Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Digitální vydání 2019, Pride & Joy Music / melodický power metal / Česko

Pardubicko-brněnská powermetalová kapela SEBASTIEN, která teprve cca před rokem představila své třetí řadové album „Act Of Creation“, opravdu nezahálí. Pro své fanoušky totiž v krátkém časovém úseku připravila další studiový materiál v podobě čtyřpísňového EP „Behind The World“, které vyšlo první únorový den letošního roku, tentokráte však pouze v digitální podobě pod záštitou německého labelu Pride & Joy Music.

Kdo má v oblibě melodický power metal okořeněný symfonickými a progresivními prvky, pro toho je SEBASTIEN určitě známé jméno, jelikož se jedná o kvalitní a pracovitou skupinu, která je též častým hostem na největších domácích festivalových podiích. Během své dosavadní kariéry už rovněž spolupracovala se spoustou známých zahraničních muzikantů, kteří různými způsoby obohatili její skladby. V této kooperaci pokračuje i na aktuálním EP, na něž si jako hosta do jedné z písní přizvala řeckého zpěváka Yannise Papadopoulose, který je v současnosti členem mezinárodní melodic metalové formace BEAST IN BLACK. Konkrétně můžeme jeho hlas slyšet v druhém songu „Fight For Love“, v němž si vokální party rozdělil s Jirkou Rainem, kterému pak samozřejmě v tomto směru patří i zbytek nahrávky. Jak jsem uvedl, těch různých spoluprací, především pak s velmi kvalitními zpěváky, má kapela na svém kontě už větší množství, některé z nich se mi zamlouvají více, jiné o něco méně, ovšem ta s Yannisem podle mého názoru patří rozhodně do první zmíněné kategorie. A vlastně bych tuhle věc označil i jako nejzajímavější z celého kvarteta prezentovaných skladeb, ale jen těsně následovanou třetí v pořadí „Sweet Desire“. Co mi ovšem u těchto písní a vlastně u celého EP chybí, to je trochu říznější a hutnější zvuk. Mám za to, že i výrazně melodická muzika, jakou SEBASTIEN předvádí, by si alespoň třeba v některých pasážích zasloužila trochu tvrdší zvukový kabát. Ve výsledku mi totiž celkový sound alba přijde na metalovou hudbu až příliš uhlazený a jemný. Bez problémů bych to asi snesl u závěrečné balady „Mirror On The Wall“, která na mě i díky samplům působí hodně popovým nádechem (což neříkám, že je špatně, pokud to kapela takhle chce mít), ale u rychlejších kousků, které by měly definovat takový hlavní hudební směr tohoto tělesa, bych určitě přivítal větší důraz.

Materiál byl zaznamenaný v úpickém studiu Dark Chambers Sounds a na jeho podobě se podíleli Petri Kallio (zvuková stopa) a Andy Mons (mix a mastering), který z rodinných důvodů prozatím opustil svůj post hlavního kytaristy skupiny. Hudební složka pochází plně z hlavy zpěváka a kytaristy Jirky Raina, který se zároveň se svou partnerkou (?) Gabrielou rovnou měrou postaral i o texty. Vizuální podoba je dílem slovenského grafického studia Disartdesign, se kterým kapela spolupracuje již delší dobu.

Ač trochu nerad (úsměv), tak musím říct, že v mých očích (uších) kapela ani na další pokus nepřekonala svůj debut „Tears Of White Rose“, který pro mě i nadále zůstává studiovým vrcholem v tvorbě těchto muzikantů. Ale i tak se mi aktuální nahrávka jeví jako kvalitní práce. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. Behind The World
  2. Fight For Love
  3. Sweet Desire
  4. Mirror On The Wall

Čas: 15:23

Sestava:

  • George Rain – zpěv, kytara
  • Petri Kallio – baskytara
  • Pavel „Dvorkys“ Dvořák – klávesy
  • Lucas R. – bicí


Hosté:

  • Yannis Papadopoulos – zpěv (2)
     

Web
Facebook


Zveřejněno: 04. 02. 2019
Přečteno:
4050 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář