Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Nechčije!!! Dobrý!! Areál vypadá jak po hovenné záplavě. Zdejší načervenalé bahno silně připomíná hemeroidní výkaly...koukám na své boty a kalhoty....jejda...:))) Opravdu X-treme:) (Corbow)

SOBOTA 9.7.2005 - den třetí (druhý)

Na pódiu to jako první rozjíždějí PROFESOR LEFEBVRE a ačkoliv je ráno, tak mají slušnou základnu fanoušků v kotli. Poslouchám prvních pár věcí a jako jediné pozitivum vidím v docela dobrém využitím dvou zpěváků. Uchvácen ale nejsem, tak odcházím do nedaleké restaurace na guláš. (Corbow) GUIDED CRADLE mi tedy unikají.

Na M.A.C. OF MAD se ale těším, kluky jsem hodně dlouho neviděl a jsem zvědavej, jak jim to v nové sestavě šlape. Vyběhnu kopec, najdu místo, čumim a nestačim se divit. Pánové, sorry, ale to co jsem viděl byla ta největší sračka. Ano, sračka. Nevěřil jsem svým uším. To co před pár lety byl valivý těžkotonážní masakr se nyní tvářilo s přiblble naprogramovaným automatem jako výsměch či věřejná zkouška. Není každý den posvícení, ale kapele personální změny vůbec nesedly a celkovou produkcí srazily ne na kolena, ale do bahna hudební produkce. Škoda. (Corbow)

Na EXHALE přejmenovaní Bizzare Embalming jsem koukal z bezpečí - tzn. zezadu pódia a mohl tak obdivovat Čertovu práci za bicíma. Kluky jsem taky dlouho neviděl a dneska se mi to zdálo takové nemastné neslané. Starší tvorba mi určitě seděla více. (Corbow)

MASS GENOCIDE PROCESS a C.O.S. jsem neshlídnul, jelikož jsem se zaobíral obcházením přítomných dister a taky tou trochou propagace, takže sorry,... nicméně slovy Corbowa, hmmm to sem ani nemůžu napsat, prostě nic moc,... (Márty)

DEFLORACI jsem bohužel taky neshlédnul, vzhledem k výše zmíněným činnostem, ale podle Hanky klasický set :-) nemohl chybět It was Václav Mrázek a další (jak jinak) songy o masových vrazích,.... (Márty)

PLASTIC GRAVE mě nezklamali a s chutí jsem si poslechnul jejich old school grind, Vlakinovo pobouzení, že pořád nevidí obrácený kříže a plastická hymna k závěru vytvořila dost slušný pogovací kotlík, když předtím jen fans v klidu poslouchali... (Márty)

FORGARDUR HELVITIS z Islandu zametli se vším a s každým. Grind, ve kterém se daly najít i prvky dalších extrémních žánrů prostě zabíjel! Nádhera a dokonalost. Jeden z kytaristů dvojník Bratta Pitta, druhý zase jak dvojče Johna Petrucciho z Divadla snů. Pravda, podobné technické ekvilibristiky nepředváděl, ale vše vynahradil nasazením. Před poslední skladbou se dokonce objevila krev na ruce. Reakce lidí super a s každou sklabou jich pod pódiem přibývalo. Jedině dobře. Tihle Vikingové si ovace zasloužili. Hned po dopsání těchto zcestných, lihem zcela ovlivněných řádek uháním společně s nadrženým Pigeonem schánět jejich CD. Kdo má soudnost a trocha hudebního hluchu, udělá to samé. Veliký dík putuje do Stříbra k Pavlovi Tušlovi za tip. Jeho vkus opět nezklamal. GRIIIIIIND!!!!! (Goro - extrémě sexy a nadržený mladík z naší redakce :))) Nenechte se zmýlit těmito bludy. Bylo to jen o trochu lepší než výše zmínění M.A.C. OF MAD. A jelikož jsem stál hnedle u pódia, tak jsem si nemohl nevšimnout velké nejistoty, která chlapce dosti rozhazovala. (Corbow)

Na další DEATH REALITY jsme odpočívali u Pigeona a tedy také bohužel vynecháváme,... sorry,... (Márty)

HOLOCAUSTO CANIBAL celkem slušný gore grind jsem poslechl také pouze od Pigeonova stánku. (Márty)

Na COLLISION z Holanska jsem byl zvědav a také i příjemně překvapen, super show zajišťovali dva zpěváci a vroucí kotlík zdatně rozdmychávali. Super grindík s dalšími přívlastky mě donutil vyslechnout celou show až do konce i když podle slov Pigeona nepřekonali jejich loňské vystoupení na Fit of Rage, podle mě jo, tady to mělo daleko větší grády! Super a pro mě zatím nejlepší kapela soboty! (Márty)

MINDSNARE hráli death metal s přívlastkem brutální a podle mě i trošku old school, lidí před pódiem krapet ubylo a i mě po chvíli začli nudit, na závěr přišel cover od Slayer Raining Blood. (Márty)

Následující SCREAMIN' DEAMON překvapili asi nejen mě ultrarychlým death metalem ve kterém bylo zamontováno hoooodně blackového, superrychlý bubeník, lidí opět před pódiem méně... (Márty)

Valim si to zase takhle do kopce shlédnout hrající šílence, když tu náhle nad hlavami pařících vidim letět kočku:) Néé, vopravdickou kočku, to by asi Čurby nepřežil:)) Ale pěknou plyšovinu. Prdel a kotel jak kráva, o který se zasloužili kluci s kapelky STOMA. Pěkně pařící skladby a přítomnost dvou vokalistů předávali do pařících poctivou dávku energie. Líbilo se mi to, dobrýýýý!!

No, a přijdu zpátky k Holubovi a tam chlápek, celej potetovanej, přebral nadvládu nad stánkem. Úplná revoluce, nejdřív byl jen do půl těla, pak přišly Němky a už byl svlečenej a ukazoval nám svojí kakaovou dírku. Barny byl v 7. nebi a hnedle tohoto maniaka chtěl do kapely jako bubeníka:) (Holub to sleduje z povzdálí) AAAaaaa....ten chlápek si nachcal do dlaní a svojí močí si vyleštil plešku. Henych by měl radost. :) OBSCENE megaEXTREME:)(Corbow)

Frank se ten chlápek jmenoval, a vzhledem k tomu, že mě při těch všerůzných kreacích také kousnul do kolene (nekecááám!!!), tak jsem usoudil, že bude potřeba na chvíli odejít a tak jsem opět vytáh paty a šel se mrknout na zrovna hrající AUDIO KOLLAPS z Německa, kteří jak jsem musel uznat po chvíli sledování dělali čest svému jménu. Grind core s punkovými a hard coreovými vlivy a občas až hodně thrashující kytarkou, která je typická pro německý thrash ala Kreator, pěkné... Podobně na tom u mě byli i grindující Švédové SAYYADINA, kteří zavlekli také aspoň na chvíli na pódium originalitu, a nebe se opět zachmuřilo, že by znamení?? (Márty)

DEAD - další band s puncem kultu, vedle Gut jsou tito němečtí chasníci legendou choré scény. Po delší pauze v hraní si spousta fandů chtěla oživit dobře známé songy ze svých "sedmiček" a uvidět své oblíbence naživo. Dead přišli, zahráli a odešli.. jejich prazvlaštní death gore grind se valil, šlapal a po chvilce začal trochu nudit.. inu desky jsou desky... (Pigeon)

Němečtí YACÖPSAE byli totálně masakrózní a super! Vzpomínám si na bubeníka, kterej vypadal po každym songu jako kdyby měl umřít, ale vždycky to vybral :))) a grindil dál... (Márty)

A třikrát AVULSED:

AVULSED byli jednou z mála kapel, která měla svůj vlastní sound a své nástroje ovládala o pár tříd výše než tomu bylo u většiny ostatních band. Tihle týpci se mi dostali do rukou se svým albem Stabwound Orgasm, aby mě následně opustili a teď, na Obscene zase našli. V pohodě jsem se pohupoval do gore-brutal-death rytmu a říkal si, že jsou v životě okamžiky, kdy se prostě nestárne. Což si asi nemysleli fans, kterých pod pódiem docela ubylo. Nezbývá než doufat, že se novým albem  Gorespattered Suicide vydaného u sousedních Metal Age Productions dostanou do vetšího podvědomí fanoušků. (Corbow)

AVULSED - konečne i když na podruhé se hispáncům v čele s démonickým Davem Rottenem (ex-repulse/ x-treem records) podařilo dorazit na Obscene... precizní, dokonalý brutal death metal... podiové show se také nedalo nic vytknout, Dave skákal mezi fanoušky a přitom stále zpíval. Je poznat, že kapela je vyhraná a hudebně gramotná... marně jsem hledal nějaký nedostatek... snad až na poměrně dlouhý set, ale i tak jsem to spokojeně přežil... (Pigeon)

AVULSED ? tato legenda ze Španělska se po absenci na minulém ročníku letos skutečně dostavila a o tom, jak se na ní fans těší, svědčily jejich davy proudící do hlediště a pod něj. Jejich cesta deštěm do bahna se vyplatila. Avulsed ukázali proč je jejich místo na scéně tak pevné. Nápaditý brutální death metal s občasnými melodickými výlety, skvělé instrumentální schopnosti, sehranost a pódiová prezentace jak má být. Nechápu, jak po těch vrtulích můžou druhý den hýbat hlavou :o) Hrálo se hlavně z novinky Gorespattered suicide, ale došlo i na předchozí CD Yearning for the grotesque (jasně, hitovka Sick, sick, sex!!!) a opomenut nezůstal ani debut Eminence in putrescence. Avulsed rozhodně nepatřili mezi kapely, kvůli kterým jsem na fest jel a o to bylo příjemnější překvapení z jejich vystoupení. Vychutnal jsem si ho celé. Mimochodem, skok zpěváka do kotle aniž přestal zpívat neměl chybu. (Goro)

REGURGITATE naopak oproti předešlé sebrance patřili mezi skupiny, na které jsem se těšil nejvíc. A stejně jako u předchozích vše dopadlo přesně obráceně. Slyšel jsem, že jejich předchozí vystoupení nedopadlo zrovna nejlíp, ale nedal jsem se odradit. Jak to napsat? Nejednalo se vyloženě o průšvih, ale něco mi na tom chybělo. Když porovnám jejich vystoupení s tím, které předvedli minulého večera Leng Tch´e, jeví se mi rozdíl naprosto propastný. A Regurgitate rozhodně nejsou vítězi. Přitom skvělý zvuk, vynikající výkon bubeníka, skvělá divácká kulisa? Prostě z desky mi jejich hudba zaujala víc (Carnivorous erection rules!!!) Uvidíme. Snad už bude další vystoupení těchto grind legend ze Švédska bez chyb. Ale třeba jsem je našel pouze já... (Goro)

A dvakrát Hemíci:

HAEMORRHAGE - a je to zde, sobotní vrchol festu pro všechny. Nezbytně potemnělé pódium a mrazivě geniální intro z emetic cult... a pitva začíná... sympaťák Lugubrious se na pódiu změni v totalního šílence, úchyla, maniaka. Což také hned předvehl. Při prvním songu vtrhl s obvazem kolem ruky, celý od krve a jal se prováďet své bláznivé taneční kreace, za což si málem vysloužil shození ochrankou mezi lidi, považován za fanouška výtrznika. Španělští patologové se sličnou kytaristkou Annou nemohou nikdy zklamat. Jejich koncerty mě neomrzi, vždy se náramně bavím. A že se bavil celý areál Na Bojišti. Přišel na řadu i klasický cover od Doom - Police bastard a i ti nejzatvrzelejší museli roztát... těch cca 40 minut promočenej a v bahně rozhodně nikdo z nás nelitoval.. jen marně přemyšlím, co chce Čurby dovést za kapely na příští ročník. (Pigeon)

HAEMORRHAGE milují Čechy a české fans a ti zase milují svoje Haemorrhage. Jinak se to ani nedá napsat. To co se strhlo po intru a zahájení první věci se těžko popisuje. Naprosto bezchybná komunikace mezi kapelou a fans, naprosté nadšení z toho, hrát opět na Obscene? V kotli se děly věci nevídané a na pódiu měla ochranka plné ruce práce. Řekl bych, že dostala zabrat nejvíc za celý festival právě při vystoupení těchto Španělů. Nemá cenu vypisovat všechny pecky, které ten večer zazněly. Vždyť perly jako Emetic cult, Grume, Anatomical inferno nebo Morgue sweet home má doma snad každý. Snad pár postřehů. Lugubrious je pořád stejný šílenec. V to nejlepším slova smyslu. Jeho mávání protézou ruky, šílené škleby a tance, krvavý make-up, imaginární podřezávaní žil a neustálé vykřikování jak jsme všichni ?cool?? Paráda. Anička je pořád stejná kočka. Radost pohledět. Paráda. A Luisma má čím dál delší vlasy. Paráda. Tyhle gore grindery jsem už několikrát viděl a už se nemohu dočkat na další setkání. Kdykoliv a kdekoliv. Pravý headliner festivalu. (Goro)

ISACAARUM je léty prověřená klasika, která snad ani zklamat nemůže. Parta kolem Chymuse odehrála klasicky parádní set plný grindu, blacku, crustu a rock ´nrollu a během chvilky jim celý areál zobal z ruky. Ostatně při peckách jako Cock control, Clyster squad se nedalo čekat nic jiného. Na své si přišla i žhavá novinka Shibari Kata and other practices. Těším se, těším na její poslech.  Každopádně odezvu, která se během jejich setu dostavila si rozhodně zasloužili. (Goro)

MALIGNANT TUMOUR jsem musel jít aspoň kousek skouknout, sice pravý nefalšovaný Motorhead, ale zase na druhou stranu velmi bavící! Tuhle muziku můžu a tak jsem si před spaním dopřál aspoň kousek jejich setu, na následující bandy: DISFIGURED CORPSE, LOOKING FOR AN ANSWER, CARNAL DIAFRAGMA už nikdo z nás nevládzal, šli jsme spát, před spaním jsme ješte v backstagi poškádlili baterkou šukající dvojičku a pak spokojeně usnuli :-) (Márty)

A na závěr pár postřehů od Gora:

Skvělý festival se skvělým výběrem kapel a bezchybnou organizací. Před prací organizátorů nezbývá než smeknout. Ještě jednou DÍKY za všechno. Tak tolerantní ochranku na pódiu nikde jinde nenajdete! Satanžel. Ostatně jedná se o borce z kapel na festu vystupujících. Musím však přiznat, že několikrát jsem jejich nervy obdivoval?

Vynikající nápad se zálohou na kelímky. Najít nějaký v areálu byl problém (naštěstí), neboť podnikavých a hlavně žíznivých lidí bylo dost.

Počasí nemá cenu řešit, neboť asi všichni ví za co stálo. Za hovno! Ale hřát může pocit, že fans se odradit nenechali a pro kapely připravili důstojnou kulisu i přes proudy vody z nebe. Mimochodem, zvedám prostředník v obscénním gestu směrem k nebi za povětrnostní podmínky během festu :o) To že při odjezdu v neděli svítilo slunce beru jako vyloženou provokaci?

Super areál se spoustou místa pro kempování, poslech nebo jen korzování mezi distry. Těch se letos sešlo zase o něco více než loni a tak pokud si někdo nemohl nic vybrat, nebyl při smyslech? Tolik lahůdek a rarit na jednom místě, to se jen tak nevidí. Snad právě proto pěje moje peněženka temné litanie a vymýšlí originální způsob sebevraždy. To že se areál díky dešti proměnil v bahenní lázeň je věc, jež nejde ovlivnit.

Skvělá vegan kuchyně. Ochutnal jsem téměř vše a nemělo to chybu. Ještě teď před sebou vidím Corbowa a jeho nenasytné a toužebné pohledy, které vrhá na mé tofu párečky. Vím, že bude tvrdit něco jiného, ale mlsný pohled ho prozradil :o) Chápu chlape, tahle dobrota mi taky chutnala, ale na rozdíl od Tebe jsem to nemaskoval a nezapíral :o) Skvělý byl tradičně Gambrinus. Ostatně jako vždy. Plzeň rules. A Božkov, ale to je část Plzně takže? Spoustě návštěvníků ale zachutnala ona dobrota na G natolik, že z toho nemohli ani chodit. A že jich bylo? To že několik ?inteligentních? jedinců trpělo neodvratnou touho vnášet do areálu skleněné láhve raději přejdu diplomatickým mlčením? A platba žetony mi nevadila. Chápu pohnutky, které k tomu pořadatele vedou.

Stejně problematické bylo pro pár vyvolených pochopit základní principy stage divingu a na změření 5 vteřinového limitu zřejmě neměli stopky. Chápu, že každý chce zažít svých pět minut slávy, ale přidělává zbytečně starosti organizátorům, zvukařům a hudebníkům? Naštěstí inteligentních skokanů byla většina. Smekám před jejich skoky!

Povedla se rovněž before party s duem KoNě. Při poslechu extrémní klasiky se skvěle popíjelo, kecalo se známými a hlavně poslouchalo. Kdo KoNě podceňoval, musel uznat chybu. Hráli znamenitě. Nechyběl ani krvavý bonbónek v podání studia Hell (hell-o Socool!!!). Na jejich ?tortůrky? se velmi pěkně kouká, ale při představě, kterak se hák prodírá do zad se mi zvedá žaludek. Při představě sličné krásky s přelepenými bradavkami se mi zvedá něco jiného?

A promítání dění z pódia, popř. loga právě hrající kapely na plátno po straně pódia je rovněž nápad z řádu znamenitých.

Nelze nezmínit onu zvláštní atmosféru festu. Paráda. Příjemná změna. Když do Vás někdo strčí, popř. polije pivem a omluví se?

Ale hlavní je na tomto festu hudba. A letošní obsazení bylo pravděpodobně nejsilnější v dějinách festu. A největší zážitky pro mne? Jednoznačně Disfear (Tomppa rules!!!), Haemorrhage, Forgardur Helvitis (objev), Leng Tch´e, Pungent Stench a Avulsed.

Festivalová CD se sice rozdávala až v sobotu, ale to nikomu nevadilo. Někomu ale mohlo vadit to, že se rozprodala festivalová trika. Ale znáte to, kdo dřív přijde?

Toť vše. Na závěr snad jen to, že si neumím představit to, že bych na příštím ročníku chyběl. Čurby a s spol., držím palce!!!


Zveřejněno: 13. 07. 2005
Přečteno:
3452 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

13. 07. 2005 15:47 napsal/a corbow
openhell
no ja se budu jen tesit, ale beda, jak zklames...mistrovo kladivo te ztresta!!!!!!
13. 07. 2005 15:37 napsal/a Goro
Blind Corbow
Inu, Corbow jeste neprocitl... Na Open Hell vezmu nejakou chutnou vegetarianskou stravu, at mas sanci na reparat :o) Biftoura na Zizkovi si nech, to uz radeji zverstvo v podani Rumu (no, rumu...) z Jindrichova Hradce :o) Bozkov rules!!!
13. 07. 2005 13:39 napsal/a Agos
jidlo
Koukam, že bylo zase kolem jídla veselo... a co letos nepašoval tam někdo buřty????
13. 07. 2005 10:28 napsal/a corbow
tofu parecky
prave, ze jsem jeste kostoval tu tofu hmotu a testoviny........ jo, hranolky jsem si daval a nejakej posuk mi vynadal, ze tam chci hodne tatarky. Asi militantni vegan s LMD :)
13. 07. 2005 08:35 napsal/a marty
vegan
je sice fakt, ze ten vegan burger byl vypraskanej, ale na druhou stranu Korba, ty jsi nezkusil nic jinyho, nebo jo??? myslim ze ty dalsi jidla nebyly zas az tak spatny,... a hlavne, dalo se to zachranit hranolkama :-)