Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Karlovarskou hardrockovou kapelu MEAT MINCER představuje její zakladatel, kytarista Standa Švarc.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Vznik kapely se datuje k roku 2012,  kdy jsem po cca dvouleté pauze od koncertování začal dávat dohromady novou skupinu. Tehdy ještě pod názvem SBI. Po několika změnách v sestavě jsme se shodli, že musíme něco s názvem udělat a po několikahodinovém přemýšlení někdo prohlásil MEAT MINCER. To jsme odsouhlasili, protože mlýnek na maso je podle nás celkem originální název pro kapelu.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již předtím někde působili a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Prvního bych představil sebe, jmenuju se Standa Švarc, hraju na kytaru a zpívám sbory. Kapelu MEAT MINCER jsem založil a přišel i s prvními skladbami.
 
Na bicí nástroje hraje Martin Sova, ten se k nám připojil v roce 2014. Kromě bicích výrazně pomáhá s aranžemi písniček a také některé z nich skládá, což u bubeníků není zase tak častý jev.
 
Zpěvák Pavel Masák je s kapelou v podstatě od začátku, tedy od roku 2012. Ten se zároveň ve valné většině stará o texty a měl na bedrech ten úkol přetextovat svoje původní texty v angličtině do češtiny, když jsme se k tomu rozhodli.
 
Na druhou kytaru hraje Michal Pugner, který je ve skupině od roku 2016. Do MM nastoupil, protože se známe mnoho let a dokonce jsme spolu hráli v jedné z předešlých kapel.
 
Marek Verebely, třetí kytarista, je v kapele od začátku letošního roku, tedy 2018. Byli jsme rádi, že stihl s kapelou už nahrávat první singl, protože přispěl pěknými sóly a zvuk příjemně dobarvil.
 
Muziku tvrdí baskytarista Franta Souček. K MM se přidal na konci roku 2017. Jinak právě Marek a Franta nám trochu mění věkový průměr v kapele. Vesměs je nám všem kolem třiceti třech let, ale Marek je nejmladší a František nám naopak věkový průměr trochu zvedá. (úsměv) Jinak všichni z nás prošli už různými kapelami a to jak v ranku hard rocku a heavy metalu, tak například i country, udergroundem, nebo rock 'n' rollem. To je určitě fajn, protože každý z členů hrál trochu odlišné žánry a může to být přínosem při další tvorbě. 

Za jakých podmínek jste aktuální nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni a jakým způsobem jí šíříte?

Pořídili jsme ji v náhrávacím studiu v Klášteře Teplá u Jiřího Chaloupka a mix jsme přenechali Martinovi „Hollymu“ Hollanderovi. S nahrávkou jsme v podstatě spokojeni, ale vždy se po čase najde něco co by člověk chtěl změnit, ale již to nejde. Šíříme ji na koncertech nebo poštou, podle zájmu fanoušků.

Posílali jste nahrávku někam na vydavatelské firmy, případně kam, jaká byla/nebyla odezva?

Zatím ne a ani nad tím neuvažujeme, docela se nám líbí forma vlastního nákladu a kontrola nad tím kolik se toho prodá a kam. Samozřejmě ale pokud by měla nějaká firma zájem nás vydat, tak se tomu bránit nebudeme.

Texty proč jste rozhodli pro češtinu, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Původně jsme hráli v angličtině, ale bylo nám to vyčítáno z řad posluchačů. Po nějaké době jsme se tedy rozhodli vše hodit do češtiny. Texty jsou vesměs o životě a běžných problémech. Píšeme je tak nějak dohromady, ale značnou část si dělá zpěvák Pavel sám.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem kompletní grafiky vztahující se k singlu je jistý Diego, který nám ale bohužel úplně zmizel ze světa. Teď budeme hledat někoho nového, tak se snad poštěstí. Jinak si myslím, že grafika je pro CD i web velmi důležitá. Dle mého názoru je to zrovna obal, co jako první přiláká posluchače k tomu, aby si nahrávku  koupil a poslechl. Jinak ve stylu obalu CD máme udělané i bannery na scéně a také například trička. Snažíme se postupně merch doplňovat. Uvědomujeme si, že dobrých kapel u nás není málo a je tedy potřeba lidem nabídnout i něco navíc. 

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Je to dost obsáhlé, kdybych vybral od každého člena jednu, tak jsou to Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Led Zeppelin, Queen, Guns N' Roses a Black Label Society. Máme oblíbené i některé tuzemské kapely a jsme moc rádi, že s některými z nich se občas potkáváme i v rámci koncertů. 

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertů je za dobu existence zhruba šedesát, nejpovedenější jsou asi ty z letošního roku. Koncertů mohlo být určitě i více, ale dá se říct, že jsme dost často hledali optimální složení. Řekl bych, že máme momentálně nejsílnější sestavu, kterou kdy kapela měla, jsme za to moc rádi a doufáme, že to dlouho vydrží. 

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Nevadilo by nám si tam zahrát, ale myslím si, že dokud není kapela pořádně v podvědomí doma, tak nemá význam cpát se ven.

Plány do budoucna...

Samozřejmě hlavně hrát. Na řadě je točení klipu a plánujeme pomalu i celé CD. Přes zimu bysme také rádi složili nějaké nové skladby, abychom potěšili věrné fanoušky něčím novým.

RECENZE

Web


Zveřejněno: 03. 11. 2018
Přečteno:
4047 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář