Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

12. 7. 2019, Bohuslavice – Noise Bar 

Na pátek 12. července jsem se moc těšil, protože do nedalekých Bohuslavic měli dorazit oblíbenci FINAL FLAG. Noise Bar ve vesnici u Nového Města nad Metují byl jejich čtvrtou zastávkou na turné po Česku. Kapela má venku novinku „Huge Expectations“, která se hodně povedla a já byl hodně zvědavý na její živou prezentaci. 

Na této a trutnovské zastávce měli hlavní hvězdu doplnit Trutnováci EXORCIZPHOBIA, domovská kapela tří pětin FINAL FLAG. Bohužel se museli obejít bez bicmana a proto je nahradili Hronováci INPAIN. 

Akce měla začít úderem dvacáté hodiny, tak jsem si zabalil ženu, mládežníka a lehce po devatenácté dorazili na místo. Noise Bar se nachází netradičně uprostřed vesnice. Na zahrádce před podnikem, obsazené asi patnácti lidmi, už bylo celkem rušno. Z otevřených oken baru zněl chorál. Potěšeni atmosférou jsme vykročili do nitra budovy. Musel jsem se hořce pousmát svému omylu, protože zmíněné chorály neměly na svědomí natěšení metaloví fans, nýbrž notně ohulený přímý přenos fotbalového zápasu Jablonec vs. Bohemians. Do začátku produkce se naše osazenstvo rozšířilo už jen minimálně, což mě musím říct zamrzelo. Přitom za pár kaček porce parádní muziky. 

Jako první nastoupili BLITZKRIEG BOYZ. Byl jsem zvědavý, jak se hraje panzerpunk, jak hoši sami popisují styl, jenž hrají – a o moc moudřejší nejsem ani dnes. Zvuk lezoucí z reproduktorů byl totiž opravdu špatný. Tento nedostatek s mírnými výkyvy nahoru dolů nás provázel celým večerem. Například zpěváka Karla z této úvodní bandy jsem opravdu neslyšel skoro celý set. Koho musím určitě zmínit, je bicman Venca a styl se kterým do toho řeže. Pokud budete mít příležitost, nenechte si ujít. 

Další v řadě byli metalcore hrající INPAIN. Zvuk byl o malinko lepší, ale jelikož jde tento styl mimo mne, dostavil jsem se až na asi poslední tři vály. Kapela zaujala pódiovou prezentací a nelze ji upřít nasazení. 

O BRAINDEAD mluvil bubeník Panther jako o kapele, kterou si nesmím nechat ujít a nezbývá než mu dát za pravdu. Vystoupení muzikantů z Jičína mělo neskutečné koule. Jestli máte rádi kapely typu INSANITY ALERT, budete BRAINDEAD milovat. Zapomeňte ale na nějaké laciné kopírování, tahle banda má vlastní ksicht a podobnost je hlavně v energii, která z obou jmenovaných stříká na všechny strany. Jen opět škoda horšího zvuku a málo slyšitelného zpěváka Kudra. No nevadí, určitě vás chlapi chci vidět znovu. Z koncertu jsem si odnesl CD „Priceless Trash" a jsem materiálem opravdu nadšený. Jen rok vydání už je dávno pryč – 2015. Snad kapela na něčem maká a v brzké době nás potěší novým albem.

Vyvrcholením večera měli být FINAL FLAG. A věřte, že byli. Předchozí grupy prominou, ale tady se skočilo rovnou o level výš. Frontman Eric Holzer, kytarová sekce Ondra-Skoří, basák Aleš Kostka a tlučmistr Panther nehleděli na množství lidí pod pódiem a od začátku to do nás prali s totálním nasazením. Hrálo se z obou vydaných alb, celkem asi šestnáct songů. Dočkali jsme se pecek „Uncle Tom“, „Prison Break“, „Czechericans“, „Huge Expectations“ a před přídavkem samozřejmě nesměla chybět „Johnny's At The Disco. Vlajkařům to neskutečně šlape a charisma, které tato banda vyzařuje, jí co nevidět zařadí na špici žánru. 

S menšími rozpaky, vesměs kvůli potížím technického rázu, hodnotím páteční večer jako vydařený. Celou akci provázela přátelská atmosféra a i samotní muzikanti si akci viditelně užívali. Nesmím zapomenout zmínit Erica, který synátorovi připravil nezapomenutelný zážitek, když po konci setu seskočil z pódia a přes půl sálu mu běžel věnovat Pantherovu paličku (získal jsi celoživotního fanouška). Na závěr velký dík organizátorům, kapelám a fandům co dorazili. 

 


Zveřejněno: 20. 07. 2019
Přečteno:
3592 x
Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář