Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

CD 2018, vlastní náklad / rock/punk/pop / Česko

Když do naší redakce dorazil e-mail s dotazem, zda bychom nenapsali recenzi na aktuální nahrávku kapely IN-OUT, tak jsem v první chvíli absolutně netušil, jaké muzice se tahle parta věnuje, jelikož její název a tím pádem i hudba pro mě byly velkou neznámou. Žádné závratné množství informací jsem se sice nedozvěděl, ani když jsem mrknul na internet, ale pro potřebu alespoň krátkého představení to bude myslím i tak stačit. Skupina vznikla v roce 2008 a ve své autorské tvorbě kombinuje prvky rocku, punku a popu. Jejím tahounem, a jestli se nepletu, tak zároveň i jediným členem, který v ní hraje po celou dobu jejího fungování, je kladenský baskytarista a zpěvák Roman Duda, kterého můžou posluchači znát například z jeho působení na muzikálové scéně (Evita, Bídníci, Monte Christo…) nebo třeba v kapelách THORAX, MERLIN a VIVIAN. Ten je až na dvě výjimky, kdy ho doplnil kolega, kytarista Petr Vybíral, autorem veškeré hudební stránky a to samé se dá v podstatě říci o složce textové, která je též Romanovým dílem (na třech kusech s ním spolupracoval Jakub Kočí).

Bezejmenné debutové album, k němuž se kapela dopracovala po 10 letech svého fungování, představuje dohromady 12 skladeb + 1 remix (píseň „Touha“), který vytvořil Rostislav Sliwka. Jak už jsem napsal, tak IN-OUT ve své muzice míchají rockové, punkové a popové prvky, z čehož je zřetelně patrné, že se v jejich podání jedná především o pozitivní pohodovou tvorbu pro příjemný relax a nastolení dobré nálady. K ní při poslechu jistě přispěje nejen punková rozjuchanost a rocková energie, která nechybí v žádné z písní, ale též instrumentální šikovnost zúčastněných muzikantů. Ke kvalitní výsledné atmosféře bezesporu pomáhá i využití českých textů, které sice nepřináší nějaká dosud neobjevená témata, ale díky tomu, že se zabývají současnými věcmi (například mezilidské vztahy a životní situace), rozhodně mají fanouškům co povědět. Navíc Romanův hlas (s vokály mu místy vypomáhá bubeník Lukáš) je na poslech velice příjemný a přirozený. Mě samotného nejvíce oslovily songy „Výlet“, „Valentýn po 20 letech“ a „Tlustou křídou“, naopak bez závěrečného remixu bych se jistě obešel, ale to je jenom takový malý a vlastně i nepodstatný detail (úsměv), jinak se žádnou prezentovanou skladbou nemám sebemenší problém.

Album vyšlo v jedné z úspornějších podob, konkrétně se jedná o lisované CD umístěné v papírové kapse, autorkou jejíhož designu je Ema Klokanová. Datum a místo nahrávání desky žel není uvedeno, tvůrcem finálního mixu a masteringu je Petr Kuba, který se zároveň ve čtyřech věcech objevil coby host obsluhující syntezátor.

Desku po několika posleších hodnotím určitě pozitivně a rád se k ní zase někdy v budoucnu vrátím.

Na úplný závěr ještě doplním jednu zajímavost, týkající se postu bubeníka, který před nedávnem zaujal všem jistě dobře známý Áda Vitáček (ex-PLEXIS, ex-WANASTOWI VJECY…).

Seznam skladeb:

  1. Modrý z nebe
  2. Pár chvil
  3. Výlet
  4. Prachy nebo štěstí
  5. Valentýn po 20 letech
  6. Život
  7. Na vlnách
  8. Touha
  9. Tlustou křídou
  10. Nechám si zdát
  11. Tančící dáma
  12. To přeci nejde
  13. Touha (bonus – remix)

Čas: 43:26

Sestava:

  • Roman Duda – baskytara, zpěv
  • Petr Vybíral – kytara
  • Lukáš Prokop – bicí, vokály


Hosté:

  • Ivo Vizina – kytara (3, 12)
  • Filip Muzikant – bicí (3, 12)
  • Petr Kuba – syntezátor (3, 4, 5, 12)
  • Rostislav Sliwka – remix (13)
     

Bandzone
Facebook


Zveřejněno: 08. 11. 2018
Přečteno:
3782 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář