Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Za něco málo přes 40 let života stihl o sobě dát vědět měrou vrchovatou.

Byl jedním z nejlepších grindcorových bubeníků u nás, tím pádem i v mezinárodním měřítku. Do své bicí soupravy a zvuku kapely uměl včlenit dokonce i kravský zvonec. Ať původně vlasatého či později holohlavého jej v rámci žánru znal každý.

Michal Cichý, zvaný též Cichoň, byl po skoro celá devadesátá léta součástí tehdy ještě ostře grindcorových Malignant Tumour, v průběhu let bubnoval i leckde jinde, ovšem jeho životní kapelou se stali roku 1993 založení Cerebral Turbulency.

První dvě alba nebyla nijak zázračná, byť to druhé doplatilo hlavně na slabý zvuk, v roce 2001 však vyšlo přelomové album Impenetrable, jež se právem stalo pojmem. Následující minialbum Germ Of Erorr bylo ještě vyspělejší a završilo vrcholnou éru, na čemž nic nemění ani to, že Crash Test byl nominován na Anděla a překvapivě prezentován živým vystoupením v Dobrém ránu s ČT. Poslední album Segregace k nule už bylo tak trochu do počtu a předznamenalo zánik souboru, koncem listopadu 2008 stvrzený "grindovým finále" v ostravské Tančírně.

Již o dva roky dříve vzniklo Rubufaso Mukufo, jehož vrcholem se stalo album ReMoLAB z roku 2010 a jež se po pauze dokázalo znovu vrátit na scénu. Naposledy se objevil v sestavě Carnal Diafragma.

Roku 1999 zprovoznil undergroundový label Khaaranus Productions, kde kromě svých vlastních kapel vydával také nahrávky kolegů z Alienation Mental, Carnal Diafragma, Ahumado Granujo, Poppy Seed Grinder, Needful Things, Opitz, G.O.R.E, BBYB, Destructive Explosion Of Anal Garland či německých Nyctophobic.

Když přijel s distrem na festival, nezdržoval se stavbou stánku. Stačilo mu otevřít kufr auta, vše vyházet na stolek, případně vztyčit slunečník a během pár minut prodával.

Již svým příjmením dával najevo, že byl z Ostravy. Zde ho také při noční jízdě na kole srazilo auto.


Zveřejněno: 22. 09. 2019
Přečteno:
6505 x
Autor: Oliva | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 03. 2021 14:57 napsal/a Lecter
ODPOVĚĎ GRINDCORIZERovi
Jsem v šoku, že na místě, kde by se měla vyjadřovat úcta člověku se tady vyřizují účty. Navíc nesmyslného obvinění, je to absurdní. Jsem 30 let na scéně, a už jsem zažil mnohé osočení, ale tohle je asi vrchol. Budu rád, když budeš konkrétní a ještě lépe se když se ozveš osobně na Lecterr@seznam.cz a můžeme o tom dát řeč. Nemám co skrývat, ale nesmyslná obvinění a urážky ignorovat nebudu!!!
26. 12. 2020 19:13 napsal/a Måma
Nikdy mi nedal příležitost říct mu jak hluboko ho nosím v srdci. A o to víc mě jeho ztráta bolí a nikdy nepřeboli. ❤
18. 03. 2020 01:13 napsal/a ♫ grindcorizer ♫
Lecter
Ty jsi strasny pozer,ty jsi tragedie sceny, obycejny zlodej,Lectere,Ostravu si neber do tlamy,nikdo te tu nemusi,za tu kradez LP Pathologist v Barraku,co jsi pred par lety predvedl jednomu nejmenovanemu clenu jedne nejmenovane kapely z Brna.Na to se taky nezapomina!!!
01. 11. 2019 12:11 napsal/a Premek Podzimek M.B
Dobry lidi umiraj a svine prezivaj
Je to uz hodne dlouho co jsem si od Lectera v distru koupil 3splitko na pasce Cerebral Turbulency/Malignant tumour/Gride.To byly casy,drtí jsem to pd rana do vecera bomba pocin!!!grind fanc bylo tenkrat jako safranu,kazdej se s kazdym znal,proste stare dobre casy!!!Dneska je doba jina,ale muzika zustava!!!Rad si poslechnu stare old grindove kapely,za priklad uvedu treba dead infection jeste s Jarem na vokalu,nebo treba nyctophobic.To mam hodne rad!!!Dneska nastala bohuzel takova doba ,kdy se do tohoto zanru nasral ultra/levicovy aktivismus /antifa /vegani a podobne sracky a to je pro me uz bohuzel neprijatelne.Byl jsi pro me a pro mnohe lidi pan bubenik!!! A to tak je a bude,odpocivej v pokoji mistre bubeniku sbohem......
23. 09. 2019 09:59 napsal/a JT
R.I.P
nechť je Ti lehká zem...