Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Souhrn zajímavých alb, které vychází v srpnu 2019 + tipy na koncerty.

V srpnu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Kubina

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD (Austrálie) – “Infest the Rats' Nest”
Heavy/thrash metal, Flightless
Protinožcům bude letos v létě vycházet už druhé album. Rocková banda se začala formovat roku 2010 v Melbourne. Nejde zrovna o neaktivní chlapíky – mají na kontě čtrnáct studiovek! Zatímco jejich dubnový počin je psychedelickým rockem, tentokrát se pořádně přitvrdí. Na novém záznamu “Infest the Rats' Nest” se podíleli pouze tři členové z obvyklých sedmi. Přiznávají vliv thrashmetalových velikánů METALLICA, SLAYER, EXODUS, OVERKILL, SODOM a KREATOR. Když si zapnu tři uvolněné ochutnávky, zaslechnu i VOIVOD. Trochu kuriozita. Protože se nejedná o ortodoxní thrashery, tak zbytečně netlačí na pilu. Spíše se dbá na kompozici jednotlivých skladeb, aby se příjemně poslouchaly. Předpokládám, že 16. srpna nová fošna osloví, pro svůj nenásilný sound, i nejednoho hevíčkaře. O tom, jak se kapele povedlo obrátit o 180 stupňů, se můžete například přesvědčit ve videoklipu “Self-Immolate”.

DESTRUCTION (Německo) – “Born To Perish”
Thrash metal,  Nuclear Blast
Němci jsou na scéně velkým pojmem. Však kultovní status si vysloužili již v osmdesátých letech. Deska s pořadovým číslem 14, když nebudu počítat “Thrash Athems I” a “Thrash Athems II”, vychází 9. srpna (ve stejný den hrají na Brutal Assaultu). Nebudu lhát. Novodobá tvorba šílených řezníků mi přijde sterilní. Navíc s nešťastným zvukem. Nicméně v kapele se událo několik změn, které by mohly situaci zlepšit. Loni přišel nový bubeník Randy Black. Po vzoru SODOM byl letos přijat i druhý hráč na kytaru Damir Eskić, který je zároveň učitelem hry na svůj nástroj. Možná proto velká očekávání. Venku jsou singly “Betrayal” a titulní vál, z nichž mám zatím smíšené pocity. Chvíli si říkám, že by to mohlo fungovat, když sem tam pomrkávají na své největší hity. Jenže mezitím dostávám několikrát převařenou vodu z posledních dvaceti let. Chybí mi tam návykové riffy. Samozřejmě půjde v rámci žánru o dobrou desku, ale jestli legendární thrasheři dostojí svému jménu a bude to destrukce, si nejsem vůbec jistý. Třeba “Born To Perish” jako celek překvapí. 

Tipy na koncerty:
7. 8. - 11. 8. Brutal Assault, Josefov – Vojenská pevnost
23. 8. - 24. 8. Metal Madness VI (HATE, ROOT, MORTIFILIA, ASMODEUS, BOHEMYST...), Sušice – Ostrov Santos
26. 8. SKULL FIST, LAID TO WASTE, CBF, Praha – Klub 007 Strahov
31. 8. Armaggedon of Decibels vol. 2, Plzeň – Kalikovský mlýn


Bury

CARNIFEX (USA) – „World War X“
Deathcore, Nuclear Blast
Kalifornští CARNIFEX se chystají vydat své už sedmé album „World War X“. Na něm očekávám devět agresivních a intenzivních skladeb v duchu temného deathcore. Navíc v songu „No Light Shall Save Us“ můžeme zaslechnout extrémní vokál hostující zpěvačky Alissy White-Gluz z ARCH ENEMY. Vychází 2. srpna na CD i vinylu.

SACRED REICH (USA) – „Awakening“
Thrash metal, Metal Blade Records
Američtí thrashoví veteráni SACRED REICH se chystají po 23 let dlouhé pauze vydat své čtvrté album. Podle zveřejněných ukázek je jisté, že navazuje tam, kde začátkem 90. let na kultovních albech „The American Way“ a „Independent“ skončila. Nemalou měrou k tomu jistě přispěl i navrátivší se bubeník Dave McClain (ex-MACHINE HEAD). Naživo si jejich formu posluchači budou moci prověřit na Brutalu a pak 14. listopadu v Praze. Album vychází 23. 8.

NEW MODEL ARMY (Velká Británie) – „From Here“
Post-punk, earMUSIC
Po téměř čtyřiceti letech na scéně vydá anglická legenda, která svou hudbou ovlivnila spoustu dalších kapel, své patnácté album. Opět se budeme moci těšit na pořádnou porci naléhavého rocku s pochmurnou atmosférou, jak naznačil první singl „End Of Days“. Vychází 23. srpna na CD a 2LP a chystá se podzimní turné, během něhož bohužel není Česko ani Slovensko v plánu (ale budou např. v listopadu hned pětkrát v Polsku).

ENTOMBED A.D. (Švédsko) – „Bowels Of Earth“
Death metal, Century Media Records
Partička kolem L-G Petrova, hrající klasický švédský old school death metal, chystá třetí album. Kterým směrem se bude ubírat, už bylo naznačeno ve videoklipu ke skladbě “Torment Remains“. Album bude obsahovat i cover verzi country legendy Hanka Williamse.
Vychází 30. srpna, v říjnu jej ENTOMBED A.D. představí naživo v pražském Futuru a bratislavském Randalu.

TOOL (USA)
Progressive metal
30. 8. vychází (by mělo) nové album kalifornských alternativně/progresivních TOOL. Po dlouhých třinácti letech od předchozího "10.000 Days". Ale to je jediná zatím potvrzená informace, i když i to datum se během let několikrát měnilo. Zatím nezveřejnili ani název alba nebo obal. Pouze naživo posledních pár měsíců hrají dvě nové desetiminutové skladby "Descending" a "Invincible", které zní parádně a pokračují v duchu starších alb. Jinak je kolem této kapely jakési informační embargo.

Tipy na koncerty:
2. - 3. 8. Setkání svobodných duší, Rožnov pod Radhoštěm
6. 8. KRISIUN, Ostrava – Barrák
12. 8. TOTAL CHAOS, THE NEUNIKNEŠ, Ostrava – Barrák


Johan

ISOLE (Švédsko) – „Dystopia“
Doom metal, Hammerheart Records
Pře deseti lety mě od švédských doommetalistů ISOLE doslova uhranulo album „Silent Ruins“. Tu desku mám dodnes rád a myslím, že v dalších letech se ji kapele nepodařilo překonat. Nestane se tak podle všeho ani letos, ale na druhou stranu patří ISOLE pořád mezi fajnové zboží. Jejich doom metal může někomu připadat moc hodný, epický, melodický, ale nechybí v něm ani smutek a kapela si za patnáct let existence vytvořila vlastní rukopis, postavený na čistých procítěných vokálech a silných melodiích. Z novinky „Distopia“ jsou na Bandcampu k poslechu dva songy a oba pokračují v duchu předchozí tvorby – husí kůže mi z nich sice nenaskakuje, ale poslouchají se příjemně. Kompletní „Dystopia“ vyjde na všech formátech 23. srpna.

Tip na koncert:
31. 8. Březovká metalová noc (ASSASSIN, DEBAUCHERY´S BALGEROTH, DARKFALL...), Březová u Sokolova
 


 


Zveřejněno: 01. 08. 2019
Přečteno:
3611 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

02. 08. 2019 22:48 napsal/a Bury
TERRORIZER \"Live Commando / Commanding Europe 2019\"
Pionýři grindcore vydají 23. 8. u Napalm Records na CD a LP osmnáct skladeb jako svůj oficiálně první živák, natáčelo se v Holadsku.
01. 08. 2019 12:35 napsal/a Kubina
Official After Party Brutal Assault 2019
11.8. VIOLATOR, OCEANS OF SLUMBER, MINORITY SOUND, Praha - Modrá Vopice
01. 08. 2019 00:43 napsal/a Bury
TOOL
Tak nakonec se v posledních dnech zjevila informace, že nové album TOOL se bude jmenovat \"Fear Inoculum\". Obal a první singl odtajní v nejbližších dnech.