Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

Čerstvým přírůstkem v domácích grindcore vodách je nový studiový projekt IMPULSEALER. Odpovídali oba členové, čili John a Marzena.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

John: Já bych řek, že kolem léta 2018 se začalo zkoušet. Pro zavírání se ve zkušebně ve 35 celsia ideální čas. IMPULSEALER je slovní hříčka slov Impulse Sealer a tím impulsem bylo asi vystoupení HIBAČKY v Liberci. Když jsem viděl Marka hrát, říkal jsem si „s tímhle člověkem chci hrát“.

Marzena: První zmínka o projektu padla v září 2017 na společném koncíku BUBLIFUKU a HIBAČKY v libereckém Azylu. John za mnou přišel s nabídkou kvalitní spolupráce v grind core projektu. Nadšen jeho nabídkou jsem vše odkýval a očekával první várku riffů. První zkouška proběhla v červnu 2018 ve zkušebně brněnské smečky ŠKODA120. Původně přišel Jeníček s názvem IMPULSE MOUTH SEALER, který jsme nakonec po domluvě předělali na konečný IMPULSEALER.

Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

J: Marek - Marzena hraje na bicí v crust/grind bandu HIBAKUSHA a hraje na bicí asi od té doby, co ví, co bicí jsou, minimálně podle klepaček bych to tak tipnul a já (John) jsem hrál do nedávna na kytaru v teď už rozpadlých GODSFURY a aktivně pořád řvu v grindcore bandu BOWELFUCK.

M: Asi není moc co dodat. Oba máme za sebou fungování v několika kapelách, které buď pokračují bez nás, nebo se rozpadly. Za mě třeba STORMNOISE, ATOMCK (UK) nebo C.S (PL). HIBAČKA se svými 22 lety existence je nejdéle fungující band, kde hraji.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

J: Nahrávku jsme pořídili za moc dobrých podmínek, jinak to ve vyškovském Davosu ani nejde. Taková pohoda to byla. Zbytek otázky je pro mne nemožný k odpovědi, bo nic fyzického zatím nemáme. Ale všechno bude časem. Jo a já jsem pořád nespokojenej, ale jenom sám se sebou.

M: Studio Davos byla jasná volba. O tom jsme s Johnem nemuseli vůbec diskutovat. Nahrávka vznikla po čtyřech zkouškách a po cca 15 hodinách ve studiu. Celý osmiminutový počin je volně k poslechu na našem BC profilu (impulsealer.bandcamp.com) a odběr je, myslím si, slušný. Cena pro všechny dobré grindcore duše zdarma. Každopádně v přípravě je kazetová verze nahrávky, na které si namastíme kapsy. (úsměv)

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

J: Anglicky, jestli tomu jde rozumět... Proč? Proč ne… Ekologie, recyklace, frustrace atd.

M: Tohle je Jeníčkova parketa, do které jsem mu moc nekecal, přece jenom je to zkušený a ostřílený grindcoreový zpěvák, řvoun a textař. Shodli jsme se akorát na tom, že základním tématem textů bude ekologie a jí přidružená témata.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

J: Vše děláme DIY společně s Markem. Spousta grafiků a pr managerů mě asi ukamenuje, ale já těmhle věcem moc velkou váhu nepřisuzuju. Obal samosebou je vstupní branou ke kapele, když si jedeš klasiku a kupuješ fyzické nosiče, ale hlavní je a pro mne vždy bude hudba. DIY rétorika mi je blízká a rád bych v ní pokračoval.

M: Klasická DIY spolupráce, kterou se snažíme rozdělit rovným dílem. Základem je pro nás kvalitní nahrávka, ke které doladíme grafickou stránku na webu či na případném obalu nosiče. Pro mě osobně je také důležité nějaké sdělení či myšlenka v textech, které ač krátké a frázovité, odkazují na náš pohled na svět.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

J: Toho je mnoho, kousek od tamtoho a kousek od tamtoho… určitě Švédsko.
 
M: Je toho mraky. Především ale švédský a britský grindcore a taky QUEEN samozřejmě. Blast beaty ve skladbě „Centers“ jsou jasným odkazem na hru Rogera Taylora ve „Stone Cold Crazy“.

Posílali jste nahrávku na jiné firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

J: Nikam, bo v době psaní odpovědí mám v PC maximálně tak rozdělaný obal.

M: Fyzický nosič zatím není k dispozici, tudíž si firmy musejí počkat a my vlastně ani nevíme, zda něco někde budeme posílat. Náklad plánujeme takový, aby se v klidu rozebral mezi případné fanoušky a poslal na nějaké ty recenze do UG zinů.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

J: IMPULSEALER je momentálně veden jako studio projekt, budoucnost ukáže, jestli se to posune k živému hraní, nebo ne.

M: Jak píše Jeníček, šli jsme do toho s myšlenkou čistě studiové spolupráce, ale jak se ukázalo, sedli jsme si navzájem a čas ukáže, kdy možná předvedeme svých 8 minut slávy naživo. Každopádně to nehrotíme a jen můžu prozradit, že už tu nějaká ta nabídka na koncert padla. (úsměv)

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

J: Jestli myslíš jako výlet s rodinou a kámošema, tak určitě... Jinak předešlá odpověď.

M: Pokud budou někdy koncerty, bude možná i turné. Kontakty jsou, takže čas ukáže. Ale jak už bylo zmíněno, zatím pouze studio a spolupráce na dálku.

Plány do budoucna…

J: Spolupráce Jeníčka a Mařenky.

M: Spolupráce Mařenky a Jeníčka. Další studio sessions a nahrávky…

RECENZE

Facebook
Bandcamp

 


Zveřejněno: 20. 12. 2018
Přečteno:
4783 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář