Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HEIDEN – Andzjel

7. 12. 2019, Písek - Divadlo Pod Čarou (malá scéna)

Počasí však když se změní a hustá masa ohromných šedých mraků zakryje úsměv slunce, tomuto městu vydere se z útrob první táhlý sten. Smrt... Žalostný čas adventní rozčísne hmatatelné zlo, všudypřítomný hnilobný zápach a neprostupná temnota. Rituál oslavující tradiční odnože black, death a doom metalu je nachystán na první prosincovou sobotu na malou scénu Divadla Pod Čarou. Kapacita je striktně omezena na pouhých 120 vstupenek. Pohřeb v Písku přichází...

  • Písek: Divadlo Pod Čarou - malá scéna
  • Start: 18:00
  • Vstup: 350 Kč / 400 Kč (kapacita omezena na 120 vstupenek!)

Kapely:

OCCVLTA (raw black/doom metal, Německo)

Berlínská kapela OCCVLTA funguje na scéně již od roku 2004, ale v undergroundu dala o sobě vědět hlavně v několika posledních letech. A to jak studiovou tvorbou, tak živým vystupováním. Kapela má za sebou turné po USA, účasti na známých festivalech v Evropě nebo turné po starém kontinentu. Našinci mohou OCCVLTU registrovat hlavně díky split albu se Salute, které vyšlo u jihočeského labelu Doomentia records. Této nahrávka předcházelo ještě skvělé demo „We Command the Wolves“ a kompilace. Vrcholem tvorby je zatím jediná plnohodnotná deska „Night Without End“, která vyšla v roce 2017 u Electric Assault records. OCCVLTA fascinuje svou posedlostí kapelami jako Hellhammer, Celtic Frost, Darkthrone nebo Bathory. Vše v té nejhrubější podobě. Těšit se můžete na ten nejprimitivnější black metal z dob, kdy tento styl ještě nebyl pojmenován. Temná atmosféra, zničující rytmika, ponuré pasáže. OCCVLTA poprvé v Česku!

MALOKARPATAN (black/heavy metal, Slovensko)

V Čechách máme Master´s Hammer, na Slovensku mají MALOKARPATAN. Vycházející hvězdy tamní metalové scény brázdí proslulé festivaly po celém světě. MALOKARPATAN odehráli exkluzivní sety např. na Party San, Muskelrock či The Abyss. Kapela se podívala v rámci turné také do USA a příští rok chystá velké evropské turné po boku mocných Cult of Fire. To bude při příležitosti vydání nového alba, které vyjde u irského labelu Invictus Productions na jaře 2020. V Písku odehrají MALOKARPATAN show v malém komorním klubu a očekávat můžete skladby z obou velkých desek „Stridžie dni“ a „Nordkarpatenland“. Možná se ale dočkáme i některé novinky. MALOKARPATAN dnes představují velkou kapelu na undergroundové metalové scéně a jsme opravdu potěšeni, že neváhají zahrát ani v menším klubu. Jihočeská premiéra!

GOATCRAFT (black/death metal, Slovensko)

Rituál smrti z Bratislavy. GOATCRAFT mají na svědomí Demolator (Demolizer, Majster Kat) a Vrana (Radiation). Tento jejich black/death projekt patří mezi originální v československém měřítku a drtivá porce black a death metalu je umocněna atmosférickou pódiovou show. GOATCRAFT fungují od roku 2012 a na kontě mají dvě dema a jedno EP (vyšlo u Iron Bonehead Productions). Ani koncertů nemá kapela ročně mnoho, ale jejich výběr stojí za to. GOATCRAFT mají za sebou hraní v Německu, Itálii, Rakousku, Maďarsku a dokonce i nedávné turné po Chile. Skutečnost, že se jedná o první show kapely na jihu Čech, nemusí být ani řeč.

THE TOWER (doom metal, Česko)

Tuzemští THE TOWER vznikli v roce 2012. Tato pražská klasika se okamžitě zařadila mezi domácí doomovou elitu. Velmi jim k tomu pomohla skutečnost, že tradiční doom metal, hraný po vzoru legend Saint Vitus či Candlemass, u nás prostě nenajdete. A THE TOWER tento žánr ovládají přímo mistrovsky. Temné a ponuré skladby jsou plné instrumentálních zvratů, překvapení a vychytávek. Skvělá kytarová i basová hra je podpořena těžkotonážními bicími a dvěma zpěvy, které jen přidávají na rozmanitosti. THE TOWER mají na kontě čtyřskladbové kazetové demo a loňské, velmi povedené, LP-split album s Morkhimmel. O tom, že se nejedná o žádná ořezávátka svědčí fakt, že se THE TOWER objevili na koncertech po boku takových jmen, jakými jsou již zmiňovaní Saint Vitus, Black Pyramid či Abysmal Grief.

SNĚŤ (old school death metal, Česko)

V našich luzích a hájích nikdy nebyla nouze o death metal tzv. švédského střihu, poměrně hojně narazíte i na kapely znějící po „Floridě“, ale chorobné bahno, zmar a zoufalost, které v roce 1987 vyzvraceli na zemský povrch legendární Autopsy, tady zkrátka a jednoduše chyběly. Řeč je o nové kapele SNĚŤ, která se dere na povrch zemský. Pražská pětice vznikla teprve loni, první koncert odehrála letos na jaře, ale stihla již několik koncertů, např. s Funebrarum, Krypts nebo krátké tour po Německu. Nyní svůj smrtící kolovrat poprvé přiváží na jih Čech. Těžkotonážní salva chorobného death metalu, který v Čechách nemá obdoby!

PŘEDPRODEJ (50% vstupenek prodáno)

Více info: FB event

Web


Zveřejněno: 28. 10. 2019
Přečteno:
3672 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 12. 2019 15:35 napsal/a Peťan
KONEC PŘEDPRODEJE V 20:00
...posledních 40 lupenů v prodeji do 2.12. 2019, 20:00 hod.
19. 11. 2019 13:18 napsal/a Peťan
Harmonogram + posledních 50 vstupenek!
Line-up: 18:00 dveře, 19:00 - 19:40 The Tower, 20:00 - 20:40 Sněť, 21:00 - 21:40 Goatcraft, 22:00 - 22:50 Malokarpatan, 23:10 - 00:00 Occvlta ...... k dostání posledních 50 vstupenek, viz. předprodej!