Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

24. – 25. 5. 2019, Praha - Modrá Vopice

DEVIATED INSTINCT (UK) + EXTINCTION OF MANKIND (UK) + AGNOSY (UK) + SLUTET (Swe) + SYSTEMIK VIOLENCE (Por) + PISSCHARGE (Ger) + KILLBITE (Ger) + ÅTERFALL (Swe) + PANIKATTACK (Swe) + TERROVÄLDE (Swe) + DEATH CRUSADE (Pol) + BRINK OF DESPAIR (Ger) + ANTIGEN (Cz / Ger) + ENCORE (Cz) + DEATH CULTURE DEPRIVATION (Cz) + CAPSACIN (Cz)

Facebook
https://punxpicnic.com/
https://www.facebook.com/Fear-Fest-Praha-592176727907689/

Fear fest opět obsadí Modrou Vopici s náloží crustu, stenchcore a syrového hardcore punku té nejlepší provenience čtvrtý květnový víkend. Krom přátelské atmosféry, zajímavých dister a přehršle alkoholu se představí celá šestnáctka kapel z různých koutů Evropy,

Jménem s v pravdě kultovním statusem jsou britští Deviated Instinct, jedni z věrozvěstů stenchcore a crustu, vzešlých z kolébky britské squaterské scény a zplozených z okouzlení Crass a Celtic Frost. Kapela, která se vrátila na pódia před pár lety, ale nežije z minulosti a má na svém kontě hned několik skvělých desek. Jako bonus se před pár týdny dočkaly oficiálních reedic jejich první dvě alba. Jen o málo méně legendárními jsou další Britové Extinction Of Mankind, crust klasického britského střihu. Temný, divoký a nasmrádlý jak se patří. Británii do trojlístku doplní poněkud čerstvější krev v podobě Agnosy, temný crust s metalovým soundem i atmosférou.

Švédskou invazi letos zastupuje trojice neokoukaných záležitostí.

Záplavu epické atmosféry spojenou s bezbřehým vztekem naservírují Slutet, kteří mají venku již tři velké desky na tuzemském vydavatelství Insane Society Records a v jejichž sestavě najdete protřelé matadory švédské hardcore crust scény.

Panikattack nabízejí podobný hudební koncept jako Aterfall, ostatně nikoliv nadarmo vydali společné EP. V jejich podání se na publika sesype sprška divokého a jako hodinky přesného syrového d-beat hardcore, odkazujícího ke klasikům žánru.

Stockholmští Terrorvälde svůj charakteristicky skandinávský d-beat dochucují zpěvem v portugalštině, což ve výsledku zní jako na Avskum naroubovaný zpěv raných Ratos De Porao.

Z polského Gdaňska přivezou svůj divoký crust core Death Crusade, kterým vítr od Baltu přivál slušnou dávku skandinávských inspirací. Pokud bude koncert tak nabitý energií jako jejich LP Rakieta /// Bomba, je nač se těšit.

Překvapením celého festivalu mohou být, svým satanismem poháněným mutantem raw punku a black metalu, portugalští Systemik Violence. Minimalistické, zlounské a super syrové tornádo hluku a skřetího jekotu, bude možná devastační záležitostí.

Navztekaný politický hardcore přivezou z německého Hannoveru Pisscharge. V sestavě se sešli punks z Německa, Brazílie a Chile, což dává vyznění kapely specifický šmrnc, umocněný divokým projevem zpěvačky.

Temný zmetalizovaný hardcore do publika naperou Killbite z Brém, kteří mají na kontě již několik desek včetně split alba s Ódio Social.

Ukázkový stenchcore předvedou Brink Of Despair z Lipska. Zlounský metal v pomalejších tempech, pohrávající si s rify stejně jako záhrobnickým projevem zpěváka.

Antigen ve své nové inkarnaci jsou vlastně spíše už pražskou než německou kapelou a výrazným melodickým projevem frontmanky vnesou špetku melodiky do toho jinak nekompromisně brutalistního večírku.

Místní vody zastupují d-takt punks Encore, mající konečně venku split album se Švédy Adrestia a jsou již náležitě protřelí živým hraním. Ty doplní dvě čerstvá jména. Death Culture Deprivation jsou relativně novou záležitostí, ale ukázka na bandcampu slibuje špinavý crust hardcore a v sestavě najdete Máru z Festa Desperado. Tím druhým jsou Capsaicin, kteří jsou do značné míry novou inkarnací u ledu odpočívajících Fear Of Extinction.

Podtrženo sečteno, pokud máte rádi syrové podoby punku poháněné d-taktem a crust, tohle je plán na jeden květnový víkend, jak se patří.

Lístky

DEVIATED INSTINCT
https://deviatedinstinct.bandcamp.com/

EXTINCTION OF MANKIND

AGNOSY
https://agnosy.bandcamp.com/

SLUTET
https://www.facebook.com/pg/Slutetcrust/posts/

SYSTEMIK VIOLENCE
https://systemikviolence.bandcamp.com/

TERRORVÄLDE
https://www.facebook.com/terrorvalde/

PISSCHARGE
https://pisscharge.bandcamp.com/

KILLBITE
https://killbite.bandcamp.com/

PANIKATTACK
https://www.facebook.com/panikattacksweden/

BRINK OF DESPAIR
https://brinkofdespair.bandcamp.com/releases

DEATH CRUSADE
https://deathcrusade.bandcamp.com/releases

ENCORE
https://www.facebook.com/ENCOREPUNX/

ANTIGEN
https://www.facebook.com/Antigen-2202569939777263/

DEATH CULTURE DEPRIVATION
https://deathculture.bandcamp.com/

CAPSAICIN
https://www.facebook.com/Capsaicin-578341839258723/


Zveřejněno: 22. 12. 2018
Přečteno:
3793 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář