Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

19. 10. 2019, Ostrava - Barrák

Už pátý ročník festivalu Folk Metal Pilgrims se uskuteční 19. října 2019 v ostravském Barrák Music Clubu.

Dá se vlastně s trochou nadsázky říct, že se jedná o festival legendární. Jde možná jen o malou legendu, ale ti, kdo festival pravidelně navštěvují by si bez něj asi ostravský podzim uměli jen těžko představit.

Všichni, kdo někdy zavítali na „Pilgrimy“ vědí, že jde o akci zdařilou, která kombinuje vynikající atmosféru s kvalitní muzikou. Navíc dává mnohdy prostor méně známým kapelám. Ty jsou často festivalovým překvapením a díky svému výkonu se mohou odrazit a poprvé si užít souznění s publikem.

I to je pro ostravský fest hodně charakteristické. Publikum umí navodit skvělou náladu sobě i vystupujícím a festival má tak pořádné grády. Možná i díky publiku se na Folk Metal Pilgrims umělci rádi vracejí.

Nesmíme zapomínat ani na samotný klub. Barrák je prostor, který patří k těm velmi chváleným a není se co divit. Většina koncertů má skvělý zvuk, zvukaři klubu umí svou práci mistrně. A za barem se na hosty nikdo nemračí. Souhrn všech těchto aspektů dělá z Pilgrims speciální, hodně příjemnou záležitost, která nabízí každému nejen vynikající, méně známou hudbu, ale i ostatní složky, na kterých milovníci metalu často lpí. Takže dobrý zvuk a dostatek piva.

Nejen piva. I tento rok bude u dveří připravená medovina na rozehřátí. Sice nenaplní všechny nastavené rohy chtivých vikingů, ale navodí pocit příjemného začátku.

Co nás letos na Folk Metal Pilgrims čeká? Rozhodně stojí za to slyšet všechny kapely. Třeba folkmetaloví Merkfolk nabízejí kombinaci folku a ženského growlu. Charismatická vokalistka Agata se do toho umí opřít a zaujmout.

https://www.youtube.com/watch?v=SvjuYhY480k&feature=youtu.be

Emerald Shine z Nového Jičína se na Pilgrims vrací po svém prvním úspěchu. I oni mají co nabídnout. Po vydání nového alba jsou plni sil a připraveni zahrnout posluchače skutečnou fantasy atmosférou, podpořenou zvukem harfy a silným hlasem vokalistky Leeny Emerald.

https://youtu.be/j5D3Toge6kg

Brněnští Dark Seal rozbalí pagan metalový zážitek, který zaujme svou melodičností. A jistě zahrají dost skladeb ze svého nedávno vydaného alba „Země našich předků.

https://www.youtube.com/watch?v=KNUC7RUbukQ

Achsar opět připutuje ze Slovenska a přiveze hodně energickou, silnou hudbu s mocnými kytarovými riffy a pořádnou náručí krutého screamu.

https://youtu.be/P0tI5b_fK-U

Podivuhodný název Ďyvina ukrývá ethno folkovou domácí kapelu s nádechem ambientu. Jde o mladou kapelu, která teprve nedávno představila vynikající EP „Počva“. A rozhodně zaujme svým mystickým rozměrem, který se dotýká prastarých vrstev v každém milovníku folk metalu.

https://www.youtube.com/watch?v=pijNq2hvkr8

Letošní festival nabízí směs hudby, ze které si vybere opravdu každý. A možná, že se z některých kapel letos stane skutečný kult. Jako ze samotných Folk Metal Pilgrims.


 


Zveřejněno: 09. 02. 2019
Přečteno:
3632 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář