Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
LLYR

24. 8. 2019, Sušice - Ostrov Santos

Správného šílenství není nikdy dost a obzvláště ne toho metalového. Právě proto letos proběhne již šestý ročník šumavského běsnění Metal Madness, čili tradiční plejáda zajímavých kapel z tuzemského ranečku i zahraničí. Festival nabízí širokou škálu od nových kapel až k zažitým klasikám. Nebojí se žánrové rozmanitosti, kdy zazní něco z death metalu, thrashe i blacku a všeho dalšího, co se k podobné muzice dá ještě navázat. Na svůj hudební apetit si tak přijde vskutku každý návštěvník, který si zcela jistě oblíbí i samotný areál a lokalitu akce. Ostrov Santos města Sušice pohostí své černě oděné obyvatele skvělou nabídkou občerstvení, zděným WC, areálem s atrakcemi pro ty nejmenší a dalšími zážitky, které stmelují celkovou atmosféru v až rodinnou záležitost. Dobrý zvuk, dobré pivo i dobrý výběr hudebního doprovodu, který pro letošek zvolil dva headlinery, kterými jsou polští Hate a brněnští Root. Vedle těchto legend vás čeká ještě dalších osm chodů napříč metalovým rájem. Pro vlastní pohodlí si neváhejte zajistit ubytování v nedalekém kempu Jitřenka, či chatové osadě Luh, což zaručí váš bezstarostný víkendový pobyt. V případě vedra lze využít lákavého šplouchání ve vlnách průzračné Otavy nebo dopolední čekání zkrátit výšlapy po blízkém okolí, které můžete vždy bezpečně zakončit hašením žízně v místním pivovaře U Švelchů. Metal Madness, to je letní jistota, která dokonale zpříjemní konec prázdnin.

Hate se předloni ukázat nepodařilo, a tak tuto svou neúčast letos napravují. Pomyslné áčko jim škrtáme a začínáme stříhat metr! V únoru letošního roku dokončili nové album coby nástupce dosud poslední výborné řadovky Tremendum. Nelze se netěšit na čerstvou porci poctivé polské řezničiny i na osvědčené klasiky, které tahle deathová hydra sází už od počátku devadesátých let. Tohle bude síla!
http://hate-metal.com/
https://www.facebook.com/HATEOFFICIAL/

Root musí znát vysloveně každý, kdo se kdy zajímal o tuzemský metal. Však jde o jeden z nejlegendárnějších vývozních artiklů našeho metalového hájemství. Syrové sypačky jako Hřbitov, či 666 musíte chrlit z paměti! Vedle toho se dočkáme i dark metalových hymen a dalších epických záležitostí, které nám s přehledem odvypráví sám mistr Big Boss. Nenechte si ujít tento sváteční okamžik.
https://rootan.net/
https://www.facebook.com/ROOT-Official-396971113678944/
https://bandzone.cz/root

Asmodeus ve spolupráci s vydavatelem Magick Disk Musick potvrdili, že umí být slušní tajnůstkáři. Během rekordně krátké doby dokázali vydat dosud poslední nahrávku Oko Horovo, která se nese v duchu svěžího metalu, který se nebojí střídat různorodé nálady. Za svou bohatou existenci, která loni oslavila kulatou třicítku, toho stihla banda kolem Miloše Bešty opravdu hodně. Kterak jim ani po těch dlouhých letech nedochází dech si běžte, prosím, vyzkoušet na vlastní kůži. Bude to stát za to.
http://www.asmodeus.info/
https://www.facebook.com/asmodeuscz
https://bandzone.cz/asmodeus

Bohemyst je jméno, které se na scéně svým způsobem teprve zavádí. Ovšem věrní jistě vědí, že jde o pouhý přerod někdejších Avenger v novou skladatelskou éru. Temně metalový projekt, který pluje na soutoku black a death metalu, čímž vzniká zcela originální hudební zážitek. Kořením téhle kapely je vlastní otisk, který si zaručeně nespletete. Očekávejte těžkou sondu do stinných stránek vašich duší a soundtrack k nočním můrám. Tahle banda vám s vaším tělem zaručeně zacvičí.
https://www.facebook.com/Bohemyst/
https://bandzone.cz/bohemyst

Mortifilia jest pojmem, který si v současnosti dopřává hibernace. Snad vlna nostalgie, či pouhý chtíč zahrát si na vlastní půdě pro ty nejvěrnější domácí fans vedla k rozhodnutí, že se na podiu zcela výjimečně ukážou i oni. Bude to exkluzivní set po dvaceti letech existence, však vzpomeňme, že prvotní oficiální demo kapely vyšlo na počátku roku 1999 a i to je přece důvod k oslavě!
http://www.mortifilia.cz/
https://www.facebook.com/mortifilia
https://bandzone.cz/mortifilia

Colp jsou zastánci ryzí energie, která skrze naštvanou konstrukci skladeb syčí slova i riffy plné vzteku. Víc jak dvacet let si drhnou ten svůj thrash/hardcore, který skrze upřímnou naštvanost neuhýbá z cesty. Jsou sví, mají svůj styl a xicht a protože i v jejich žilách koluje jihočeská krev, nemusíte se obávat nudné zábavy. Však lokalita původu je známkou sama o sobě. Nevěříte? Tak se přijďte přesvědčit.
https://www.facebook.com/COLP-110157375677078/
https://bandzone.cz/colp

Anime Torment jako zástupci nekompromisního death metalu, který sklízí ovace kam jen lze pohlédnout. Americký střih koketující až s brutal death metalem made in Misery Index se vám zavrtá do útrob jako červ, nebo snad kůrovec, když už jsme v tom šumavském podhůří. Doporučujeme pár dní před koncertem řádně prohýbat krční obratle, protože nápor, který se na ně chystá bude nemalý. Přijdou, rozsekají a pak v klidu zase odejdou – nenechte si ujít.
https://animetorment.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/animetorment
https://bandzone.cz/animetorment

CBF neboli Coldblooded Fish jsou jedni z tvrdé základny thrash metalu, kterou naše republika disponuje. Loni vydali solidní debutovou desku s názvem Malvarma a o tom, že jim chuť a energie hrát nechybí se jistě sami přesvědčíte. Banda nad věcí, co se nebojí rychlosti ani šílenství pod podiem, které můžete snadno rozpoutat díky jejich rytmu. Směle do toho.
https://coldbloodedfish.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/coldbloodedfish/
https://bandzone.cz/coldbloodedfish

Violence By Nature nebude pro místní nikterak neznámý pojem. Přespolní možná tuší, nicméně tahle banda se v aktuální podobě semknula někdy v roce 2013 a od té doby náležitě piluje a ostří svůj repertoár. Na sekavý thrash metal roubují tvrdý hardcore, který tepe do živého a udržuje tělesnou teplotu v bodě varu. Jedou na dřeň, jak nejlíp umí a podávají maximální výkon, co se jim vleze do těla.
https://www.facebook.com/vbn.metal/
https://bandzone.cz/violencebynature

Arawn celý tenhle metalový svátek otevřou. Že je neznáte? Tak zkuste jejich prvotinu Zrození, kterou vydali v minulém roce a ze které nám do uší nasekají svěží vítr melodického death metalu. Kronika kapely se začala psát v roce 2017, takže podpora a rozšíření vlastního metalového povědomí bude zapotřebí. Neváhejte a přijďte včas, ta zkušenost za to stojí.
https://www.facebook.com/Arawncz/
https://bandzone.cz/arawn


Souhrn:
Metal Madness V. 2019
kdy: 24. 8. 2019
kde: Ostrov Santos, Sušice
v kolik: 14.00 – 24.00
za kolik:
předprodej za výhodnou cenu na webu akce – sekce vstupenky
na místě 450,- / děti zdarma

Vystoupí:
Hate
Root
Asmodeus
Bohemyst
Mortifilia
Colp
Anime Torment
CBF
Violence By Nature
Arawn

Odkazy:
http://www.mortifilia.cz/metal-madness/
https://www.facebook.com/events/1896420490662127/
https://bandzone.cz/koncert/484941-susice-ostrov-santos-metal-madness-vi


Zveřejněno: 10. 01. 2019
Přečteno:
3676 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář