Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

18. 1. 2019, Hranice na Moravě; 19. 1. 2019, Olomouc

Jak vzrušující může být spojení moderních vlivů, prosakujících do metalu, s ryzí rockovou klasikou, předvedou kapely SEBASTIEN a BLACK TIGER na svých společných vystoupeních dne 18.1.2018 v Zámeckém klubu v Hranicích na Moravě a 19.1.2018 v Bounty Rock Café v Olomouci.

SEBASTIEN, kteří na začátek roku 2019 připravují vydání nového EP „Behind The World“, na kterém si zahostoval Yannis Papadopoulos (Beast In Black),dosáhli za deset let svého působení na scéně více, než většina českých rockových/metalových uskupení - dvě evropská turné (první s kapelou Circle II Circle - USA, druhé s kapelou Masterplan (DE)), třikrát hlavní pódium největšího českého rockového/metalového festivalu Masters Of Rock, předskakování před Alicem Cooperem, Fates Warning atd., jako třetí česká kapela v historii hráli SEBASTIEN na největším heavy metalovém festivalu světa - WACKEN 2016, nebo Rock Tower v polském Płocku. K tomu připočítáme tři úspěšná alba vydaná v celosvětové distribuci, spolupráci se jmény světové scény jako např. Tony Martin (ex-Black Sabbath), Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween), Doogie White nebo Amanda Somerville a přes jeden milion shlédnutí posledního singlu "AMY", či současné angažmá zpěváka George Raina na postu baskytaristy kapely CITRON a máte tu kapelu světových kvalit. V rámci zastávky v Hranicích na Moravě i v Olomouci SEBASTIEN představí i některé skladby, které budou součástí chystaného EP.

http://www.sebastienofficial.com
https://www.facebook.com/sebastienband/

videoklip "Amy" - https://youtu.be/VmxKVu3jaXI

Olomoučtí BLACK TIGER jsou jedni z mála, kteří se u nás věnují hudebnímu žánru AOR - Adult Oriented Rock („Rock pro dospělé“). Kapela za dobu své existence vydala tři EP, jež získala pozitivní recenze v prestižních časopisech (např. „Powerplay” a “Classic Rock Presents AOR”). V roce 2017 pak skupina spojila své síly se světově uznávaným italský kytaristou a producentem Mariem Percudanim, (Hardline a Hungryheart), jež má na svém kontě spolupráci se světovou špičkou melodického rocku (namátkou s Jimem Peterikem ze Survivor nebo Tedem Poleym z Danger Danger) a pod jeho producentským vedením natočila v Itálii ve studiu Tanzan Music svoje debutové album. Na desce se představilo i několik zajímavých zahraničních hostů, vedle Maria Percudaniho např. Dan Reed (Dan Reed Network), Josh Zighetti (Hungryheart), Giulio Garghentini nebo saxofonista Alessandro Moro. Deska vyšla celosvětově 12. října na značce Freemood/Tanzan Music a ohlasy na ni jsou velmi pozitivní. Na české poměry se jedná o album nečekané, najdeme na něm deset původních skladeb, které se žánrově pohybují mezi AOR a melodickým hardrockem, s důrazem na silné melodie, bohaté aranže, energické kytary vhodně doplněné klávesami a mohutný moderní zvuk, který ale ctí tradice žánru! Vydání alba doprovází video k singlu „Dont´t Leave Me“.

http://www.blacktigerband.com
https://www.facebook.com/blacktigerband/

Videoklip „Dont´t Leave Me“: https://www.youtube.com/watch?v=ciTIgI9yIAI

FB události:
Hranice - https://www.facebook.com/events/519294908583717/

Olomouc - https://www.facebook.com/events/2083480911942983/


Zveřejněno: 14. 10. 2018
Přečteno:
3379 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář