Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
HUSMAN FEST

CD 2018, Cold Smoke Records / post hardcore / Švýcarsko

OREGON TRAIL fungují už nějaký ten rok, na svém kontě mají také už pár nahrávek a tak jejich poslední přírůstek v diskografii by měl logicky znít vyspěle a netrpět žádnými neduhy. A ono tomu tak je, přesto existuje pár záležitostí, které se mi v jejich podání nezamlouvají a brání mi v tom být z desky nadšený.

Atmosféra nahrávky je hloubavá, zároveň ale těkavá. Ačkoliv kytary častokrát vyluzují melodie, které znějí zasněně a jsou načichlé post rockovým vzletným cítěním, spodek většiny skladeb je rytmicky hravější a dýchá punkovým feelingem. Tohle pěkně dokumentuje druhá skladba, v které se tyhle dva světy prolínají.

Inspirace je čerpaná z vícero stran a tak kromě hardcore a post rockových vln je cítit emo přeliv, který skladbám dává další ráz a kapele širší možnosti vyjádření se. Od vyklidněnějších momentů, v kterých se zpěvák drží na řetězu a spíš než zpívá jen deklamuje, jsou chvíle, kdy OREGON TRAIL doslova vzlétnou a jejich hudba působí jako gejzír energie. Třaskavý pocit zdůrazní i zpěvákův projev, který zhrubne, začne tlačit na pilu a změní se v křik. A je to právě vokál, který je jednou z věcí, které mi na albu připadají slabší a dokonce občas i rušivé. Poslední dobou jsem z podobného typu řevu už docela unavený, navíc zpěvák nemá nijak zvláštním způsobem zajímavou barvu hlasu.

Objektivním okem viděno, je jasné, že se na desce dějí zajímavé věci. Kapela je schopná vtisknout svým skladbám ducha a život. Kompozice mají smysl, dynamiku a spád. Přesto mi pořád něco brání se „h/aven“ oddat, nechat se pomuchlat a ve finále semlít pod vlnou euforie, která se prostě nedostavuje a bohužel není ani na obzoru. Přitom taková pátá „Safety of the Storm“ je songem, který splňuje žánrové parametry na plné obrátky a je velice zajímavou věcí. Ono v každé ze skladeb se najde něco, co je chytlavé a pochválení hodné, ale bohužel se u mě vždy dokáží objevit i opačné pocity.

Na přívětivé délce přes čtyřicet minut předkládají OREGON TRAIL osm skladeb, které nabízejí procítěné party kombinované s hardcoreovou divokostí (dokonce dojde i na tolik moderní blast beaty), nechybí ani emoce, jenž mě bohužel nějakým zvláštním způsobem míjí.

Seznam skladeb:

  1. Sun Gone Missing
  2. Aimless At Last
  3. Everlasting Walks
  4. Aven
  5. Safety of the Storm
  6. Hound’s Will
  7. Candles
  8. Marble Ground

Čas: 42 minut

Sestava:

  • Charles-A. Bernhard - zpěv, kytara
  • Antoine Dollat - basa
  • Jonas Roesti - kytara
  • Arnaud Martin - bicí

https://www.facebook.com/oregontrailmusic


Zveřejněno: 09. 10. 2018
Přečteno:
3433 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář