Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

1. 10. 2019, Praha - Modrá Vopice

Podzimní metalová nálož pokračovala první říjnový den v pražské Modré vopici, kde vystoupilo duo death metalových formací. Mexické IN OBSCURITY REVEALED doplnili tuzemští death metalisté BRUTALLY DECEASED v částečně nové sestavě.

BRUTALLY DECEASED jsou jistě jednou z nejzásadnějších death metalových formací české scény. Za víc než deset let existence vydali tři zdařilé desky a postupně se zformovali z jasně švédskem (DISMEMBER zejména) inspirované kapely k ne už tak jednoduše přirovnatelné bandě. Občas už pětice koketuje i s černotou, což je znatelné zejména na novém splitku s polskými EMBRIONAL či poslední řadovce "Satanic Corpse". Novými členy BRUTALLY DECEASED jsou bubeník Tom (jinak MALLEPHYR) a kytarista Adam (FEEBLE MINDED), pro které byl úterní gig premiérou. Se kterou se popasovali na výbornou. Vůbec nebylo znát, že šlo o první koncert v nové sestavě, šlapalo to skvěle. Nové věci jako "Worship Where the Devil Worships" jsou mnohem víc nasypané než starší songy, což kvituji a těším se na příští řadové album. Zvukově bylo také vše naprosto v pořádku, čitelný virbl krásně rozkrájel kytarové hradby a Žlababův brutální vokál zase zabíjel.

IN OBSCURITY REVEALED jsem před koncertem neposlechl, nechal jsem se překvapit. Jediné, co jsem věděl, že jsou lehce personálně spjati s black metalovými HACAVITZ, se kterými jsme měli tu čest hrát a kteří jak naživo, tak na poslední řadovce "Nex Nihil" (2017) potvrdili velmi dobrou instrumentální i kompoziční vyzrálost. IN OBSCURITY REVEALED jsou více do death metalu, ale do řádně temného. A tak to mám rád. Chvílemi v nich slyšíte rané MORBID ANGEL, chvílemi temnoty typu DEAD CONGREGATION, no prostě přesně to, co v žánru vyhledávám. Vymazlené kytary, střídání v sólech, výborný vokál, jen škoda, že Fabriziova basa téměř nebyla slyšitelná. IN OBSCURITY REVEALED jsou mladou kapelou - fungují pět let, na kontě mají jedinou řadovku a byli na svém prvním turné po Evropě, ale žádnou mladickou nerozvážnost zde nehledejte. Čtveřice moc dobře ví, čím zabíjet.

Poslední dobou se ty koncerty daří a z každého si odnáším skvělé zážitky. Úterý nebylo výjimkou, obě kapely podaly nadstandardní výkon. A konec dokonce před desátou hodinou přišel ve všední den vhod.


Zveřejněno: 08. 10. 2019
Přečteno:
3807 x
Autor: Opat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář