Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

RAVENLAW, KOVADLINA, AMOK, POPPY SEED GRINDER

Úvod si dovolím vypůjčit z reportu z loňského roku. A aby to neznělo stejně, tak jej trochu pozměním: „Každoročně se v Hořovicích koná Cibulový jarmark, jehož součástí na „samém okraji periferie" je také Onion fest, přičemž již pár let se této akce zúčastním také. A samozřejmě opět platí to, co jsem psal v předešlých reportech, například z roku 2016, že nikdy jsem na festivalu nestrávil celou dobu, ale prostě jsem zavítal jen na pár kapel, kterým jsem věnoval svůj čas". Avšak tentokrát jsem se rozhodl, že bych konečně mohl být na celém festivalu. Žel tomu tak nebylo (úsměv). Pátek jsem měl celý den pracovní, únava a pozdější vstávání si vybralo svoji daň a tak opět festival v ranních hodinách nestíhám.

Ono je to tedy nápad zahajovat akci v půl desáté ráno (úsměv). Ale jinak to nejde, protože jarmark začíná pochopitelně v brzkých ranních hodinách a tak se nesmí ztrácet čas, když není čas (úsměv). Festival otevřela deathmetalová smečka GOAT CULT a po nich thrasheři MURDER INC. A u těch druhých jmenovaných mě mrzí, že jsem je neviděl, neboť jsem chtěl na Onion fest zavítat hlavně kvůli nim. Co se dá dělat, tak někde jindy.

Při mém příjezdu do Hořovic doléhaly k mému uchu operní árie. Zprvu jsem si myslel, že se změnila produkce Onion festivalu, ale postupným přibližováním k místu konání jsem rozpoznal tóny NIGHTWISH, respektive hořovických NIGHTFALL. Samozřejmě na pódiu je kapela RAVENLAW, která je obsazením takřka totožná se zmiňovaným revivalem slavnější kapely. RAVENLAW s hostující zpěvanduli z NIGHTFALL odehráli pár songů, které pro mé ucho zněly sympaticky, leč víc to neocením, protože zmiňovanou kapelu slavnějšího jména jsem si nikterak neoblíbil. O to víc pro mě byla působivější druhá půle vystoupení, kdy se mikrofonu ujal Medouch z RAVENLAW. Sice powermetalovým tonům také moc neholduji, ale jejich produkce oproti první půli byla svižnější a taky zábavnější, když došlo k dekapitaci hlavy plyšového medvídka. Hlava se pak vyjímala po celou dobu akce na zdivu přilehlého domu.

Silné, oslavné metalové tóny vystřídaly jednodušší, ale o to víc skočné kousky letité hořovické chásky KOVADLINA. Zábavná „lidová a neurvalá hopsanda" s přispěním hry na housle byla včetně houslistky velmi sympatická. Nicméně z jejich setu jsem si musel na chvíli odskočit, tak jsem vystoupení této party neviděl celé. „Ranní ptáče bez lahváče vůbec nikam nedoskáče" by možná sedělo na mě. (úsměv) Lahváčem letos KOVADLINA pokřtila x let slibované a do nekonečna odkládané debutové album. Název CD „Číslo 666 žije" symbolicky vystihuje i tuto veselou partu, která se svýma dvěma koncerty v roce neúnavně jede dál přes dvacet let i přes překážky místních zahrádkářů, kterým je věnována krátká, ale určitě vystižná balada „Píseň pro zahrádkáře", která nepochybně na Onion fest patří. Na závěr by snad stačilo dodat pouze „Kdyby něco, tak biblický songy jsme nehráli....."

Jarda Pelán přehodil pouze kytaru za baskytaru, hlas nemusel měnit, jen jej posadil hlouběji a „odboural“ zpěvnější polohu a tím pádem se mohla rozjet těžká letitá kola hořovické kapely AMOK. Deathmetalová agresivita se projevila ve skladbách, jako jsou „Police Brutality". Zmlácení v přední linii křičeli „Freedom" a starší věci jako „Inside Out" střídaly o něco novější. A snad ne na pesimistické vlně jako v „Wheels of Pessimism" se kapela dopracuje také k dalšímu léta slibovanému albu, které určitě bude na příštím Onion festu (úsměv). Perfektní rubanice byla okořeněna závěrečným bonbonkem „Revenge of the Zombies" od SIX FEET UNDER.

Bonbonkem nakonec byli i pražští maniaci POPPY SEED GRINDER. A pokud dobře lovím v paměti, tak jsem je viděl naposled před dvěma roky také zde na Onion festu. A protože mi od té doby nějak utekli z hledáčku, tak jsem byl překvapen, jak jim to parádně šlape a kupodivu ve stálé sestavě. Celá kapela mě bavila od prvních houpavých tónů a tempem hlavy bijící o zeď ve skladbě „Concrete World" až po smrtelně kytarově mrazicí mlátičku v „Oppressed Reality". Kromě těchto dvou skladeb na okraji setu PSG odehráli dobrou polovinu posledního alba „Bleeding Civilization", právě z roku 2016. Mlýn pod pódiem nebyl sice hutný, ale zato byl pořádný. A ani nová skladba, která se vloudila do playlisu, kdovíjak nezaostávala za ostatníma. PSG byli pořádný náklepový a drticí mazec. A může se jít spát (úsměv).

POPPY SEED GRINDER setlist:

  1. Concrete World
  2. Reign Of Fear
  3. Dominant Class Of Animals
  4. Humans Are Dead
  5. Variety X
  6. Blindead
  7. Overdosed
  8. Oppressed Reality

Zveřejněno: 18. 10. 2018
Přečteno:
3503 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář