Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

2. 11. 2018, Praha, 3. 11. 2018, Plzeň

Dvojitá dávka metalu na svátky zesnulých se nabídne 2. listopadu v Praze a 3. listopadu v Plzni. Do klubů se sjede mezinárodní sestava kapel, které předvedou své show a budou prezentovat svoji hudbu. Je se na co těšit.

Darkfall z rakouského Grazu, thrashem řízlý death obrážející evropská pódia již od roku 1995. Mají za sebou již několik desek. Posledními počiny jsou minulý rok vydaná deska „At The End of Times“ a reedice alba „Road to Redemption“, které určitě přivezou sebou!! Darkfall jste mohli letos vidět například na Czech Death Festu, kde zahráli na výbornou.

Přijedou zahrát i Warbell z polské Jelení Hory. Nabroušená parta v čele se zpěvačkou Karolinou Wiecek představí své uderné riffy a epické momenty. Kapela má za sebou vydané album „Havoc“ z roku 2015, které sklidilo mnoho kladných recenzí, a kapela obrazila mnoho koncertů různě po Evropě. Toto léto hráli například na věhlasném Poland Rock festivalu.

InnerSphere – český zástupce melodického deathu, zároveň hostitelé obou akcí. Letos představili novou desku „Amnesia“, která v dubnu vyšla u Metalgate Records. Skladby z ní určitě nebudou chybět i tento večer. Temné melodie s growly zažehnají chmury a povedou napříč odstíny různých subžánrů tvrdého metalu. Kapela hrála tento rok např. na Brutal Assault.

Inner Sanctum, melodic-deathové těleso z německého Freiburgu založené roku 2005 má za sebou již několik desek a nemálo koncertů. Tvrdé riffy a epické středotempé pasáže na sebe nenechají čekat, ale dočkáme se i progresivnějších partů. Posledním počinem kapely je album „Metric Genesis“, která vyšla v říjnu 2016. Inner Sanctum hráli po boku kapel jako Enslaved, Rage, The Privateer a dalších…

V Praze lineup podpoří ještě RAW, metalová saň z Prahy valící svůj progresivnější styl v prvky deahtcore. Kapela sice historicky prošla několika personálními změnami, ale nikdy se nezastavila a vydala 2 alba, EP a několik singlů.

Na oba večery se velmi těšíme, povedla se super sestava kapel a i datumové umístění je žánru přívětivé… S výše zmíněnými kapelami jsme již hráli, jsme přátelé, jejich hudba se nám líbí. I to je důvodem, proč jsme oslovili právě je. Bude to nabušené hudbou a bude příjemné stát zase na jednom pódiu společně. Co se týká večerů, určitě se pokusíme přiblížit tématu dušiček a rozhodně čestně uctíme tento svátek. Každý příchozí si přijde na své.“ Sdělil Míra Litomerický, InnerSphere


Zveřejněno: 09. 02. 2018
Přečteno:
3335 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář