Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD 2018, vlastní náklad / hard rock / Česko

Karlovarská hardrocková kapela MEAT MINCER (dále MM) se začala formovat zhruba v roce 2010 a po tradičním počátečním hledání optimální sestavy a tvrdé práci ve zkušebně absolvovala své první vystoupení koncem léta 2012. To se ještě odehrálo pod původním názvem SBI, který používala až do druhé poloviny roku 2014, kdy ho vyměnila za ten dnešní. Během své dosavadní existence pořídila skupina zatím pouze dva kratší demo snímky, takže její aktuální bezejmenné EP vydané letos v polovině září se dá vlastně považovat za první oficiální nahrávku v historii souboru.

CD představuje tři skladby z aktuálního repertoáru MM natočené v současném šestičlenném složení (tedy se třemi kytarami) letos v průběhu jara. Všechny songy se odvíjí v rychlejším tempu, tím pádem neočekávejte nějaké vyloženě pomalejší pasáže nebo dokonce balady, ale spíše to, že vám těch cca 12 minut (což je hrací čas EP) uběhne docela rychle, protože kapela se na úvod rozjede velmi svižně a až do posledního tónu nesundává nohu z plynu. Jak jsem nastínil, MM používají oproti běžně zaběhnutým standardům se dvěma kytarami hned tři tyto nástroje a musím říct, že i díky tomu působí jejich muzika masivnějším a plnějším dojmem. Pokud u hudební složky nalezneme průsečík v podobě tempa, v němž se songy linou, tak o jejich textové náplni dokonale vypovídají už výstižné názvy, tedy „Snění“, „Lidská hloupost“ a „Otroci času“. Mě z tohoto zmíněného tria asi nejvíce zaujala a v paměti zůstala závěrečná věc, která mi co do prezentovaného stylu přijde taková nejkomplexnější a nejúdernější. Zpěv by mohl být na můj vkus asi trošku pestřejší (čímž neříkám, že je na něm něco vyloženě špatně), jelikož se v podstatě pořád nese někde ve středních polohách a myslím si, že občas by nějaký ten „ječák“ (úsměv) neuškodil, ale vždycky, když už to vypadá, že k němu zpěvák jakoby nasazuje, tak se v poslední chvíli znovu stáhne dolů. Ale to se zřejmě odvíjí i od hlasových dispozic nebo konceptu hudby, kterou chtějí MM produkovat.

Všechny tři věci byly pořízené ve studiu Klášter Teplá s Jirkou Chaloupkem, jejich následný mix a mastering pak vytvořil Martin Hollandr. Více informací (vyjma obsazení kapely) žel graficky pěkně zpracovaná papírová kapsa (s velmi výrazným titulním námětem), do níž je vloženo lisované CD nenabízí, takže pokud se chcete dozvědět nějaké další zajímavé podrobnosti kolem EP, potažmo i o fungování skupiny samotné, můžete rozkliknout odkaz na rozhovor, umístěný pod tímto článkem.

Jestli patříte mezi fandy domácího přímočarého bigbítu, zkuste si muziku MM poslechnout, je zde určitě solidní šance, že vás osloví. Já pro tentokrát od tradičního bodování ustoupím, jelikož toho více, než tyto tři prezentované písně, ze současné tvorby kapely neznám, a to je přece jenom málo na vynášení nějakých velkých soudů. (úsměv) Raději počkám na plnometrážní debut, který se snad v blízké budoucnosti povede klukům natočit.

Seznam skladeb:

  1. Snění
  2. Lidská hloupost
  3. Otroci času

Čas: 11:54

Sestava:

  • Pavel Masák – zpěv
  • Michal Pugner – kytara
  • Standa Švarc – kytara
  • Marek Verebely – kytara
  • František Souček – basa
  • Martin Sova - bicí


ROZHOVOR

Web 
Bandzone
Facebook


Zveřejněno: 03. 11. 2018
Přečteno:
4275 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář