Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HEIDEN – Andzjel

20. 3. 2019, Klatovy – Falcon Club

Volný čas před Žižkovskou nocí partička BONGTHROWER využila zahráním svéhu setu v mém rodném městě. Místem konání byl nový klub Falcon, který se snaží obohatit místní kulturu nejen koncerty. Ostatně Klatovy podobné centrum potřebují jako sůl, ale jako by ještě nebyly připravené na nával nejtvrdšího undergroundu – když přihlédnu k tomu, že jsem po cestě minul dvě diskotéky a plakáty na koncerty kapel KABÁT REVIVAL, IRON MAIDEN REVIVAL, NIGHTWISH REVIVAL... Takže není divu, že ve středu večer na neznámou kapelu z Německa hrající stoner/doom metal dorazilo sedm platících.
    
Čekání na vystoupení jsem si krátil bavením se dvojsmyslnými obrazy, kterými je vnitřek klubu ozdoben, a zjišťováním informacích o vystupující bandě. Jakmile pekelníci poprvé hrábli do nástrojů při zvukové zkoušce, tak mě překvapila hlasitost zvuku. I za rohem za zdí byl srozumitelný. Nikdo se před tím nemohl nikam schovat. Na začátku přibližně půlhodinové produkce jsem litoval absence chráničů sluchu. Než si uši zvykly, bylo to opravdu chvíli nepříjemné. Třásly se mi všechny orgány v těle. Zvukař nám vysvětloval, že bubeník měl těžké talíře, které se pro malé prostory příliš nehodí. Co se týče kapelního výkonu, tak kluci dělali čest svému názvu. Jsou pojmenovaní po písničce od BELZEBONG. Právě Polákům se asi nejvíce herně podobají. Pomalé těžkotonážní kytarové riffy, při jejichž vzniku musely praskat skály, mě po pár minutách začaly hypnotizovat. Atmosféru tomu dodával i charizmatický zpěvákův projev. Jeho výkřiky se po Falconu rozléhaly jako po prázdném údolí, a když ubral na otáčkách, připomínalo to vzývání zlých démonů. Kytarista při houpavých melodiích vhodně používal různé druhy zkreslení, což byla vítaná změna v přesyceném soundu. Došlo i na kouřové efekty, jenž vystupňovaly ponuré chvíle. Člověk úplně ztratil pojem o čase, proto bylo překvapením celkem brzké skončení, ale asi více materiálu není složeno. Zaznělo všech 5 válů z dva roky starého dema – to se prodávalo na kazetách a nestálo 666 euro, jak se vtipně uvádí na Bandcampu.    
    
Zajímavě strávený večer ve všední den. BONGTHROWER předvedli pamětihodnou show, ač stylovým zařazením nepatří do mého záběru. Dlouho po skončení mi doznívaly jejich dunivé tóny v hlavě. Možná baskytarista se mohl občas podívat na těch pár návtěvníků, co je dorazilo podpořit a nemuselo to být tolik přehulené. Jinak jsem četl, že se podobných koncertů zahraničních umělců ve Falconu plánuje do budoucna více. Jedině dobře! Nadšencům, kteří se rozhodli zlepšit situaci na Klatovsku, budu fandit.


 


Zveřejněno: 22. 03. 2019
Přečteno:
3690 x
Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář