Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Letos se uskuteční již třetí ročník zatím mladého, ale stále více perspektivního festivalu BASINFIREFEST 2005 MADE IN GAMBRINUS.

Kdyby však před třemi lety nepřišly ničivé povodně, mohl se festival konat již počtvrté.

Nicméně minulý ročník jasně ukázal, že je potřeba festival rozšířit a zkvalitnit. A tak organizační tým 2P, který zároveň stojí za vyhledávací soutěží pro mladé kapely Česká rocková liga Made In Gambrinus, letos učinil mnoho podstatných změn. Mimochodem, víte, co znamená ten zvláštní název? Já to donedávna také nevěděl. Je to jeden z volných překladů Spáleného Poříčí.

Zásadní změny jsou dvě. Jednak se festival přesouvá z fotbalového areálu do nového působiště. To bude umístěné nad městečkem pod lesem, kde nikomu nebude vadit hluk a kulminace návštěvníků. Druhou velkou změnou je, že se festival rozrostl do dvou dnů. Tím pádem v areálu, kde bude možné stanovat a parkovat, vyrostou dvě pódia, na nichž se představí více než šedesát kapel z celé republiky. Samozřejmě že pořadatelé chystají mnoho překvapení nejen hudebního směru, ale i sportovního a gurmánského povyražení. Vedle slušně zásobených stánků se vším možným včetně bohatého merchandise budou opět probíhat oblíbené autogramiády hlavních hvězd. Šedesát skupin za tři sta padesát korun je poměr cena/výkon více než příznivý. Navíc prvních pět set návštěvníků, kteří dorazí s originálním letáčkem, dostane ještě padesát korun slevu. A to se rozhodně vyplatí!

Mezi účinkujícími nebudou chybět worldmetaloví Silent Stream Of Godless Elegy, vítěz prvního ročníku České rockové ligy Pangea, legenda jižanského rocku Pumpa, hardrocková legenda Markýz John, která existuje jež čtyři desítky let, speedmetalová Salamandra, nesmlouvaví Kurtizány z 25. Avenue, těžkotonážní Locomotive, neothrasheři Shaark, instrumentálně nedostižní Seven, doommetaloví Beltaine, kultovní formace Kryptor, Kern, Krucipüsk, Törr, Debustrol, Alkehol, Arakain a mnoho dalších. Ze zahraničí přibudou maďarští Subscribe, švýcarští PX-Pain, němečtí Kaminari, polští Chainsaw, slovenští Hammerheart a Inekafe a především americká hardcoreová mašina Pro-Pain.

Stejně jako minulý rok, i letos se na festivalu Basinfirefest uskuteční semifinále České rockové ligy. To znamená, že dvanáct vítězů základních kol se vzájemně potká na jednom pódiu a čtyři nejlepší postoupí do finále.

Festival Basinfirefest zcela zaslouženě aspiruje na jeden z největších letních open-air festivalů nejen v Západočeském kraji.

Zdroj: www.basinfirefest.cz (Bohouš Němec)

Abecední seznam účinkujících:

Semifinalisté České rockové ligy 2005

Další info, včetně dopravy, plánku festu a důležité informace na: www.basinfirefest.cz


Zveřejněno: 27. 06. 2005
Přečteno:
3384 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář