Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
F.O.B. - Outside The Palace Walls

10. 9. 2018, Praha – Strahov 007

Když se na začátku července dozvídám, že se v Praze chystá gig CONFUSION MASTER, mam neskutečnou radost. Moje první setkání s německýma doomovýma špinavcema je ve mně zakotvený celkem hluboko. Na Dräschfeschd  v Hamburku před dvěma lety předvedli pomalou a temnou show, z který jsem, ne jediná, měla husí kůži. Po koncertě jsem musela potřást zpěvákovi pravačkou, vyseknout pár lichotek a potěšit se merchem. Dámský trika nebyly, klasika, odcházela jsem s dalším pánským do sbírky a těšila se, jak ho přešmikám na zádovku. Každopádně jsem věděla  jistě, že tuhle bandu musím ještě někdy vidět.

O dva roky později se tedy vydávám na strahovskou Sedmičku, kde kromě CONFUSION MASTER zahrají pražští DECULTIVATE, ÖSTRA TORN z Izraele a death metal z USA – kapela LIKE RATS.

Na Strahov jedu rovnou z práce, mám to jen tak tak, naštěstí se připravím jen o počátečních pár minut ze setu DECULTIVATE. Kluci mě svojí energičností a nekompromisností strhávají do správnýho koncertního moodu. Radim energicky řve, potácí se mezi lidma, Majo za bicíma sype o sto šest a Radkův soustředěný výraz a zápal do strun svědčí o jediném – slovy Maja: „Sedmičku jsme přeci nemohli zklamat...“

Mezi  kapelama není času nazbyt, program se striktně dodržuje a tak do cca dvaceti minut začínají ÖSTRA TORN – Izraelci jedoucí tour s DECULTIVATE. Společně mají za poslední týden odehráno v Děčíně,  šumavské Sušici a Liberci. Netuším, zda škatule hardcore crust je přesná, každopádně stejně jako jejich tour mates DECULTIVATE jsou triem, který se s tím vůbec nemaže. Pomalý pasáže versus totální sypec, kytarista s basákem se střídají v řevu a mně už po druhým songu z bicích slušně rezonují vnitřnosti. Není pochyb o tom, že v Budapešti a Olomouci, kam míří tyhle dvě bandy dál, to publikum nepocítí jinak. Po dvaceti minutách týhle parády se spokojeně přesouvám na bar pro víno.

Venku se nějak zakecávám, ani jsem nepostřehla, že CONFUSION MASTER už odpálili začátek. Během jejich bahenního setu se mi bohužel opět ukazuje, ze rčení o výjimce potvrzující pravidlo prostě platí. Jak jsem se těšila nejvíc právě na ně, tak mě jejich podání stoner doomu uspokojilo jednoznačně nejmíň.  Možná je to složením kapel celýho večera, kdy se jede obecně v rychlejším tempu, možná mým rozpoložením. Nicméně když se rozhlížím kolem sebe, vidím, že nejsem jediná, kdo má podobný problém si je užít. Zpěvákovy gymnastický výkony, kdy kroutí nohama jako v křeči, jsou fakt pozoruhodný, každou chvílí čekám, kdy vystřihne provaz, což se samozřejmě nestane, a za poměrně vlažnýho potlesku publika končí Němci asi po pětatřiceti minutách svůj gig.  

Jako poslední jsou na line-upu death metaloví LIKE RATS z Chicaga. Půjčili si jako inspiraci to nejlepší tuhle od CARCASS, támhle od OBITUARY, vhodili do pytle, přimíchali vlastní zkušenosti z předešlých kapel (basák je ex kytaristou již neaktivních WEEKEND NACHOS) a prásk!! Máme tu syrovej death metal, co tě nutí šklebit se spokojeností a hrozit pěstí naprosto automaticky, aniž by sis to uvědomoval. Nestačím zírat, kolik energie napříč celou kapelou cirkuluje. Pódium je klukům evidentně malý – dvě kytary, basa, bicí, řev –   hrát ve větším prostoru, dovedu si představit zpěváka, jak skáče dva metry vysoko a široko. Kus týhle  energie cítí i publikum, protože to nejenom se mnou fakt silně cvičí. Snad nejsme ještě ani v půlce setu a už mám jasno, že bez desky domů neodejdu, i kdyby na chleba nebylo. Dávám na volbu znalejšího kámoše a odnáším si za krásných 350,- poslední desku  s názvem „II“. LIKE RATS to zabili a přídavkem potěšili všechny, co si přišli udělat začátek pracovního týdne mnohem příjemnějším. A to se ten večer povedlo fakt na výbornou.


Zveřejněno: 14. 09. 2018
Přečteno:
3364 x
Autor: Karolína | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář