Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CD/LP 2019, Combat Records / explosive thrash metal / Izrael

BLACK SACHBAK z Izraele je dalším z řady důkazů, že hudba pitomosti jako je politika, či barva kůže neřeší a své sémě zaseje, kde se jí zlíbí. A to je jedině dobře. Navíc i trocha toho exotična může kapele pomoci v propagaci. Vzpomeňme na začátky brazilské SEPULTURY. Titulky o muzikantech z pralesa zdobily obálky renomovaných metalových magazínů a sami hudebníci se nejen nebránili, ale rádi ji v textech a klipech podporovali.

Ale pojďme zpět k BLACK SACHBAK. Kapela vznikla v roce 2010 ve městě Petach Tikva. Debut „No Pay No Gain“ se na světlo podíval roku 2014. Přijetí bylo vřelé a pořadatelé po celém světě s nadšením otvírali dveře svých klubů. 

Po devíti letech existence sebranka s mocným nádechem plive na trh druhou desku „Black Sachbak vs. the Future“. Pro bližší popis produkce izraelské grupy poslouží s větší, či menší nadsázkou tyto kapely – S.D.I., MUNICIPAL WASTE, INSANITY ALERT a nemůžu si pomoct, ale dost často mi při poslechu vyskakují američtí hororoví punkáči MISFITS v éře po odchodu Danziga. 

Album je po textové stránce napsáno jako koncept a příběh lze ve zkratce zařadit mezi „Arnoldovky" Terminator a Total Recall. Když si teď všechny ingredience smísíme, je evidentní, že nejjasnějším záměrem kapely je touha bavit sebe i lid, který se k zábavě nechá zlákat. Opět se záměrně vyhnu detailnímu popisu jednotlivých skladeb a zmíním jen momenty, co zaujaly. Prvním z nich je pro našince celkem zajímavý zvuk. Nejde tak ani o celkový sound nahrávky, jako spíš nezvyklé vytažení jednotlivých nástrojů, například při sólech a basových vyhrávkách. V žádném případě to ale kvalitu alba nesnižuje, spíše jde o zvláštnost, která jej obohacuje a místy jsem si vytaženou, krásně vymačkanou basu vyloženě užíval. Dalším z faktorů, co donutí hlavu k mírnému kývání a nožku ke spokojenému podupávání, je nesporný muzikantský um všech zúčastněných. 

Zpěvák Eliran si podle všeho píše texty akorát do huby a i když v případě jeho hlasu nejde o kvalitu světových extratříd, do hudby BLACK SACHBAK pasuje parádně. Chvílemi thrashově poštěkává, za moment se mění v heavy klasika, aby to v další vteřině punkově přibrousil. Za mě spokojenost.

Nerad bych zapomněl na píseň „The Michael Jackson Job", tady jsem se bavil královsky a pro všechny fandy tohoto interpreta (a že jich asi na Fobii je, úsměv) prozradím, že ve skladbě zazní úryvek „hitu" „Black Or White". 

Závěrečné hodnocení vychází pro BLACK SACHBAK rozhodně v pozitivním duchu. Máte chuť si doma pořádně vyčistit palici, toužíte po muzice, která vám při jízdě autem roztančí prsty na volantu a chcete si na koncertu užít parádní zábavu s přívalem energie? Potom neváhejte a dejte Izraelcům šanci, věřím, že stejně jako já nebudete zklamáni. 

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Race And Wealth 
  3. The Core
  4. Nsp – Fly 
  5. Time Quest Assassin
  6. The Michael Jackson Job 
  7. Party Hard Living Tight 
  8. Feast Of Aurora
  9. Ftl
  10. Escape
  11. Antichip
  12. Fight Against Sobriety

Čas: 42:27

Sestava: 

  • Eliran – vocals
  • Dor HaShamen – lead guitar 
  • Cyril – bass
  • Radar – drums

 


Zveřejněno: 21. 11. 2019
Přečteno:
3963 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář