Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

SADISTIC HANNIBAL, MALLEPHYR, SATOR MARTE, DARK SEAL, DEPTHS ABOVE

V poslední říjnovou sobotu se kousek od mé domoviny konal druhý ročník mini festu Schwarze Königgratz – a protože mi ten první utekl, byla návštěva tohoto téměř povinností. Celou akci má na bedrech blackmetalový nadšenec tělem i duší Kuba Havlíček a nutno podotknout, že je tato událost zásluha čistě jeho fandovství s nadějí v co možná nejnižší prodělek.

Než se pustím do hodnocení samotného večera, vytvořím si malé alibi. V krvi mi koluje thrash & death, black metal zůstává spíše na okraji. Každopádně ale tuto škatulku nezatracuji a na akci jsem vyrazil s velkou chutí, už kvůli oblíbencům MALLEPHYR. Ale nepředbíhejme…

Úvod večera obstarali SADISTIC HANNIBAL hrající old school thrash. Před jejich nástupem panovaly u zvukařského pultu obavy o ozvučení ne úplně vhodného prostoru a bohužel došlo jejich naplnění. Škoda, vystoupení působilo sympatickým dojmem a musím ocenit energickou hru bubeníka. Na hlubší analýzu to ale není. Snad bude příležitost si HANNIBALA vychutnat s parádním zvukem. 

Druzí v pořadí MALLEPHYR už měli zvuk o poznání lepší. Nutno podotknout, že k mé veliké radosti. Tuto kapelu sleduji od debutu „Assailing The Holy“, který je zařadil mezi velké naděje. Mezitím chlapi odjezdili mraky koncertů a vydání druhého alba „Womb Of Worms“ je představilo už jako jedny z nejlepších v daném žánru. V Hradci se hrálo z obou zmíněných fošen a sáhlo se i do předdebutového dema. Jejich kloubení nespoutané energie a hráčské preciznosti nikdy neomrzí. Dle očekávání, bezvadný set!

Pro mnoho zúčastněných černých duší přišel vrchol večera společně s kapelou SATOR MARTE. Kdybych měl na první dobrou vypálit dojem z vystoupení, asi by že mě vylítlo slovo MARDUK. Jako skály po stranách stojící kytarová sekce, valící bezchybně riffy v ultrarychlých, ale i pomalejších skladbách. Zpěvák Nav s brutálním, přitom krásně srozumitelným projevem. Záda pokryl energickou a přesnou hrou bubeník Svar. Po zhlédnutí statusu legendy rozumím.

Pagan metalu zasvětili duše další v řadě DARK SEAL. Atmosférou prastarých hvozdů a souznění lidí s přírodou nabité vystoupení. Čtveřice muzikantů, s nezbytnými krvavými ozdobami, budila dojem dávných válečníků na loupežné výpravě. Parádní atmosféra. 

Závěrečné DEPTHS ABOVE jsem si v týdnu před akcí zkusmo dvakrát pustil a musím přiznat nadšení. Zdaleka jsem ale netušil, že živé vystoupení všechny kladné pocity ještě mnohokrát znásobí. V kapele najdeme muzikanty, jejichž minulost je spojena s pojmy jako INFERNO, ŽREC... Už od začátku setu mi naskočila husí kůže a z pódia vyzařovala zvláštní atmosféra. Byl to ten z koncertů, kdy se od prvního tónu a úderu do bicích dostáváte do stavu jakéhosi očarování a jen se hudbou necháváte unášet. Album „Ex Nihilo“ jsem si ten večer hrdě odnesl domů a protočil nepočítaněkrát a klidně bych vsadil kalhoty, že o nich ještě uslyšíme. Absolutně nádherné. 

Schwarze Königgratz nemohu hodnotit jinak než jako podařený. Přes počáteční potíže se zvukem, který byl kapelu od kapely lepší, vše v přátelské atmosféře probíhalo, jak mělo, a večer jsem si parádně užil. Navíc se mi podařilo rozšířit obzory o kapely, které rozhodně hodlám sledovat i do budoucna. 

Velký dík patří Kubovi a všem, co s pořádáním akce pomohli. Za rok (doufám ve větším počtu) na viděnou.
 


Zveřejněno: 30. 10. 2019
Přečteno:
4076 x
Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář