathorem podíval na místa, která většina z nás zná pouze zprostředkovaně, namátkou USA, Mexiko, Japonsko, Jihoafrická republika a mnohé další. K nám přijíždí se svou druhou neméně úspěšnou kapelou Hypnos. Ta má za sebou obrovské množství koncertů a festivalů po celém světě. Spolupracovala nebo vystupovala s největší světovou elitou mezi kapelami, producenty, režiséry klipů atd. Týnfest bude jednou z posledních zastávek turné, v němž projedou celkem devět států.

Dalším, a pro mnohé hlavním vrcholem večera, bude heavy metalová legenda Titanic. Kdo pamatuje vrcholné okamžiky kapel Citron, Kreyson, nebo např. Vitacit, zná určitě i brněnský Titanic, který po svém znovuvzkříšení nabral velké obrátky. O kvalitě provedení jistě hovoří i fakt, že hned dva členové Titanicu jsou zároveň členy Cradle of Filth, která patří mezi světovou extratřídu.

Ozzy Osbourne končí kariéru, jeho hudba zůstává. Revivaly se již na Týnfestu neobjevují, protože originál je vždy lepší. Ovšem tento revival Black Sabbath představuje natolik dokonalou show, že jejich zařazení bylo jednoznačné. Vivat Black Sabbath, jak je přesný název, chystá opět perfektní provedení všech největších hitů téhle světové superstar.

Další velkou legendou je liberecký V.A.R. , který k nám přijede zakončit turné k 30 letům kapely. V roce 1993 se jejich album Personal Destruction umístilo na 15. místě tehdejší TV hitparády. V.A.R. měli našlápnuto možná stejně, jako např. Kabát, Debustrol, nebo Arakain. V.A.R. ale nikdy ani o milimetr neuhnuli z toho, co chtějí dělat, nikdy se nepřizpůsobili žádnému trendu a neudělali sebemenší kompromis. Z komerční špičky je sestřelil až všeobecný nápor nových stylů a kapel, který v druhé polovině 90 let semlel úplně vše. V.A.R. se ale nehodlali přizpůsobovat všeobecným náladám a i proto na jejich vystoupení do dneška fanoušky bičuje tolik energie bez sebemenší pózy.

Poslední do mozaiky pestrosti letošní akce patří plzeňský black metalový Trollech, jejichž diskografie nabízí celkem 14 položek. Členové Trollech mají neuvěřitelné množství dalších hudebních aktivit. Není proto divu, že půjde o jejich první vystoupení v Týně n. Vlt. I přesto mají na svém kontě kromě 14 nahrávek i dva oficiální videoklipy.

V takovémto rozsahu by Týnfest nešel pořádat bez partnerů festivalu. Letos jimi jsou generální partner Skupina ČEZ a město Týn n. Vlt. skrze akci „Oranžový rok“. Dále Elsat spol. s r. o., Nová Forma s.r.o., Tiskárna Vltavín.

Budoucnost Týnfestu je nyní nejistá, s jistotou se ale nebude konat rok 2020. Zda se někdy bude konat 14. pokračování festivalu a dalších aktivitách pořadatele se dozvíte na www.sdruzeniactiv.wz.cz, nebo na facebooku z.s.Activ.


Zveřejněno: 14. 03. 2019
Přečteno:
3471 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář