Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

V.P.O.ho, NECNON MORTUSS, BOHEMYST, MORTIFILIA

Stejně jako každý rok, tak i letos jsem zavítal na tradiční, již 16. ročník ONION FESTU v Hořovicích. Ani letos jsem nezůstal po celou dobu produkce a jako obvykle jsem si vybral pár kapel, na které jsem se šel podívat. Tradice je tradice. (úsměv) Festival je pořádán v rámci hořovického cibulového jarmarku, který jsem tentokrát vynechal, protože koukat na zahrádkářské produkty a vietnamské stánky v skoro mrazivém počasí jsem neměl zájem.

Můj výběr kapel byl tentokrát omezen na poslední dvě, a to BOHEMYST a MORTIFILII. Ačkoliv začátek vystoupení těchto kapel byl naplánovaný na třetí odpolední, byl jsem na místě již v devět hodin. Ano, s příjezdem naší kapely V.P.O.ho. Ač měli do vystoupení hodinu čas na přípravu, tak začali s půlhodinovým skluzem. Menší zvukařské technické problémy však nevadily. Vadilo ale nepěkné počasí, které po čase, i když se dopoledne trochu vyčasilo, hrozilo i deštěm.

I přes počáteční zvukový nesoulad se koncert V.P.O.ho vydařil. Odehráli již standardní heavymetalový set poslední doby. Asi těžko hodnotit kapelu, když s nimi sdílím společnou cestu, ale z písní se mně líbí novější vypalovačky „Tak už teda běž" a suprový „Sniper" anebo skladba, která set uzavírá, hutný „Boj". Dobré je využití doprovodného vokálu basáka Petra.

Jestli jsem to dobře odhadl, tak NECNON MORTUSS dorazili do Hořovic v poloviční sestavě. Chybějící basu nahradila violoncellistka (od letošního roku s novým EP v sestavě kapely) a bubeníka nahradil bicí automat. Oproti albu „Válečné konflikty 20. století" přineslo violoncello příjemné obohacení, naopak bicí jsem nevnímal libě. A protože jsem měl trochu jiný plán, tak jsem deathmetalisty, kteří se zhlédli v BOLT THROWER, ponechal svému osudu a zamířil do přilehle restaurace na oběd, kde jsem strávil příjemnější chvilku v řeči s polovinou kapely V.P.O.ho a kytaristou Petrem Turkem z kapely MORTIFILIA, který ze Šumavy vyrazil v ranních hodinách kvůli nám. (úsměv)

Na odpolední část přijíždím za zvukové zkoušky volyňských BOHEMYST, které jsem měl čest slyšet a vidět poprvé vloni na festivalu ETEF. Tenkrát jsem jejich hraní vnímal jen na půl ucha. Nyní jsem jejich vystoupení viděl celé. Oproti AVENGER je v hudbě více doomovějších pasáží, ale i zároveň se z hudební temnoty, která by vynikla lépe v klubu nebo mimo denní světlo, na povrch drala deathmetalová rubanice. Na BOHEMYST bylo vidět, že si i přes menší odezvu v tom nečase svoje vystoupení užili a mně se jejich druhé koncertní setkání líbilo. 

I pře letité fungování jsem viděl smečku se švédskými deathmetalovými kořeny snad dvakrát třikrát. Rychlý a melodický death metal s thrashovými záseky byl skvěle odehraný a určitě si nezadal se slavnějšími kolegy této školy. A ti mladší by se od nich mohli učit. MORTIFILIA odehrála průřez své tvorby, včetně skladeb z aktuálního alba „.​.​.When I Killed the God", jakými jsou třeba „Silent Scream in the Dark" nebo „Kill the King". Tak jak rychle začali, tak i rychle skončili a já se budu těšit na další koncert této kapely.


Zveřejněno: 11. 10. 2019
Přečteno:
5141 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář