Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

2. 11. 2018, Hořovice – Klub Labe

Z hořovického regionu se první páteční listopadový večer v klubu Labe sešly tři různožánrové kapely. My, V.P.O.ho, se scházíme v klubu Labe něco po devatenácté hodině. V klidu poodnášíme do backstage nástroje, zaujímáme příhodné místo a sledujeme (ne)cvrkot příchozích a zvukovku první kapely.

Prvním vystupujícím byl rockový AMONIT. Mužské osazenstvo kapely, obsluhující nástroje, doprovázel dámský vokál, který se mi zdál částečně nečitelný. A to s ohledem na to, že kapela hrála zábavový bigbít, bylo na škodu. Hudba místy sklouzávala k hutnějšímu rocku (metalu) a to kvůli absenci jedné kytary. Kapela pobavila nejen hudebně, ale i vtipnými průpovídkami (kousky) bubeníka.

Za skladbami „Za co se platí", „Boj" a „Svědomí" z demo nahrávky následovaly starší vypalovačky „Avatar" a „Sahara", které vystřídaly nové songy, jakým byla například nadupaná hitovka „Tak teda běž". Kapela V.P.O.ho odehrála řízný a melodický heavy metal nabitý solidními Hynkovými sóly. A jen dodám, že všichni byli v pohodě, což potvrdilo pár lidí navíc před pódiem.

Již na začátek můžu říct, že u kapely SHITSTORM bylo ukázkově vidět, jak se postupem času a s přibývajícími koncerty zlepšuje. Měl jsem je čest vidět asi čtyřikrát s přibližně půlročním odstupem. Jejich hudba disponovala kytarovými finesami, různými sóly, o čemž svědčily i tři kytary, které neměly vůbec čas zahálet. Občas jsem se však ztrácel v tónech, neboť jsem měl pocit, že některé rozdílné hudební pasáže jsou poslepovány k sobě zbytečně na úkor spádu. Kapela, v jejíž režii tento večer probíhal, odehrála přibližně třičtvrtěhodinový set jako předešlé party, ale tady ovšem s tvrdším deathmetalovým jádrem. SHITSTORM nabídli i kombinací různých metalových riffů klasického heavy střihu, anebo také pomálu toho thrashovějšího. Zazněly písně nejen ze své demonahrávky, kterými jsou „Aréna", „Oběť", „Strach" a „Smrt", ale i novější, například „Vlkodlak".


Zveřejněno: 06. 11. 2018
Přečteno:
3581 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář