Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

CD 2019, Závislý label bez jména a loga / experimental rock / Rusko

Ten název desky mě měl varovat. Poslech „The Big Adventure“ je skutečně dobrodružstvím, což ale nutně neznamená, že to musí být také dobrý zážitek. Po poslechu, tohoto pro mě do jisté míry experimentu, se spíš kloním k tomu, že se jedná o zkušenost, která mi víc vzala, než dala.

Ale po pořádku… DISEN GAGE jsou z Ruska, letos slaví dvacet let existence a k tomuto výročí si nadělili svou sedmou řadovku. Zajímavostí je, že v minulosti to s tvorbou nových titulů nepřeháněli, kdežto od roku 2016 jsou k nezastavení a co rok to deska. Já se s kapelou setkal teprve teď, tudíž mi jsou její předešlá alba neznámá a tak tomu i zůstane, „The Big Adventure“ mě rozhodně k dalšímu poslechu nepřinutí.

Proč tomu tak je lze vysvětlit tím, že hudbě DISEN GAGE nerozumím. Když bych to hodně zobecnil, jedná se o jakousi instrumentální formu rockové muziky, která má sem tam přesah do jazzu, občas umí přiostřit a díky hostujícímu akordeonu dostane nádech, který mě v druhé skladbě společně s příšerným kytarovým sólem vyloženě odpuzuje a na základě toho silně uvažuju o tom, jaký má smysl se oboustranně trápit. Tahle věc je totální přešlap a tak nějak chtě nechtě ve vás vyvolá to Rusko… Stejně ubohé pocity ve mně vzbudí pokus o zakomponování tanga v šesté „Selfish Tango“, kde je mi za pány muzikanty vyloženě trapně, a že může být ještě hůř, dokáže hned následující „Carnival Escape“ s užitými latinskoamerickými vlivy, kdy si připadám jako při sledování estrády na Nově, které nám tahle stanice servírovala v devadesátkách.  

Nabroušenější kytara ve druhé „Adventurers“ se tváří celkem rozumně, ale zase se skladba po chvíli šíleně zamotá do experimentálních vod jazzu, ale je to celé takové jalové a osloví to spíš muzikanty než běžného posluchače, jako jsem já.

Během nahrávky se samozřejmě objeví místa, která jsou v naprostém pořádku a ničím mě nedráždí, ale celkově převládají ta, která mi přijdou jako velké nic a já se nedokážu naladit a je tak jasné, že podobnou hudbu nedokážu plnohodnotně vyhodnotit. Osobní pocit je ale spíš ten, že než že by se zde odehrávala nějaká větší forma umění a něčeho, na co prostě rozumem nedosáhnu, se jedná o formu experimentu, která se vymkla kontrole.

Seznam skladeb:

  1. Shiroyama
  2. Adventurers   
  3. Chaos Point
  4. Enough
  5. All the Truths' Meeting
  6. Selfish Tango
  7. Carnival Escape  
  8. Fin

Čas: 46:17

Sestava:

  • Konstantin Mochalov – guitar & sound engineering
  • Eugeny Kudryashov – drums
  • Nikolai Syrtsev – bass
  • Sergei Bagin – guitar & synth

Bandcamp


Zveřejněno: 13. 06. 2019
Přečteno:
3748 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář