Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Na letiště Roitschjora jsme dorazili asi dvě hodiny po půlnoci a velmi mile mě překvapila organizace celé akce, kdy i v tuto noční hodinu vše fungovalo na jedničku s hvězdičkou.

Securiťáci nás přímo navedli na místo, kde si máme postavit stan, neprudili s chlastem (akorát jsem museli přelít chlast ze skleněných lahví) a vůbec byli po celou dobu akce totálně v pohodě. Prvostavbu nového stanu jsme v pohodě zvládli, načež někteří jedinci nevydrželi napětí okamžiku a začali ihned konzumovat dovezený alkohol v množství větším než malém, což mělo za následek všeobecné veselí a dobrou náladu. S východem slunce začal den první.

Počasí počátku festu nepřálo, většina lidí se proto nahrnula na krytou stage 2 (Hardbowl), kde začali řádit domácí Destiny. Jejich mix newschool HC s melodiemi (zpěv) se v pohodě dal poslouchat, nějakou tu pecku podle ohlasu z publika taky mají, dobrý set. Kotel se začal nebezpečně zahřívat, protože po kratičké pauze nastoupili na pódium řezníci z Dánska Barcode. Ostrý hatecore rozpoutal v kotli úplné šílenství, kde pro lidi s aspoň průměrným IQ není místo. Tak jsem se přidal:-). Fakt masakr, lepší kotel jsem asi ještě nezažil. Super. Sem tam sice nějaká ta ťafkopačka padne, ale většina lidí se přišla hlavně bavit, takže přiměřená agrese. V kotli jsem zmerčil i pár amazonek, které přes něžný vzhled rozdávaly bomby jako profiboxer. Na závěr tohohle uragánu zabijácký cover od Judas Priest - Breaking The Law, ze které by se na stopro Halfordovi zježili vlasy na hlavě:-) . Od Barcode jsem do té doby neslyšel žádnou desku, ale určitě to napravím. Letos jim vyšla u Nuclear Blastu novinka Showdown.

Aby toho nebylo dost, tak další v pořadí vystoupili švýcaři Cataract, kteří si nahrávkou With Triumph Come Loss vydobyli hodně dobré jméno, takže metalcoreové běsnění pokračovalo. Zazněly pecky jako Killing Tool, As We Speak, Nothings Left a další z výše uvedené desky. Zvuk byl ok, čistý, hlasitost tak akorát. V porovnání s Barcode sice slabší, ale stále výtečné vystoupení. To už byl nejvyšší čas se přesunout na main stage, kde se schylovalo k velkému comebacku deathmetalové bestie Obituary. Před samotnými Obituary jsem stihl i kus koncertu amíku Mastodon, o kterých se poslední dobou dost mluví. Za opravdu zajímavý mix všeho možného od HC přes psychedelii až po klasický metal si u mě Mastodon vysloužili nálepku nejoriginálnější kapely na WFF. Na Obituary a jejich formu byli zvědaví asi všichni návštěvníci festivalu. Hned první pecka Back from Dead rozmetala vše v doslechu na kusy. Obituary šlapali naprosto brutálně a jejich vystoupení bylo balzámem pro uši. Valivé riffy, charakteristický projev growlera Tardyho, paráda. Zaznělo vše podstatné včetně povinné hitovky Slowly We Rot. Dost možná comeback roku. Novinka se chystá, Brutal Assault za dveřmi, jděte se mrknout stojí to za to.

První den vrcholil vystoupením trojlístku Killswitch Engage, In Flames a Slayer. Prvně jmenované americké rock/HC hvězdy mají díky klipům na MTV úspěch dopředu zaručen a dá se říct, že dobyli i WFF. Štavnaté skladby, které si v nejtvrdších pasážích podávají ruku třeba s Hatebreed, doplňují melodické refrény a rockové vyhrávky. Dobrá pařba i poslech. Jen mě trochu sral zpěvák Howard Jones, který mezi skladbama dost exhiboval, kecal nesmysly ? jakože v Německu mají nejlepší pivo a nejhezčí ženy ? tomu jsem se s chutí zasmál, ale zpívat umí dost dobře. Killswitch jsem viděl poprvé a nezklamali mě. Jako předkapela In Flames v pohodě:-). Slavní švédi už vystupovali za šera, takže pyrotechnické efekty byli v plné pernamenci a přidávali na už tak husté atmosféře. Nezastírám, že na In Flames jsem se těšil nejvíc z prvního dne, čili povinnost být v kotli. Proto se úplně nepamatuju pořadí skladeb, ale zazněly pecky jako Reroute To Remain, Cloud Connected , Trigger, Touch Of Red, My Sweet Shadow, Quiet Place a jedna vzpomínková pecka z The Jester Race. In Flames splnili roli hvězd i civilním chováním na pódiu a vystoupení si užili. Stejně jako já. Bomba. Vychází DVD Used & Abused ? In Live We Trust.

Pátek zakončovali legendy thrashe Slayer, na které jsem chuť neměl, takže jsem jejich set slyšel pouze od stanu. Zahajovali skladbou God Hates Us All, následoval War Ensemble. Nezapomněli na klasiku Angel of Death a prý i Raining Blood. U Slayer dost záleží na tom, jaký mají den a podle lidí, kteří set sledovali se Slayeři vyspali dost dobře. Dobrá tečka za prvním dnem.


Zveřejněno: 05. 07. 2005
Přečteno:
3290 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 07. 2005 12:53 napsal/a marty
obit
no treba tam to nebyl ten spravnej comeback :)))
12. 07. 2005 09:54 napsal/a Halbi
Obituary
furt nechápu proč všichni melou o comebacku roku, když Obituary hráli už loni na FUCK THE COMMERCE!!!!!!
11. 07. 2005 14:58 napsal/a Osi
Wff - po páté
Zdar, tak vidím, že se na WFF vypravuje čím dál víc našich - jen tak dál, protože je to skvělý fest. Z prvního dne mi chybí hlavně report z Knüplnacht: kapely Unleashed, Gorgoroth, God Dethroned, Carpathian Forest, Illdisposed a Behemoth jsi asi těžce zaspal, ne!!! A pak, že letos bylo málo death metalu!!! No, nevím. A co třeba Extreme Noise Terror na hlavním pódiu? Dobrá mlátička byla také Walls Of Jericho - i když mě ten uječenej dívčí vokál pěkně sral, ale jinak obrovská energie a opět slušnej kotel.
06. 07. 2005 16:14 napsal/a skipi
sakra
tak to uz nemusim ani nic dalsiho psat:-) ty vole maroon jsem nevidel, ani nevim proc...
06. 07. 2005 14:11 napsal/a céca
wff
Ahoj, taky jsme pobyli na Wff05, souhlasím s tvým postYehem, já bych vyzdvihl jeste Mastodon a Ctaract.V sobotu zatloukli porádný hreby RED HARVEST a KATAKLYSM, kteYí si poradili s masou lidí náramne.Tím pro me mainstage skoncila, vedle ve stanu zaujali NARZISS A CROSSCUT.MAROON VRCHOLEM LETO`NIHO HARDBOWLU.Vy erpanost a spánek.....Lemmy v nemocnici, a tak absolutne zazáYila dvojice RAGING SPEEDHORN A PRO-PAIN. Kazdy jiný sud, ale vse absolut music!A nthrax se mi s novým zpvem nelíbí,vydr~ím skvele Nemce Subway to Sally a neco hlukové koule Finntrollu a loucim se jiz potYetí s tímto prijemným festákem