Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

11. 1. 2019, Rychnov nad Kněžnou; 12. 11. 2019, Pardubice

Na začátku nového roku vydává kapela Sebastien v celosvětové distribuci své nové EP „Behind The World“, na kterém se v jedné ze skladeb jako host představí Yannis Papadopoulos (Beast in Black). Již o tři týdny dříve odstartuje první souvislejší tour kapely Sebastien po České republice. Kde jinde by se měl samotný start turné odehrávat, než v regionu, kde většina členů kapely prožívala své hudební začátky, tedy ve Východních Čechách?
V roce 2019 se poprvé se Sebastien budete mít možnost potkat 11.1.2019 v Rychnově nad Kněžnou, ve stylové Hospodě U Vody a již na tento večer kapela slibuje, že zde zazní i čerstvě narozené skladby. O den později se Sebastien vrátí „na místo činu“, 12.1.2019 zahrají v Pardubicích v klubu Ponorka, který byl jedním z prvních míst, kde frontman George Rain a kytarista Andy Mons ještě pod vlajkou jejich prvního společného působiště Navar předváděli své hudební vize a umění.

Na obou dvou zastávkách se společně se Sebastien představí pražská heavy formace D.N.A., která své aktuální dvacáté narozeniny oslavila na sklonku roku 2018 vydáním svého sedmého alba „Cirkus válka“ a východočeská glam-rocková parta Stringguards, která s chystaným výročím desátých narozenin už spřádá plány na studiové dvojalbum.

SEBASTIEN dosáhli za deset let svého působení na scéně více, než většina českých rockových/metalových uskupení - dvě evropská turné (první s kapelou Circle II Circle - USA, druhé s kapelou Masterplan (DE)), třikrát hlavní pódium největšího českého rockového/metalového festivalu Masters Of Rock, předskakování před Alicem Cooperem, Fates Warning atd., jako třetí česká kapela v historii hráli SEBASTIEN na největším heavy metalovém festivalu světa - WACKEN 2016, nebo Rock Tower v polském Płocku. K tomu připočítáme tři úspěšná alba vydaná v celosvětové distribuci, spolupráci se jmény světové scény jako např. Tony Martin (ex-Black Sabbath), Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween), Doogie White nebo Amanda Somerville a přes jeden milion shlédnutí posledního singlu "AMY", či současné angažmá zpěváka George Raina na postu baskytaristy kapely CITRON a máte tu kapelu světových kvalit.
http://www.sebastienofficial.com
https://www.facebook.com/sebastienband/
videoklip "Amy" - https://youtu.be/VmxKVu3jaXI

Pražská heavymetalová skupina D.N.A. byla založena v roce 1999 baskytaristou Kamilem Nehilčem a tehdejším kytaristou Petrem Kašperem. Rytmicky tuto dvojici záhy za bicí soupravou doplnil Roman Tůma, který společně s Kamilem působí v D.N.A. do současnosti. Svou první desku „Svět se točí dál“ vydali D.N.A. již v roce 2000, na prvních třech albech však kapela přes nespornou kvalitu neměla štěstí na dlouhodobější spolupráci s jedním zpěvákem. Tato situace se ustálila až v roce 2006, kdy se na desce „Cesta stínů“ představil zpěvák Lukáš Graca, který se stal na dlouhých osm let jedním z poznávacích znamení kapely. Nic však netrvá věčně, a tak se D.N.A., která v průběhu svého vývoje i přes zachování melodické chytlavosti značně přitvrdila, pustila do další obrody sestavy – na aktuálně vydaném albu „Cirkus válka“, na jehož podporu kapela vyráží na Winter Tour 2018/2019, základní dvojici Kamil Nehilč – Roman Tůma doplnili kytaristé Jirka Karpjuk (ex- Krleš) a zpěvák Vito Čížkovský. http://dnaband.cz/
https://www.facebook.com/DNAPraha/
videoklip "Blázni " -https://www.youtube.com/watch?v=5QDchuv9iew

Východočeská glam-rocková skupina STRINGGUARDS vznikla v březnu roku 2009. Kapelu tvoří pět nadšených muzikantů, a to čtyři přeživší členové z původní zakládající sestavy – Lukáš Kratochvíl (bicí), Jiří Fereš (klávesy), Radek Antoš (baskytara) a Ála Richie (kytara, autor písní), které v lednu roku 2018 posílila po všech stránkách velice osobitá, jistá a zkušená zpěvačka Barbora B., jež do semknuté skupiny dobrých přátel okamžitě skvěle zapadla jak z hlediska lidské, tak i hudební stránky! Díky těmto okolnostem tak mohla skupina bez přestávky pokračovat a odehrát v letošním roce mnoho koncertů, mezi nimiž lze najít např. společné březnové vystoupení s kapelou Sebastien v pardubickém DOLI klubu, tradiční letní festival autorské hudby Yanderov, významnou říjnovou benefiční událost Rockování pro Davida a mnoho dalších. Stringguards hrají již několik let vlastní tvorbu s anglicky psanými a často velice metaforicky laděnými texty. Při tvorbě písní věnují hlavní pozornost dobrému technickému základu, originálním a chytlavým melodiím, důrazné rytmice, výraznému a pronikavému zpěvu, který se vzájemně dokonale propojuje s dominantní a osobitou sólovou kytarou. V prosinci má skupina v plánu nahrát další studiové verze písní ze svého repertoáru, a neboť příští rok Strinnguards oslaví deset let své existence, velkým přáním a dlouhodobým plánem kapely je vydání velkého studiového dvojalba s jejich nejoblíbenějšími a nejpovedenějšími skladbami.
https://www.facebook.com/stringguardsofficial
https://bandzone.cz/stringguards
Skladba „Listen To Me“ - bit.ly/Stringguards-ListeToMe

Vstupné 180,-Kč


 


Zveřejněno: 10. 10. 2018
Přečteno:
3535 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář