Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

LP 2018, Blasphemous Art Production/ heavy/speed/thrash metal / Itálie/Německo

Namlsaný z nedávného vystoupení v Písku v rámci Witchevil tour, kde mě bandy BLACKEVIL z Německa a WITCHUNTER z Itálie úplně okouzlily, jsem si na místě koupil jejich společné album "Witchevil Attack!".
    
Dominantou přebalu je vnadná prsatice potřísněná krví, schovaná za rohatou maskou a stojící na hřbitově. Vskutku úžasná ruční práce, kterou nakreslil Paolo Girardi. Neodpustím si odkazovat na jeho facebookovou stránku nebo instagramový účet. Uvnitř alba jsou zasunuty texty a plakát. Asfaltový kotouč je spravedlivě rozdělený, co do porce písní, na dvě poloviny. LP vyšlo v listopadu pod hlavičkou Blasphemous Art Production.

Návštěvníci píseckého koncertu si mohli připadat jako archeologové při nalezení mamuta v kusu ledovce, jehož se povedlo oživit a on následně hrdě troubil na svůj chlupatý chobot metal ctící ta úplně nejstarší pravidla. A při poslechu v klidu domova si tak připadám zase.

Na straně pojmenované "Side Witch" mají Italové prostor pro tři písně. "Maze of Darkness" hned od prvních kytarových tónů dává vzpomenout na BLACK SABBATH. Prach na tomto artefaktu rozvíří úvodní zpěvákovo zaječení, poněmž se najednou odhalí něco dobře známého s leskem majícím patinu. V podání WITCHUNTER, kteří jsou na scéně teprve od roku 2007, to navíc vyznívá svěžě. Aby skladba nepůsobila kolovrátkově, je přibližně v půlce naaranžovaná akustická mezihra, za kterou si střihnou sóla oba kytaristé. Podstatně plynulejší a méně riffově sekaná je "The Devil´s Coming". Příjemný kvapík s jemnými melodiemi dokresluje charizmatický zpěv, hnaný do nejsladších harmonií, což může citově vydírat i husí kůži nahánět, hehe. Jako třetí je zvolený cover "Curse of Pharaons" od MERCYFUL FATE. Klukům tato poloha sedí – o tom žádná! Jasně, že slyším inspiraci v obrovském hlasovém rozsahu mistra Kinga, jenž pánové aplikují i ve vlastní tvorbě na zdůraznění refrénů.
    
"Side Evil" začíná skutečnou speedovou smrští a vysokými tóny. Osobně "Satanic Millenium" považuji za absolutní strop alba. Narozdíl od jižanů melodii v refrémech netvoří vokál, ale kytara, pod níž zpěvákovi drásá hrdlo samotné peklo. Nadčasové. A protože BLACKEVIL zařadili na vyšší rychlostní stupeň, tak jsem se s koncem písničky nestačil vzpamatovat. Z archivů vím, že následující skladba "Blackevil Harmagedon" není novinkou. Před třemi roky se objevila na EP "Hail The Cult". Což je na jednu stranu dobře, protože tento záznam nevlastním, a na druhou trochu škoda; mezi oběma skladbami je slyšet velký vývojový rozdíl. Zatímco u první flákoty si užívám hravost a kreativitu, u druhé se musím spokojit pouze (v uvozovkách) s kapelními začátky. Trochu překvapením zůstává cover "Stay Hungry" od TWISTED SISTER. Od neměckých pekelníků bych čekal spíše některou z nejstarších písní od VENOM nebo SODOM. Nicméně to pojali po svém, sobě vlastním pekelným nádechem, a líbí se mi to více než originál.
    
"Witchevil Attack!" je skvělým sběratelským kouskem, který potěší každého milovníka staré školy. Stejně jako to svého času klapalo Ferrari se Schumacherem, to klape WITCHUNTER a BLACKEVIL. Turné se společnou deskou je toho důkazem. Italský útok se mi zdá o trochu hudebně vyzrálejší. Navíc mezi jednotlivými skladbami působí chemie a logicky na sebe navazují. Němci zas potvrdili svůj vysoký potenciál písní "Satanic Millenium"; škoda, že nejspíše měli méně času na nahrávání/skládání a zařadili ne tak atraktivní starší track. Jinak by šlo dozajista o ještě zajímavější splitko.

Seznam skladeb:

  • Side Witch (WITCHUNTER)
  1. Maze of Darkness
  2. The Devil´s Coming
  3. Curse of Pharaons (MERCYFUL FATE cover)
  • Side Evil (BLACKEVIL)
  1. Satanic Millenium
  2. Hail The Cult
  3. Stay Hungry (TWISTED SISTER cover)

Čas: cca 24 min.

Sestavy:

WITCHUNTER

  • Silvio "Chuck" Verdecchia – kytara
  • Federico "Ace" Iustini – kytara, doprovodný vokál
  • Steve Di Leo – zpěv
  • Luca Cetroni – bicí

BLACKEVIL

  • Doomwarrior – bicí
  • Abyss – basová kytara, zpěv
  • Deathinfektor – kytara

WITCHUNTER FB
WITCHUNTER BC

BLACKEVIL FB
BLACKEVIL web

Paolo Girardi FB
Paolo Girardi IG

 


Zveřejněno: 27. 12. 2018
Přečteno:
3648 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Kubina | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář