Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
INSANIA

Na základě četných dotazů jsem nucen reagovat na skutečnost, proč kapela HATE na avizovaném koncertu v Českých Budějicích nevystoupila.

Již několik let pořádám metalové akce. Ti, kdož se v tomto ranku pohybují, jistě vědí, že se jedná o činnost nevděčnou a v drtivém případě i nevýdělečnou. Ba co víc, my pořadatelé jsme nuceni tyto akce dotovat, protože návštěvnost je malá a náklady spojené s uspořádáním koncertu jsou o dost větší než částka vybraná na vstupném. Po takřka 15 letech jsem si řekl dost a ano, přiznávám, že již nebylo z čeho brát, protože jsem takzvaně švorc. Nemějte mi teda prosím za zlé, že jsem chtěl konečně udělat akci, která by byla jiná. Která by zlomila toto mé prokletí pořadatele. Zhruba v létě jsem teda začal usilovně přemýšlet a spřádat plány, jak takto náročný projekt přivést k životu. Každý geniální plán musí stát na pevných základech. V příručce pro manažery jsem nastudoval kapitolu "Analýza 5F". Nechci zacházet do detailů, přeci jen se jedná komplexnější problém. Pro vaši informaci teda jen zmíním, že jsem z těchto 5F použil jen 2 a třetí skupinu vymyslel sám. A to konkrétně "Kupující" a "Substituti" a můj nápad s názvem "Dojné krávy". Po čase jsem zjistil, že tento název již v manažerských dovednostech existuje a členové se prolínají i do skupiny "Kupující", nicméně nepřišlo mi dobré něco měnit.

Jako odrazový můstek celého projektu se zavedaná akce v Českých Budějicích s názvem IFA PARTY, kterou již několik let pořádám, výborně hodila. Také pár laciných kapel na rozjezd nebyl problém sehnat. Zbývalo jen vybrat správnou vábničku. Pro znemožnění identifikace konkrétních lidí bylo nutné zaměřit se na kapely, které používají warpaint. Zde jsem narazil na první vážný problém. Většina takových kapel je v tomto čase zamluvena i na rok dopředu. Naštěstí se mi na darkwebu podařilo kontaktovat členy Krakowské opery. Ďábelský nápad začínal dostávat pevné kontury a co víc, začínal být o dost lepší, než jsem na začátku sám čekal. Pomocí jednoduchých grafických programů a pomalého připojení k internetu jsem vytvořil propagační materiály a čekal na den D.

Do malého sálu kulturního domu Gerbera přicházeli první návštěvníci a na jejich dotazy, jestli už přijeli HATE, jsem odpovídal, že jsou na cestě. Při druhé předkapele najatí polští herci rozbalili v přísalí distro a dokonce se jim podařilo prodat pár triček a CD sehnaných k tomuto účelu ve vietnamských tržnicích, bazarech a výprodejích. Můj plán šlapal jako hodinky, ale lidí zas tolik nepřicházelo. Musel jsem oddálit dobu odhalení, tak jsem prohodil pořadí vystupujících kapel s tím, že HATE jsou po cestě unavení a potřebují si trochu odpočinout. Všichni na to skočili. "Substituti" poté distro sbalili a v tichosti z Gerbery odešli. Každé vystoupení by se mělo dohrát až do konce. Stálo mě to hodně psychických sil, ale vydržel jsem. Až do skončení akce jsem se pohyboval v sále a nevěřícně kroutil hlavou, jak je to možné, že HATE odjeli, když dostali zaplaceno. To, že mi nikdo nerozbil hubu, jsem přičítal tomu, že metaláci nejsou žádné horké hlavy.

Suma sumárum, "Dojných krav", nebo, chcete-li "Kupujících", se na akci dostavilo 95. Při vstupném Kč 330,- se jedná o celkovou částku Kč 31 350,-. Domácím kapelám jsem dal celkem Kč 5 000,- a stejnou částku dostal i zvukař. Krakowská opera poslala fakturu, kterou ale nehodlám proplatit, protože toto chování se mi v minulosti již několikráte osvědčilo a člověk dost ušetří. Náklady na propagaci nepočítám, protože grafické programy mám stejně v pirátských kopiích a na wi-fi jsem se připojoval z veřejně dostupných hotspotů. Do roku 2019 vstoupím s krásným ziskem Kč 9 910,-. Kč 10 000,- mě stála letenka na oslavu nového roku na Kanárech a 1 440,- jsem dal za jízdenku a taxík na letiště. 

Berte toto prohlášení jako PF do roku 2019 a pamatujte, že komu není shůry dáno, tomu není pomoci. A protože do jedné řeky se 2x nevstoupí, ale do sraček je vstup neomezený, již nyní, za zvuku příboje, připravuju IFA PARTY 2020. 

PS: V dalším článku připravuju "Prohlášení poplatníka daně z průjmů".


Zveřejněno: 01. 01. 2019
Přečteno:
4368 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 01. 2019 10:58 napsal/a Kory
Blbost
Jsem v sekci dr.Kydy, takže jsou to jen keci, to je pravda. Loni bylo na akci 200 lisí na slabší sestavu, to není o tom. Ta akce byla vždy v pohodě. Jak se ti lidé s nimi mohli bavit, když podle Fobie to byli najatí herci a vůbec tam nebyli? Ty jsi tam byl?
10. 01. 2019 09:27 napsal/a ...
a zase keci..
Kapela Hate odjela protože jí řekl, že je málo lidí a tak jí nezaplatí. Toť vše a klasický ÍFA který dluží prachy, kde se dá … Několik lidí se tam s nimi o tom bavilo . Nechápu že ještě někdo jeho kecům věří a na druhou stranu chápu, že plno lidí radši nepřišlo, též s ÍFOU nechci mít nic společného, po tom co provedl kapelám v minulosti
06. 01. 2019 16:03 napsal/a ?
Hate
A kde skoncily prachy ze vstupu a baru?
02. 01. 2019 19:18 napsal/a Dr. Kydy
oprava článku
Nakonec to není na Kanárech, ale v Jeseníkách!!!!
02. 01. 2019 09:20 napsal/a DW
Nechápu
Kde se v nich bere tolik Nenávisti, takhle zkazit lidem sváteční čas přemýšlením nad mrzkým výdělkem. Hrát za byt a stravu by přeci mělo stačit.