Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

CD 2019, Závislý label bez jména a loga / powerviolence, frogressive punk, improv, sludge / Rusko

Po ukrajinských MOTHER WITCH & DEAD WATER GHOSTS a ruských PRESSOR tu máme další položku z katalogu ruského labelu bez jména a loga, který se specializuje na doom, stoner, psychedelic, jazz, punk… vesměs netradičního ražení.  A ЗЛУРАД (ZLURAD, že by česky ZLOŘÁD?) jsou netradiční až běda. V podstatě jejich tvorbu nedokážu zařadit, takže v záhlaví je uvedeno to, co uvádí label. Jako jediné přirovnání mě napadá SIKSA, o které jsem před časem psal a která snad spadá do ranku alternativní punk. S tím by se v případě kvinteta z Ruska dalo rovněž operovat, na Facebooku kapela uvádí noisecore/jazzcore, takže blázinec v několika poschodích. (úsměv)

Celé album zní jako jedna velká improvizace, jako neřízeně řízený chaos, jako když se sejde parta bláznů a pustí se do muzicírování. Bez kytary, zato s trubkou a zřejmě lesním rohem, jestli správně chápu informace v bookletu, které jsou komplet v azbuce. Ještě, že jsem se rusky učil deset let. (úsměv) Tak jsem správně uvedl i jména muzikantů v latince a jakž takž přeložil do češtiny i názvy skladeb. I když ty (názvy) jsou nejspíš vedlejší, protože zpěvákům, z nichž vyniká Violettin uječený hlas, není rozumět takřka nic, všichni teatrálně křičí, řvou, ječí, prostě dělají rotyku. Stejné je to s nástroji, jeden přes druhý, třetí přes čtvrtý, jakous takous kostru drží rytmus udávající bicí.

Žánrové rozpětí je nepopsatelné. (úsměv) Punk je to bezesporu, ale nikoliv jako hudební žánr, ale jako přístup k tvorbě, takže chaos punk, místy díky rychlosti i powerviolence či jazzcore, když se hraje pomaleji, dá se velkým dílem nadsázky hovořit o sludge, ale častěji o avantgardě a cirkusu. Poměrně často se jedná o ryze rytmickou muziku v podání baskytary a bicích, do toho různě řvou všichni tři vokalisté a hlava z toho jde kolem. Když se pak přidá trumpeta nebo umca umca rytmus, je to dílo zkázy. (úsměv)

Mohl bych se popisem osmi skladeb trápit dál, ale odkáži raději na poslech alba na Bandcampu, kde si může otrlý posluchač udělat jasněji. Moje otrlost je u konce, ale dva poslechy jsem poctivě vydržel.

On už obal varuje, po otevření jednoduchého digipacku se objeví černožluté šrafování a to většinou naznačuje nějaké nebezpečí. Místo textů je ve vloženém bookletu ke každé skladbě obrázek, a pak už jen sestava, seznam skladeb a fotky – luxusní kapelní (viz níže, ne ta v lese) a fanoušků, kteří zřejmě jančí na nějakém koncertu.

Bez bodového hodnocení.

Seznam skladeb:

  1. Карусель / Kolotoč
  2. Помутнение / Zakalenost
  3. Мстислав Вражек / Mstislav Vražák
  4. Король Людоед / Král Lidojed
  5. Переход на тёмную сторону / Přechod na temnou stranu
  6. На моей метле нет места для тебя / Na mém koštěti pro tebe není místo
  7. Шизоид / Schizoid
  8. Провал / Ponor

Čas: 31:00

Sestava:

  • Ivan Chvorostužin – roh, zpěv
  • Roman Karandajev – trubka, zpěv
  • Andrej Kim – bicí
  • Dmitrij Kuzovlev – baskytara, zpěv
  • Violetta Rostova – zpěv

Facebook
Bandcamp

Bandcamp label
Facebook label

YouTube label

 


Zveřejněno: 29. 05. 2019
Přečteno:
3457 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář