Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

Souhrn zajímavých alb, které vychází v červenci 2019 + tipy na koncerty.

V červenci letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Bury

SOUNDGARDEN (USA) – „Live From The Artists Den“ 
Grunge, Soundgarden 
SOUNDGARDEN bezesporu patří mezi největší pojmy nejen grunge scény. Hlavně díky skvělému hlasu Chrise Cornella, od jehož úmrtí nedávno uběhly dva roky. Nyní se zbylí členové kapely a vdova Vicky rozhodli vydat živý záznam z koncertu, který se uskutečnil v Los Angeles v roce 2013, kdy zakončovali turné k jejich poslední desce „King Animal“. U těchto věcí mě vždycky napadne, komu došly prachy? Na jednu stranu je to perfektní dárek pro fanoušky, na druhou sklizeň, dokud je úroda. Ať tak či onak, budeme si moci vyslechnout 29 nesmrtelných hitů (jako „Jesus Christ Pose“, „Rusty Cage“ nebo „Black Hole Sun“), které vyjdou na Blu-ray, 4 LP, 2 CD a jako super limitovaná edice se čtyřicetistránkovou fotoknihou, litografiemi členů nebo kopií vstupenky navíc. Podle zveřejněných ukázek by to rozhodně mělo stát za to. Vychází 26. července. 
P. S.: Tom Morello před časem řekl, že existuje několik desítek (!) nahraných skladeb AUDIOSLAVE, protože nahrávali všechny, ale na alba dali jen ty nejlepší. Má ale soudnost a nepočítá, že v blízké době vyjdou. Tak uvidíme… 

Tipy na koncerty: 
3.-7. 7. Obscene Extreme Festival, Trutnov – Na Bojišti 
10. 7. MINISTRY, Praha – Roxy (vyprodáno!) 
16. 7. Philip H. Anselmo & The Illegals, Praha – Futurum 
27. 7. Festa de la Pohoda, Vodňany – Sokolská louka 

 

Johan

Letní měsíce jsou hlavně ve znamení festivalů, nových alb vychází jako šafránu, spíše se objevují různé reedice, které právě na festivalech najdou kupce. Když jsem červenec třikrát projel od začátku do konce, našel jsem minimum nahrávek, které mě zaujaly… snad jen ten ABBATH. (úsměv)

ABBATH (Norsko) – „Outstrider“
Black metal, Seasons of Mist
Když tak koukám na sestavu, která se podepsala pod druhý Abbathův plnohodnotný počin, říkám si, že to s ním asi nebude lehké. Za cca čtyři roky existence prošlo kapelou skoro dvacet lidí, novinku nahrála s Abbathem komplet nová parta. Na Bandcampu je k poslechu skladba „Harvest Pyre“, podle níž se dá odhadnout, že ABBATH pokračují v krasojízdě zahájené na eponymním debutu – nekomplikovaný svižný black/heavy metal, v případě uvedené skladby ozdobený vcelku neotřelým sólem a zajímavým dojezdem. První půlka songu proti druhé pokulhává, ale rozsudek budeme psát, až bude venku celé album. Stane se tak 5. července a vybírat bude možné ze všech možných i nemožných edicí (CD, několik vinylových verzí i kazeta).

Tipy na koncerty:
19.-20. 7. ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019, Volyně – koupaliště
23. 7. ROLO TOMASSI, CRYPTODIRA, LOATHE, Praha - Strahov 007

 

Coornelus

SECTESY (Česko) – „Jesus Christ Superlunch“
Death metal, Metal Age Productions 
Po dvou letech, po kladně přijatém albu „In the Secretion of Upcoming Days“, přicházejí tuzemští deathmetalisté s další nahrávkou. Tentokrát se nebude jednat o full desku, ale „jen“ o EP, na kterém kapela servíruje čtyři skladby. Vtipně pojmenované EP přinese dle uvedené klipové ukázky tradičně pojatý death metal jako vystřižený z devadesátkových učebnic pojetí tohoto žánru. 

TORCHE (USA) – „Admission“
Sludge, stoner, rock, Relapse Records
Na tuhle hravou partu z Miami pomalu začínal sedat prach. Už je tomu čtyři roky, co se vytasili s deskou „Restarter“. Nejvyšší čas přijít s něčím novým. Novinka „Admission“ bude obsahovat 11 věcí, které se vměstnají do 36 minut, což znamená, že se nebude s ničím otálet a očekává se tah na branku. Nebyli by to ale TORCHE, aby neukázali i svoji hloubavější tvář, o čemž svědčí první ukázka z desky „Times Missing“.

 

Kubina

HATRIOT (USA) – "From Days nto Darkness"
Thrash metal, Massacre Records 
Historie HATRIOT se datuje do roku 2010 a tento měsíc jim po pěti letech vyjde třetí full album. Většina lidí má bandu spojenou se zpěvákem Zetrem Souzou z EXODUS, který svůj hlas propůjčil prvním dvěma deskám, ale letos tomu tak není. Na bicí a basu hrají jeho synové Nick a Cody. Druhý jmenovaný navíc přebral po otci pozici hlavního zpěváka. Po poslechu ochutnávky "Frankenstein Must Be Destroyed" musím říci, že se svým specifickým vokálem do jisté míry potatil. Moderní thrashovka s bleskurychlými riffy a uštěkaným zpěvem vychází 26. července.

KOBOLD (Srbsko) – "Masterpace"
Thrash metal, Iron, Blood and Death Corporation
Právě jsem objevil Ameriku, i když maniací pochází z Bělehradu. Banda se pohybuje na scéně teprve 7 let a pod názvem KOBOLD funguje poslední čtyři. Oceňuji, že se nebojí experimentovat, a tak je tu technicky vyspělý metal, jenž snese nejpřísnější měřítka. Bubeníkovo těžká kulometná palba se silnou basou jsou jako valící hutná vlna. Elio Rigonat nejenom zpívá správně švihle, ale na kytaru hraje vysokou ligu, až za hranice thrash metalu. Album "Masterpace" vychází prvního a bude na něm sedm písniček. 

Tipy na koncerty:
13. 7. FINAL FLAG, EXORCIZPHOBIA, BRAINDEAD, BLITZKRIEG BOYZ, Trutnov – District One


 


 


Zveřejněno: 01. 07. 2019
Přečteno:
3589 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 07. 2019 21:45 napsal/a immortal
Ještě jeden
Gothoom Open Air Fest - 18. - 20. 7. 2019, Revištské Podzámčie, Slovensko.
01. 07. 2019 12:30 napsal/a Bhut
další tip
16. 7. Impetuous Ritual v Underdogs\'