Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HEIDEN – Andzjel

7. 6. 2019, Praha - Modrá Vopice

MONSTROSITY vydali vloni v září po 11 letech desku a opět se jedná o mistrný floridský death metal! Legendární kapela kolem Lee Harrisona taky po víc jak patnácti letech vrátí dobýt Prahu!

MONSTROSITY se dali dohromady v roce 1991 když vtrhli na scénu na tu dobu nevídaným demáčem Horror Infinity, který jim vysloužil velké jméno v undergroundové komunitě a smlouvu na nahrání debutní desky. Ta přišla na svět o rok později pod názvem Imperial Doom a udělala v záplavě kapel stále ještě formující se death metalové scény oprávněný rozruch. Jednalo se o velmi surovou produkci ovšem v podání technicky velmi kvalitních hráčů doplněnou vynikajícími hrubými vokály George Corpsegrindera Fishera, který si právě svými výkony na prvních dvou deskách MONSTROSITY vysloužil místo u Cannibal Corpse.

I druhá deska Millenium přinesla vražedně brutalní a an dobu nevídaně technický death metal, který si ovšem byl dobře vědom svých thrash metalových základů. V kapele se sice neustále točila sestava, což místy působilo dojmem, že se jedná o líheň talentů pro jiné veličiny jako Cannibal Corpse, Cynic, Malevolent Creation, Atheist, Terrorizer, Deicide, Brutality nebo Vital Remains, nicméně nadřený a správně chorobný rukopis kapelníka Lee Harrisona se dřžel a byl jasně znát i na následující desce In Dark Purity, která se zapsala do dějin žánru opět přelomovým způsobem.

Nyní se po jedenácti letech od vydání poslední desky a po patnácti od poslední návštěvy Prahy MONSTROSITY vrací s dalším zářezem v peklené knize floridského death metalu. Aktuální deska The Passage Of Existence přináší dvanáct záseků, které nesou charakteristický Harrisonův rukopis a které kterou snesou srovnání se veškerými standardy současné extrémní hudby. A do Prahy si přivezou osvědčenou sestavu plnou ostřílených veteránů. MONSTROSITY jsou:

Lee Harrison - Drums (Terrorizer, Atheist, Malevolent Creation, Obituary) Michael Poggione – Bass (Vile, Skinned) Mark English – Guitars (Deicide) Mike Hrubovcak – Vocals (Vile) Matt Barnes - Guitars (Chaos Inception, Fleshtized)

/// 7.6.2019 /// Monstrosity, The Devil, Dehumanise, Cold Snap Praha, Modrá Vopice vstupenky seženete na obscure.cz a dále v sítích Ticketmaster, Ticketportal a na předprodejní kase u Lucerna Music Baru.


Zveřejněno: 02. 12. 2018
Přečteno:
3444 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář