Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CD-R 2019, vlastní náklad / heavy metal / Česko

Novojičínská parta QUATTRO BUGGY prošla v posledních měsících docela výraznou obměnou, a to nejen po stránce personální, kdy z předchozí sestavy zbyl tuším pouze kytarista a zpěvák Michal Adamec, ale taktéž po té hudební. Z kapely, která se dříve o metal otírala spíše jen tak lehce a ve své tvorbě kombinovala hlavně hardrockové a rock 'n' rollové prvky, sem tam mírně obohacené i jižanským rockem (o čemž všem se můžete přesvědčit i díky zařazení dvou bonusových songů, pocházejících právě z tohoto období, které se nachází na samotném konci aktuálního alba), se stala vcelku nekompromisní metalová mašina. 

Její základy jsou postavené především na hutné, spíše střednětempé (i když občas můžeme zaslechnout i rychlejší, až thrashově znějící pasáže) muzice, doplněné českými texty, což je oproti dřívějšku rovněž změna. Jak jsem už částečně nastínil, tak v letošním roce vydané nové CD nazvané „Kola osudu“ přináší včetně úvodního kratšího intra osm skladeb představujících současnou a tedy o dost drsnější tvář skupiny (plus dva zmiňované bonusy). Některé z nich (mám pocit, že se jednalo o singly „Masky“ a „Okovy“) byly fanouškům předvedené už v loňském roce, zřejmě i proto, aby se dotyční mohli postupně připravit na novou hudební podobu QUATTRO BUGGY a nebyl to pro ně zase až takový šok. (úsměv)

Z výše uvedeného počtu songů mě nejvíce oslovily druhá v pořadí „Bouře“, následující titulní „Kola osudu“, pětka „Jizvy duše“ a osmička „Masky“, kterou jsem měl už právě naposlouchanou z minulosti, a kterou zároveň považuji za tu vůbec nejpovedenější věc na desce. Ke kvalitnímu vyznění písní přispívá nejen instrumentální zdatnost muzikantů a jistý pěvecký výkon zpěváka Michala (silný mužský hlas bez nějakých zbytečných příkras a efektů, v refrénech doplněný dalšími členy skupiny), ale též výborný zvuk z jablunkovského GM studia.

Žel, jelikož nahrávka vyšla v podobě CD-R s potiskem, umístěným pouze do papírové kapsy, tak už v podstatě žádné další informace nejsou pro případného zájemce k dispozici. Chápu, že v době, kdy fyzické nosiče nejsou nějakým zvlášť extra výhodným prodejním artiklem, nechce kapela investovat zbytečně velké sumy do výroby CD a obalu, ale i tak si myslím, že takové základní údaje, jako je složení skupiny, rok vydání, autor hudby, textů a třeba i grafiky, by za žádných okolností neměly chybět. Zvlášť, když navíc internetový profil na Bandzone prakticky rovněž nepřináší žádné bližší info…. Snad budou mít QUATTRO BUGGY v budoucnu štěstí a objeví se nějaký solidní vydavatel, který k jejich nesporně kvalitní muzice přidá i trochu lepší futrál.

Ale abych nekončil negativním způsobem, tak ještě jednou dodám, že co se týče prezentované hudby, tak jsem určitě spokojený a rád jsem se s albem „Kola osudu“ seznámil.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Bouře
  3. Kola osudu
  4. Petrol
  5. Jizvy duše
  6. Jidáš
  7. Masky
  8. Okovy
  9. Holywood Land (bonus)
  10. Hard Boiled Eggs (bonus)


Čas: 42:37

Sestava:

  • není uvedena


Bandzone
 


Zveřejněno: 14. 08. 2019
Přečteno:
3990 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář