Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CD/LP, Debemur Morti Productions / death, black / Finsko

Příští rok třicetiletí ARCHGOAT nelení a i v letošním roce servírují nějakou tu nahrávku. Po comebacku (2005) se v podstatě v každém roce připomínají s nějakým materiálem. Tady to bylo EP, tu splitko… Překvapením ale je, že se letos urodila rovnou velká deska, která navazuje na tři roky starou „The Apocalyptic Triumphator“ a je jejich teprve čtvrtou řadovkou.

„The Luciferian Crown“ představuje ARCHGOAT v tradičním (ne)světle a páchá tak podobné nepřístojnosti jako jejich všechny předchozí nahrávky. Kdo k ARCHGOAT v minulosti čuchnul, ví, o čem je tady řeč. Deathmetalová jízda zašpiněná black metalem, vedená v jednoduší formě bez okras, s jasným cílem působit odporně, zvrhle a nechutně. V tomto bodě jsou ARCHGOAT mistři svého oboru. Je to už třeba jen samotnou podstatou jejich hudby, ale když si k tomu ještě přidáte grafiku – na obalech nechybí všechny rouhačské klišé, letos přibyly i prsatice... což zase koresponduje se satanisticko sexuální perverzní tématikou, které se kapela na rozdíl ode mě neštítí. Kupodivu jejich zvrácená hudba ale funguje výborně, o čemž právě vyvržená novinka přesvědčuje ve více bodech.

Nové album obsahuje materiál, který je dřevorubecký, násilný a rouhačský. I přes zřejmě nejčistější produkci, s jakou kdy ARCHGOAT přišli, se od těchto zlomyslných Finů valí na posluchače death/blackové řemeslo, které je pevně ukotveno ve starých časech. Hned po nezbytném intru představí kapela svou typickou tvář. Skladba pojmenovaná úderným jedovatým plivancem „Jesus Christ Father of Lies“ se neotesaně valí a sype, aby nechyběly toliko nezbytné a žádoucí pomalejší party, v kterých to ARCHGOAT tak moc sluší.

I přes to, že jsou ARCHGOAT převážně „klepající“ partou, jsou to právě pomalejší pasáže, které tahle kapela mistrně ovládá a je to jedna z jejich částí, která mě na nich tak baví. I když je album klasicky kompaktní a drží pohromadě, vždy se těším na závěrečnou část nahrávky, kam kapela umístila věc „The Obsidian Flame (From My Depths)“. Tahle pecka je totiž absolutní královnou nové desky. Stačilo to k tomu relativně málo… nosný riff se monotónně zažírá pod kůži, pomalá rytmika prohlubuje zmar a navíc jsou všechny nástroje citlivě podkresleny elektronickými prvky, které znějí předpisově zle a je jen dobře, že se ARCHGOAT i přes své striktně staroškolské cítění nebojí použít něco moderních prvků.

Duo hlavních mozků ARCHGOAT Lord Angelslayer a Ritual Butcherer je vskutku povedenou bratrskou dvojicí, jen co je pravda. Mají svůj styl, svůj svět a jsou v tom úspěšní. „The Luciferian Crown“ v globálu není deskou, z které by se podlamovala kolena, ale tady a teď funguje naprosto skvěle.

Seznam skladeb:

  1. Intrantation
  2. Jesus Christ Father of Lies    
  3. Jezebels Black Mass Orgy    
  4. Messiah of Pigs   
  5. Darkness Has Returned
  6. Sorcery and Doom  
  7. Star of Darkness and Abyss  
  8. The Obsidian Flame (From My Depths) 
  9. The Luciferian Crown (Venom of God)
  10. I Am Lucifer's Temple

Čas: 35:14

Sestava:

  • Lord Angelslayer - basa, zpěv
  • Ritual Butcherer - kytara
  • Goat Aggressor - bicí
  • Diabolus Sylvarum - klávesy

https://www.facebook.com/archgoat.official


Zveřejněno: 24. 10. 2018
Přečteno:
3665 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář