Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

29. 3. 2019, Bratislava - MMC

Dokonalá symbióza tradičnej juhoamerickej hudby s prvkami etna a world music.

Na Slovensko zavíta po prvýkrát ekvádorský inštrumentalista LEO ROJAS, ktorý je jeden z posledných domorodých juhoamerických indiánov. Leo označovaný ako „ syn Ekvádora“ je známy tým, že v roku 2011 vyhral v Nemecku talentovú súťaž „Das Supertalent“, nemeckú verziu súťaže Veľká Británia hľadá talent. Od tej doby Leova popularita rastie závratným tempom. Za predaj viac než 200.000 albumov získal dvakrát zlaté ocenenie a jeho piesne majú na youtube neuveriteľné veľké množstvo vzhliadnutí.

Leo Rojas prišiel v roku 2000 do Španielska, neskôr odišiel do Nemecka, kde sa živil ako pouličný hudobník a kde v roku 2011 víťazstvom v spomínanej talentovej show odštartoval svoju hudobnú kariéru. Doposiaľ vydal 5 štúdiových albumov, posledný v roku 2017 pod názvom Leo Rojas.

Tvorba Lea Rojasa vychádza z jeho koreňov, vnáša do nej výrazne prvky tradičnej juhoamerickej hudby s použitím rôznych tradičných nástrojov ako panová flauta, tradičné juhoamerické píštaly a pod. Leove piesne Vás od prvých sekúnd úplne zaplavia a dostanú Vás do iného sveta, inej dimenzie, ktorú nemožno opísať slovami. Ako hovorí samotný Leo Rojas, že hlasy jeho juhoamerických predkov hovoria k ľudom prostredníctvom jeho hudbu. Je to brána do duší dávnych minulých čias, dopĺňa Rojas.

Jeho live vystúpenia sú vždy silným hudobným a kultýrnym zážitkom a koncert je určený nielen pre všetkých milovníkov juhoamerickej hudby, etna a world music.

Ako predskokan na koncerte vystúpi domáca kapela Djembe picnic band.

Za zrod tejto skupiny môžu bubny djembe, ohne, tance, spevy, prirodzenosť, ohľaduplnosť, pokora, rytmy afriky,slovanskékorene a slovenský folklór. To všetko je prítomné na magických a energických Djembe picnicoch - otvorených bubnovačkách, organizovaných po celom Slovensku - do ktorých sa môže zapojiť ktokoľvek. Členovia skupiny sa rozhodli priniesť tieto nádherné energie a zážitky na pódiá tak aby začali prúdiť k divákom.

Na svojich koncertoch členovia kapely hrajú hudbu na afrických, arabských, austrálskych a indických hudobných nástrojoch, ale so slovenským srdcom a intuíciou. Hrajú hudbu, ktorá prirodzene vznikla pri ohni a spájajú ju so slovenskými folklórnymi piesňami.
Za posledné dva roky hrali v lesoch, na hradoch, v kaštieli, na uliciach, na moste, v čajovniach, v kluboch, na festivaloch, na kruhovom objazde, na námestí SNP s folklórnym súborom, povzbudzovali bežcov od Tatier k Dunaju a plavcov ktorí plávali cez Dunaj, hrali aj pre jogínov a liečiteľov a naživo hrali v predstaveniach s parkuristami na hrade Beckov.

Predpredaj lístkov:

  • cez Predpredaj.sk, Predprodej.cz

  • vo všetkých pobočkách Slovak Telekomu


HLAVNÍ MEDIÁLNI PARTNERI: Rock & Pop, Rock Hard Slovakia, Musicgate.cz.

Mediálni partneri: Ťuli a Ťuli– prírodná kozmetika, Rocker.sk, Music–zone.eu, Valhalla, Livemusic.sk, citylife.sk, Fobiazine.cz.


 


Zveřejněno: 07. 10. 2018
Přečteno:
4114 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář